Vučić: Nastavlja se saradnja SNS-SPS 1Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV)

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da će ta stranka i Socijalistička partija Srbije (SPS) formirati stalne radne grupe oko koordinacije svih političkih poteza.

On je, nakon sastanka te dve stranke u sedištu SNS, rekao novinarima da se razgovaralo o politici i kako bi Srbija trebalo da izgleda u budućnosti.

„Dogovorili smo i formiranje stalne radne grupe između dve političke partije, koje bi trebalo da rade na usaglašavanju i koordinaciji svih političkih poteza, od političkog delovanja, do saradnje u samom izbornom procesu, medijskog predstavljanja, rezultata koje smo zajednički napravili i do onoga što želimo da uradimo“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, dogovorena je priprema političkog „Sporazuma za budućnost“ i kako će te dve stranke delovati zajednički nakon izbora.

Istakao je da postoji „dobra volja“ u obe političke partije da nastave sa saradnjom, dok će u narednom periodu biti odlučeno u kom obliku.

Vučić je dodao i da su nastavili pripreme za skupštinu SNS, koja će biti održana 13. novembra, i rekao da će tada biti predstavljen dokument „Srbija 2030. godine“, sa planom i programom te stranke.

„Smatram da je važno da pred ljude izađete sa izveštajem o onome što ste uradili, ali i sa vašim planovima i programima za budućnost“, ocenio je Vučić.

Kako je kazao, predsednik SPS Ivica Dačić rekao je na sastanku da je za tu stranku „prihvatljivo“ da, ukoliko budu imali zajedničkog kandidata za predsednika Srbije, to bude Vučić.

Vučić je istakao da je prvo potrebno da se reše unutarstranački odnosu u SNS, kao i da se vidi ko će da vodi stranku u budućnosti.

On je ocenio i da opozicija ima prednost na narednim izborima, na proleće 2022. godine i da oni „nemaju strah od pobede“.

„Imaju (opozicija) toliko novca da mogu da se tim novcem razbaciju, imaju toliko tajkunskih medija da mogu da 24 sata vode kapmanju i protiv mene i protiv stranke. Mislim da oni ne bi trebalo da imaju strah od pobede jer sigurno pobeđuju. Naše je samo da se borimo“, rekao je Vučić.

Odgovarajući na novinarsko pirtanje o negiranjima iz Prištine da će biti formirana Zajednica srpskih opština, Vučić je rekao da je zabrinut zbog reči koje izgovaraju kosovski zvaničnici, jer oni ne priznaju međunarodno važeće pravne akte, i upozorio da „ako međunarodna zajednica ne reaguje na to, ili reaguje blago – onda smo u problemu“.

Vučić je upozorio da kosovske vlasti „u narednom periodu“ planiraju da zauzmu trafostanicu Valač na severu i da bi za srpski narod to bila „katastrofalna, užasna vest“.

A nisam siguran da bi bilo dobro ni za njih, neka dobro razmisle. Mi nemamo kud, možemo da vučemo samo iznuđene poteze, nažalost, ali ako oni misle da njima to odgovara, onda su se grdno prevarili, konstatovao je Vučić.

Na pitanje o danas predstavljenom istraživanju Demostata o stavovima građana Beograda o predstojećim izborima, Vučić je prvo zamerio novinarki Studija B što nije pročitala tekst o tome, „nego samo naslov“, i ocenio da „takvu gomilu gluposti na jednom mestu odavno nije video“.

Dodao je da njegovi politički protivnici „imaju ogromnu prednost“, jer „imaju toliko novca da mogu da se razbacuju, imaju tajkunske medije da ga napadaju, i još mnogo novca koji će stići spolja da bi Srbija bila oslabljena“.

Prema mišljenju Vučića, sledeći izbori biće izbor između prošlosti, koju predstavlja sadašnja opozicija, i budućnosti oličenoj u SNS, na čijoj listi će biti „mnogo novih ljudi“.

Vučić je pitan i o napadima koji na njega stižu iz Hrvatske i drugih država regiona, i istakao da je to zato što je Srbija lider o ovom delu Evrope, a to im smeta, posebno Hrvatskoj, koja je članica EU i NATO.

On je optužio lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, vlasnika kompanije SBB Dragana Šolaka, kao i neimenovane „ostale“, da učestvuju u „finansiranju i kombinacijama“ sa zagrebačkim Jutarnjim listom i nekim portalima u Hrvatskoj, Crnoj Gori i BiH da pišu protiv njega.

Vučić je govorio i o zamerkama koje su mu upućene za nošenje rolki i objasnio da ih je dobio od Siniše (Malog), koji mu ih je poklonio i posle pitao zašto ih ne oblači, a objašnjenje je bilo da ih nikad u životu nije oblačio.

Ja ću i sutra nositi rolku, u inat, da se nerviraju, obećao je Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari