Vučić nakon sednice predsedništva SNS-a: Skup 26. maja ne sme da bude skup mržnje 1Foto: printscreen/ Pink TV

Aleksandar Vučić govorio je večeras o skupu koji se organizuje 26. maja i rekao da to nije miting SNS ili SPS, niti kontramiting jer je jedini zakazan za taj dan.

“ Poslednji tako veliki smo pravili 19. aprila 2019. godine. Više od 4. godine je proteklo od tog velikog skupa. Ovo je skup za sve obične, dobre ljude Srbije. Ovo je skup i za one ljude koji hoće da podrže sve one koji su izgubili svoje najbliže. Oni su zaslužili najveću podršku i države i ljudi i svih nas. Takođe, ovo nije skup koji organizujemo protesta, ovo nije skup ljutnje, ovo ne sme da bude skup mržnje, bez obzira što prema nama prave jedino mržnju – rekao je Vučić i dodao da to mora da bude skup nade“.

„Taj skup mora da bude sve suprotno od onoga što drugi rade, što drugi prave. Mislim da to dugujemo našoj deci, porodicama i budućnosti. Moramo na tom skupu da pokažemo put Srbije ka napred, u budućnost i da uverimo Srbiju da će Srbija, ne samo da opstane, već da će moći još brže da napreduje “ rekao je on i dodao da veliki skup nade počinje u 19 časova.

Rekao je da najavljeni skup nije skup koji organizuje zbog protesta i ljutnje.

„Ovo ne sme da bude skup mržnje. Taj skup mora da bude sve suprotno od onoga što neki drugi rade, onoga što neki drugi prave – naveo je Vučić i dodao da to dugujemo našoj deci i budućnosti“, rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je to skup nade koji će početi u 19 sati i koji treba da pokaže kako bi trebalo da izgleda normalna i pristojna Srbija.

„Subvencije 2012. za poljoprivrednike su bile 25,8 milijardi, a danas su 81 milijardi. Samo da vidite šta je razlika između Srbije tada i Srbije danas. Pogledajte sa kojim traktorima su tada izlazili na ulice, a pogledajte sa kojim izlaze danas. Pozivam ih da razgovaraju. Uvek i u svakom trenutku sam spreman da ih primim da rešavamo probleme, ali me politički pritisci i pretnje ne zanimaju. Želim da razgovaramo argumentovano o tome šta država može, a ne šta neko želi. Važno nam je da na veliki skup nade 26. maja u 19 sati ljudima ulijemo nadu u Srbiji, da mogu da žive normalno, da žive u Srbiji u kojoj ih neće svakog dana pozivati na ubijanje, streljenje, plivanje u rekama, već da pokažu kako izgleda pristojna Srbija. Verujemo da će biti najveći skup u Srbiji ikada, a možda i ne uspemo. Ne možemo toliko sendviča da spremimo, kako kažu ovi. Oni kavijar, mi sendviče“, rekao je Vučić.

Govorio je i o navodnim napadima na patrijarha Porfirija i Srpsku pravolsavnu crkvu.

„Uvek je to protiv crkve i na kraju protiv države… Imate ljude kojima je to izbor, svako ima pravo na svoje mišljenje dok ne ugrožava fizički integritet nekog drugog… Neka pričaju šta hoće, ja mislim da smo mi sekularna država „, rekao je Vučić.

Vučić je govoreći o izjavi i pretnjama Jove Bakića pitao kako misle SNS da smene sa vlasti, ako ne izborima?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari