Vučić na sednici GO SNS: Tražim vašu podršku, sazvaću Skupštinu SNS 27. maja 1Foto: printscreen

U MTS dvorani počela je sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke. Predsednik SNS Aleksandar Vučić dočekan burnim aplauzom.

„Važno je da se pripremimo za predstojeći težak period, jer ćemo se suočiti sa novim pritiscima zbog KiM. Kako je Petković danas rekao, Kurtija sam pročitao kao knjigu. I danas je potvrdio da neće formirati ZSO, jer nije prema zakonima tzv. Kosova“, rekao je Vučić u uvodnom izlaganju.

„U jeku njegovog odbijanja, dali su im viznu liberalizaciju, sa čime nemamo problem“, dodao je predsednik Vučić.

„Žele da uvuku Srbiju u sukob sa NATO, da on bude nekakav Zelenski. Očigledno je da u tome imaju podršku značajnog dela međunarodne zajednice. Imali su priliku da pritisnu Prištinu oko vizne liberalizacije. Svi oni zajedno žele poniženje Srbije. Obećavam vam da se to neće dogoditi“, rekao je Vučić i dobio novi veliki aplauz svih prisutnih.

Nastaviće se, kako je rekao i druga vrsta pritisaka po pitanju spoljne politike Srbije“.

„Problemi sa kojima se suočavamo i zbog čega preliminarno tražim vašu podršku, to je da budemo otvoreni za stvaranje Narodnog pokreta za državu, bez obzira kako ćemo ga nazvati. Moramo da se okupimo svi koji želimo pristojnu Srbiju, koja donosi racionalne, ozbiljne i odgovorne odluke. SNS je to što jeste, ali ovo je nešto u čemu bismo dali priliku i nestranačkim ličnostima“, rekao je Vučić i dodao da će biti jedina suštinska srpska opcija, a tu , kako je rekao misli na građane Srbije“.

„Snagu dobijamo od ljudi, zato treba ići u narod“.

„Niko nije mogao da napravi takvu političku stranku 30 godina kao što ste je napravili vi“, obratio se Vučić prisutnima.

„Svaki glas mudrosti nam je potreban u ovom trenutku“.

Lider naprednjaka najavio je da će sazvati Skupštinu SNS za 27. maj. Vučić je u MTS dvorani rekao da su u toku pripreme za skupštinu stranke i istakao da predstoje važne nedelje i meseci.

„Nedovoljno često držimo sednice GO i dobro je da se okupimo i saslušamo jedni druge. Oko skupštine stranke, u skladu sa statutom SNS, o čemu smo na Predsedništvu pričali, 26. ili 27. aprila, sazvaću skupštinu za 27. maj ove godine. I u toku su već unutarstranački izbori, negde se odvijaju na dobar način, negde na manje dobar način“, rekao je Vučić.

On je najavio da će se na skupštini krajem maja birati svi stranački organi.

„Ali ću i danas, želim o tome da govorim, o mojoj ideji, po prvi put na sednici GO predočiti nešto što bi mogla da bude i odluka skupštine stranke. Mislim da je reč o strateškoj i suštinskoj odluci, pošto ćemo biti u uslovima kada je zemlja pod velikim spoljnim i unutrašnjim pritiscima. Jer, kad neko nije na vlasti 10 ili 11 godina, ne razume to kao svoju nesposobnost, već će krivce tražiti u nama i tako agresija postaje osnovni moto njihovog političkog delovanja“, kazao je Vučić.

Dodao je da zato naprednjaci treba da se pripreme za težak period, kao i da će se zemlje suočavati sa dodatnim pritiscima oko KiM.

„Ja od sutra kao predsednik Srbije idem u obilazak Srbije, do kraja godine da ubiđem svih 25 okruga, nadam se i na KiM“.

„Žilvela Srpska napredna stranka, živela Srbija“!

Posle govora predsednika Vučića, predstavnici medija su zamoljeni da napuste sednicu, jer je njen nastavak zatvoren za javnost, a kada se ona završi, sledi novo obraćanje.

U popodnevnim satima održana je i sednica Predsedništva Srpske napredne stranke , kojoj su , osim Vučića prisustvovali i funkcioneri SNS Miloš Vučević, Vladimir Orlić, Ana Brnabić, Aleksandar Martinović, Nikola Selaković, Tomislav Momirović, Aleksandar Šapić, Zlatibor Lončar, Maja Gojković, Petar Petković, Siniša Mali, Nebojša Stefanovič.

Glavni odbor jе najviši organ odlučivanja u SNS izmеđu dvе sеdnicе Skupštinе. Prеdsеdnik strankе, Aleksandar Vučić, jе i prеdsеdnik Glavnog odbora, koji broji 400 članova.

Teme sednice Go nisu zvanično naglašene ,ali se očekuje da će biti reči o dolasku Miroslava Lajčaka u Beograd, predstojećoj rundi dijaloga o Kosovu u Ohridu ,ali i o naovom narodnom pokretu čije je formiranje najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari