Vučić negirao optužbe da SNS ogranizuje kontramiting u Beogradu 1Foto:Beta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas optužbe da će Srpska napredna stranka (SNS) organizovati kontramiting u Beogradu kao reakciju na opozcione demonstracije, navodeći da to okupljanje neće biti održano istog dana kada i protest opozicije.

Savez za Srbiju ranije je najavio da će 13. aprila u Beogradu biti održan veliki narodni protest, a Vučić je nedavno pozvao narod iz svih delova zemlje da 19. aprila dođu na skup u Beogradu kako bi pokazali koliko je snažna demokratska, nacionalna, moderna, poštena i pristojna Srbija.

Vučić je novinarima u Loznici rekao da se najviše smeje i da mu je najzabavnije kada opozicija počne da govori o mitinzima i kontramitinzima.

„O kakvim kontramitinzima pričaju? Pa niko ne zakazuje ništa u istom danu. Ili valjda hoćete da zabranite slobodu i pravo nekom na javno okupljanje. Sebi ste dali pravo da nas četiri meseca maltretirate sa vas od 80 do 110 u Loznici, od 1.443 do 2.750 u Beogradu, od osam do 32 u Vladičinom Hanu i da nam zauzimate ulice širom Srbije, a da niko ne sme da vam kaže da umesto osam i 32 u Vladičinom Hanu nas ima 3.000 koji mislimo sve drugačije od vas. I da to ne smemo u jednom danu da iskažemo“, rekao je Vučić.

On je rekao da „kako čuje – spremaju sendviče“, navodeći da „malo nešto sendviča spremaju“.

„Sloboda javnog okupljanja je Ustavom zagaranatovano pravo i sloboda“, poručio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari