Vučić: Neću završiti na smetlištu istorije, kao moji prethodnici 1foto (BETAPHOTO/PREDSEDNISTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL/DS)

Iza mene je ostao politički testament i nasleđe. Neću završti na smetlištu istorije kao što su mnogi od mojih predhodnika završili, kazao je Aleksandar Vučić, predsednik SNS koji obavlja i funkciju predsednika Srbije.

On je gostujući na televiziji Prva rekao će stotine miliona evra biti uloženo u njegovo obaranje.

Prema njegovim rečima, izbori mogu da budu između 3. i 17. aprila.

„Desetog aprila je dan stvaranja NDH i ne bi bilo u redu da se na taj dan održavaju izbori u Srbiji.

Realno je da budu 3. ili 17. aprila“, kazao je Vučić.

Vučić kaže da još nije doneo odluku hoće li se kandidovati ili ne.

„Sagledavamo sve sa svojim koalicionim partnerima. Naši stavovi su bili jasni i kratki. Spremni smo da donesemo odluku da kandidujemo ljude koji mogu da donesu jaču i bolju Srbiju. Nismo se dogovorili jer smo dali svoju poziciju čekamo njih. Imaćemo žestoke pritiske spolja i iznutra. Tajkuni žele ad se domognu noca. Vidim da im novac ponestaje“, rekao je predsednik SNS, aludirajući na satanak vrha SNS i vrha SPS u petak.

Prema njegovim rečima, ako se bude povlačio to će biti zato što su pronađeni njegovi naslednici već za ove izbore.

Vučić je kaže spreman na televizijski duel sa opozicijom.

„Spreman sam, ako se dogovore njih petorica. Oni tri minuta, ja tri minuta na bilo kojoj televiziji. To je fer ponuda. Mislim da bi to bilo lekovito. Ja sam, njih petorica“, predložio je Vučić.

Kako je naveo, nikad nije ovde bilo suštinski razgovora o izbornim uslovima, govoreći o  međupartijskom dijalogu koji se vodi na dva koloska – bez i uz posredovanje evroposlanika.

„To je prazna, šuplja priča i opravdanje za loš izborni rezultat, a postojala je i opasna želja da predstave Srbiju kao autokratsku zemlju“, naveo je Vučić i dodao da od tog posla nema ništa.

Prema njegovim rečima, jedan je od ljudi koji nikada nije molio za milost one koji vode stalnu kampanju protiv njegovog starijeg sina jer je išao negde da kuva.

„Pozvan je bio da uči da kuva od najboljih. Jel možete to da razumete. Jel vi mislite da mogu da imamam obraza da zivkam njih i kažem da ću im učiniti nešto a da mi ne diraju sina. Ne pada mi napamet. Bolje da mene ubijete nego decu da mi dirate“, rekao je Vučić.

Kada je reč o najavi Kosova da će krenuti u lobiranje za ulazak u međunarodne organizacije Vučić kaže da će ih Srbija „pobediti“ u UNESKO i Interpolu, ali da će biti teško kada je reč o Savetu Evrope.

„Onog dana kada krenu u to, videćete da će mnoge zemlj epočeti da povlaće priznanaj Kosova“, zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.