Vučić: Mnogo teška zima čeka ceo svet, nismo se pridružili nijednoj od 23 EU deklaracije protiv Rusije 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se Srbija nije pridružila nijednoj od 23 EU deklaracije protiv Rusije.

On je posle otvaranja Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu rekao da je njegov posao kao predsednika Srbije da brine o Srbiji a ne o EU.

„Kad postanemo član EU, brinućemo i o njoj. Mnogo je važno da imamo dobar odnos sa EU i da se nalazimo na evropskom putu ali je sada naš posao da brinemo o našoj zemlji, da obezbedimo dovoljno hrane i energenata, da brinemo o integritetu i Ustavu naše zemlje. Mislim da to radimo na veoma, veoma dobar način“, kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Upitan za usklađivanje Srbije sa sankcijama uvedenim Belorusiji, Vučić je kazao da tu nema ničeg novog.

„Bilo je 25 deklaracija, sa devet smo se uskladili a sa 16 nismo. To nije ništa novo, to traje već godinu dana. Gledamo šta je u našem interesu, šta ne bi bilo prijateljski i korektno“, kazao je predsednik Srbije.

Mnogo teška zima čeka ceo svet, a ljudi ovde to ne vidi, jer ništa ne nedostaje i suštinski se kriza ne oseća, ocenio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ocenio da ako se ne promeni nešto u sukobu na istoku Evrope, skoro četvrtina sveta biće u potrebi za elementarnim količinama hrane, što će stvoriti nove probleme.

Pitao sam premijera Orbana možemo li da čuvamo deo energenata u Mađarskoj, jer mi nemamo kapaciteta, a on mi je u roku od sekund rekao da nema problema, naveo je Vučić na otvaranju Međunarodnog sajma poljoprivrede sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

Ako Mađarskoj nedostaje bilo šta, a imaju svega dovoljno, ali ako nešto nedostaje Srbija je tu, a nama ako nešto nedostaje prvi poziv će biti u Budimpeštu i nastavićemo da gradimo taj partnerski odnos, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da Srbija ima odnos pun poštovanja prema Orbanu, njegovim hrabrim potezima i želji da sasluša narod sa Balkana i da se bori za Srbiju.

Imali smo u Briselu sastanak ministar spoljnih poslova i jedini koji je u potunosti bio uz Srbiju je bio šef diplomatije Mađarske, po nalogu premijera Orbana, predočio je Vučić.

On je najavio i da Srbija nastavlja izgradnju brze pruge Beograd – Budimpešta i da je u toku rad na deonici do Subotice.

Tokom obilaska štandova na Novosadskom sajmu, Vučić je rekao da je bolje biti oprezan i govoriti o teškim stvarima, pa da „sve ispadne dobro, nego da se smejete unapred, a dođu loši rezultati“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari