Vučić: Nemamo prava da Vidovdanom obmanjujemo buduća pokolenja

Ostavite komentar


  1. Naj veća obmana ovog naroda si ti vučiću. Više od 20 godina radiš u interesu srpskih neprijatelja pa i sada sa ovom izjavom.

        1. Gde je patriota i rodoljub Zoran Knezevic da prokomentarise izjavu svog predsednika A.Vucica ??.

          1. Slazem se i najvece zlo koje je moglo da nam se desi. Takodje, zadnji je koji bi mogao bilo sta da kaze o istoriji Srbije.

        2. Vas SVE trebae da bude Velika Sramota sto trosite dragoceno vreme na kritiku Pres. Vucica. Srbija je vekovima a posebno of 1945 godine the I do danas eksploitisana laznom propagandom Hvrata Albanaca. Tito nije davao pet para sto se Spstvo unistavalo masovno na Kosovu/Metohiji. Pa I u Srbiji. A u drzavnoj Skupstini niko nije smeo da podigne glas u zastitu Srba na KiM-a. Sada posle celog Veka unistavanja Srba i Srpskih interesa SVUDA be samo na Kosovu vi naivno ocejujete drastican preokret od jednog coveka, Gdina Vucica?

          To je samo-uubitacna zabluda, jer svaka drzana vlada ima vrlo ogranicenu moc.

          Treba da ste slozni i stojite sa podrskom Srpskoj Vladi, takva kakva je. Za inostranu javnist to je vrlo vazno.
          Umesto sto kritikujete Vucica, obratite licnu paznju na lino zdravlje koje vam le duznost da zastite. Jer ce te tim pomoci zdravlju svoje sredine. Znate i sami da je svo covecanstvo u Velikoj zdrastvenoj i neobucnoj opasnosti.

          Drugo, nedozvolite Vasim dnevnim zurnalima i vestima da prenose lose clanke o Americkom
          Pedsedniku Donald J. Trump-u.

          Takav-kakav je, Trump je daleko BOLJI za Srbiju I Srpske intereste.
          Trump nije Srbo-mrzac, dok je Joe Biden veliki osvrdoceni Srbo-mrzac I senilna korumpirana budala joka zna manje istinsku Srpsku Istoriju nego Biden-ovo kuce.
          Ako Joe Biden izgubi u Novembra 2020 God. Na Presednickom izborima, Trump ce automatski biti ponovo izabran.
          Biden je 79 star sada. Njegove politicke sanse su NULA za sledece USA predsednicke izbore 2024 godine. Znaci doci ce na videlo i izborima 2024 nova Americka politicka lica. A mnogi od mladjih USA politicara na danasnjoj politickoj sceni nisu bili umesani u Americku protiv-Srpsku kampanju koju su ovde Hrvati I Albanci vodili protiv Srbije vec decenijama jer su zestko propagorali protiv Srpsva u Americkom Kongresu. Dok su Srbi samo sebi pricali kako su oni dobar & pravedan Narod. Niko od Americjih Srba decenijams nije podigao glas na Americkoj javnosti da kaze nesto u Srpskom interesu dok nije bilo vrlo KASNO. Vrlo Vrlo KASNO!

          Dakle moji iskreni saveti su:

          –Obratite paznju na licno i drustveno zdravlje jer Kovid-19 nije nigde otisao

          –Ne ocejujete nerealne akcije od sadasnje Srpske Vlade, koja je nasledila neverovatne Srpske vekovne tegobne i krahove.

          –Nedopustite Srpskoj stampi da siri lose vesti o Donald Tramp-u. Bar ne do posle Novembarskih Americkih izbora. Mi svi vec znamo da je on egomaniak. Ali za Srbiju je 10,000 puta bolji of senilne budale Joe Biden-a.

          –I zatrazite od SrpskoAmerickog stanovnista da masono glasaju za Trump-a u Novembru ove godine.

          Ziveli. Zivelo Srpstvo i istorijska secanja i obecanja Srpstu od Vidovdana
          SonyaJekich Strain

    1. Bravo lepo receno cak mislim da smo zbog njega kao narod i drzava u mnogo gorem polozaju danas nego posle kosovske bitke

      1. Idi pred prodavnicu popi pivo i vezbaj matematiku, cega se pametan stidi, budala se hvali!!

      2. Koliko gluposti kod „pobednika“, četiri miliona nije glasalo za „vašu decu“.Da se smejem?Odavno u Srbiji ništa nije smešno.

    2. A sta su to vasi radili u interesu Srba na KiM od 2000. do 2012.godine??

    3. Poštovana gospodo,sudeći po ovim vašim komentarima ovde,predlažem da se vratite šerpama i lupanju u iste.

      1. Srbijo su potrebno novi,sosobni,karakterni ljudi na vlasti.
        Kada je naros sitomasan drzava ne .oze biti jaka.
        U Srbiji moze i mora biti mnogo bolje .

      2. IZDAJE !!!
        Kakve su ovo defetističke pripreme naroda na predaju Kosova i Metohije ?

    1. Hvala predsedniku što nam otvori oči, „da se vidi sve na Vidovdan“ 631. Nego, kako se ti silni oko njega, odgovorni da baš danas čuvaju i brane zemlju zaraziše coVidom 19 tako masovno? Šta kažu struka i istraživanja – da nije krivo kolo u koje su se u’vatili?

    2. Veceg izdajnika Srbija ne pamti. Najveci problem je narod koji veruje da Vucic radi za dobrobit nase zemlje, a on koristi svaku priliku da ponizi Srbiju, pocevsi od dovodjenja onih koji su se zalagali za bombardovanje Srbije, pa sve do fontane na Slaviji u bojama Nemacke zastave i poklanjanja 10 miliona eura drugim drzavama dok se deca lece preko SMS poruka. Ali nece se zaustaviti na Kosovu, vec ce dati i Rasku i Vranje, a nakon toga i Vojvodinu.

  2. Reče isti onaj koji je decenijama zloupotrebljavao Vidovdan. Bog Vid ili Svetovid stare srpske vere koji pored ostalog predstavlja i Svetlost, a kome je i ovaj praznik posvećen upućenima kao simbol možda i znači. Likovi kao ovaj pametnjakovič će na žalost zauvek ostati u tami.

  3. Na Vidovdan nikako! Ali zato svih ostalih dana u godini sve je dozvoljeno…

    1. Upravo je ta umerenost sumnjiva i neuobičajena za Vučićevo politikanstvo. Ukazuje na vrlo verovatnu i vrlo blisku, sa zakonima usaglašenu, predaju –
      Kosova, naravno. Volela bih da ne prođe nekažnjeno, da se ne izmigolji i ne nestane u vidu lastinog repa, a svu odgovornost svali na narod.

  4. Ostavka! Ti ćeš da prekrajas istoriju. Taci te je spasio da izvršiš Veleizdaju otkazivanjem odlaska u SAD

    1. Pa Tadic i Jeremic su pitanje KiM izmestili iz UN u EU,zar to nije bila izdaja??

      1. A ko je rešavanje budućnosti KiM predao Amerima? U EU ima makar kakvog dijaloga, a sa USA uzmi ili ostavi, tako da nema svrhe da uvek i za sve što ne valja, tražite krivca i bivšoj vlasti. A ako hoćemo da budemo iskreni, vaš car je bio vlast 1999 godine, kad smo pukli na Kosovu.

      2. Ako je to izdaja, šta je vučić tražio i radio u Briselu, što nije bojkjotovao.

      3. Ma jeste,oni su dali Kosovo…Pitam se samo ako su oni dali Kosovo onda oko cega pregovaramo sa teroristima?
        Nego,zaboravio si da pomenes Djilasa…to ti je veliki minus.

      4. To je još jedna prevara Vučića! Kako su izmestili ako se Rusi i Kinezi i dalje pitaju? Zašto je onda Vučić išao skoro u Moskvu?

      5. Jeste OGROMNA ali zašto je on nastavio sa tom izdajom ?
        Obećao je, kao i mnogo drugih stvari, da će poništiti sve izdajničke odluke „žute bande“ !
        Kad ono ne samo da nije poništio već je nastavio sa izdajom a dobar deo „žute bande“ je postao i deo njegovog najužeg tima !

      6. Ako je njemu Vidovdan opterecenje, Kosovo, takodje, neka da ostavku I skloni see. Ionako je falsifikujuci sve zivo pobedio na izborima

        1. Ovaj narod odlicno zna svoju istoriju jer ju je sam stvarao. O KiM ce odlucivati narod i niko drugi, znaci za navek KiM je Sveta srpska zemlja.

      7. To su gluposti kojima se Vuciceva propaganda služi. Zar ga nije pre neki dan potsetio Lavrov na rezoluciju 1244 u UN.

    2. Lidija, ne lupertaj to je njegova pobeda, Šiptari su u rasulu jer je on oživeo pregovore isad se Srbija pita.

    1. Ako misli da preda Kosovo tu ce biti nkegov kraj mada ni koronu nece preziveti politicki to je sigurno

  5. Moram priznati da retko kada čujem ovakvu besmislicu iz usta Aleksandra Vučića? Voleo bih, kada bi naš predsednik malo šire elaborirao, kako mi to, i na koji način, možemo da VIDOVDANOM OBMANJUJEMO BUDUĆA POKOLENJA?! Ustvari šta znači i kako on prevodi ovu besmislicu?

    1. samo smo tebe cekali da nam kazes sta je vidovdan.mislis da si prepametan

      1. Pa hajde ti, prepametni vucicev bote, odgovori na covekovo pitanje, koje je sasvim logicno i “na mestu“! Ne umes? Onda se ne javljaj. Tebe niko nista nije pitao.

      2. Postoje jedne simpaticne zivotinje koje su poznate po njakanju. Ne krasi ih velika pamet ali se uvek oglasavaju kad im nije vreme. Sta ste gospodine „Parise“ /kakav pseudonim/ izvoleli hteti?! Moj savet, prvo naucite da citate a onda vezbajte i da razumete ono sto ste procitali.

        1. Sve je u redu sto ste napisali u prvom komentaru. Zasto odgovarate na svaki komentar koji vam nije po volji vredjanjem.
          Los karakter knezevicu(namerno malim slovima) jaaaaako los.

          1. Ja sam lepo vaspitana osoba. Nepristojno je ostaviti čoveka bez odgovora. Posebno kada se radi i nepismenom prostaku, koji nije ni pročitao o čemu sam komentarisao, ili nije shvatio, već me je, „samo čekao“?! Nikada nisam bio oportunista i lažni moralista.

        2. Zoran Knezevic ti si jedan najobicniji provokator i po zadatku si tu gde si .

    2. Z. Knežević : Retko kada čuješ besmislicu iz usta A. Vučića ? Šta je sa tvojim slušnim aparatom ? Ili samo selektivno slušaš ?
      Da li ti treba simultani prevodilac ?
      „Slušaj vrlo pažljivo, ovo ću reći samo jednom“! on NE PRIZNAJE TO ŠTO SE DESILO 1389.godine , SAMIM TIM PRIZNAJE I CELU SRPSKU ISTORIJU , NEGIRA I SRPSKI NAROD I PRIZNAĆE KOSOVO ! da li si sada čuo šta je on hteo da TI kaže ili hoćeš da ti to kaže u četiri oka tj. UVA !
      Dok je takvih gluvih i slepih – nestaće i Srbija a i Srbi … da nisi ti Madjar iz okoline Vranja ?

    3. Sram te bilo sto si sebi dao za pravo da danas rec kazes. Sram nas bilo sto te slusamo. Ratni huskac, koji rat ni na slici nije video, dok su njegove generacije ukuljucujuci i mene mobilisani. Najveci si izdajnik Srpskog naroda. Vreme ce ti suditi. Vidovdan je!

    4. Pa odgovor na ta tvoja pitanja dao je juče, uoči Vidovdana, Vuk Drašković po kome si, u svom komentaru, opleo iz svih mogućih i nemogućih oružja. Gotovo, ili skoro sve isto, je i on rekao u ulozi njegovog glasnogovornika i to nije slučajno. I nemoj da se isčuđavaš, ovo se ne dešava prvi put, a u odnosu na ranije je samo razlika u retorici i to u malim nijansama što ne menja suštinu, ali ti to nisi hteo da primetiš. I ne samo ti, mnogo ih je, a sve to s razlogom da u svojim glavama ne bi napravili pometnju u vezi s likom i delom. I još nešto. Ako se radi o „besmislici“, kako naglašavaš, onda ista ne mora da se „šire“ elaborira jer besmislica, ako se uopšte radi o besmislici, ostaje besmislica i sa, i bez, šire elaboracije. Razumeš!??

  6. To nam poručuje čovek koji je bio jurišnik politike obmanjivanja devedesetih godina.

  7. Kosovo je Srbija! Nemaš pravo da menjaš Kosovo za EU. Pametnom dosta.

    1. On menja Kosovo i Metohiju za vlast. Niko nas neće u EU to su nam mnogo puta reki, njima Vučić služi da da Kosovu stolicu u UN a Srbi da ga krunisu. Koliko će sansi propustiti srpski narod da otera ovog veleizdajnika

      1. „Srbija (Srbi) nisu nikada nisu propustili priliku da propuste priliku“! (F. Jozef)

  8. Дали овај каже,како на Видовдан неће да лаже,пошто свих осталих дана у години лаже од јутра до сутра.Дали добијамо празник истине,ма ипак му не верујем.

    1. A zar juce nije lagao kada je rekao da cemo do 2026.uci u EU?A oni krk blokiraju pregovore.

  9. Rekao bih mnogo toga gospodinu predsedniku, (ia nikad ane bih za njega glasao), ali mi ne bi objavili komentar, zato, svešću ovaj komentar na samo jednu reč iz naslova, a ta reč je obmana, izgovorio je sam predsednik države Srbije, mislim, da ovakvog nikada nisamo imali, niti ćemo ga imati, naravno, u negativnom kontekstu…PS: čak bi i njegovom prethodniku mogli dati ponaku pozivno svojstvu, u poređenju sa ovim sadašnjim…

  10. Ostavi se demagogije,jasne su nam tvoje namere, ističe ti vreme da ispuniš obećano tatama sa zapada!

    1. Osam punih godina obmanjujes. Deca mi odrastaju uz obmanu tvoju. Ali, zapamti, ja zaboravio nisam, i deci prenosim 2000. Onu snagu narodnog duha promena na bolje koju su vremenom obesmislili. Ali, veruj mi i boj se, jos ubio nisi taj duh zelje za normalnim zivotom.

  11. Necasno??? Mislis na one sto su huskali mladost da postuju pravilo 100 za jednoga, ili mozda one sto su grabili stanove u Beogradu od po par ari dok su nam deca ginula na Kosarama?

    1. Nemojte mlatiti, kako nas narod kaze, „kao samar po dupetu“. Toliko srpskih primitivaca navodi ovu proporciju da ce ispasti kako sz Srbi streljali 100 Nemaca za jednog Srbina. Ako niste „Mujo“, koji se ovde krije ispod ovog imena, onda ste jedan od onih lagano retardiranih Srba
      .

      1. Znas ti dobro o kome se radi kad je rijec ‘100 za jednog’. Sa Nijemcima ste saradjivali, niste ni pomislili da im se svetite. Vi se svetite samo za ono sto se desilo uz gusle, i uvijek se svetite onima koji nisu nista krivi i koji ne mogu da se brane.

  12. i to kaže nazovi predsednik Srbije… neka to objasni ratnim vojnim invalidima , on heroj , prvoborac za stan u jeku bombardovanja….

  13. Čitam ove komentare, i svima su tako „puna usta“ Vidovdana i Kosova, a nikada nisu ni prošli pored Kosova verovatno, a još manje ratovali za njega. E pa vidite sinovi, ja sam tada, 1998. i 1999. godine bio u prvim borbenim redovima, borio se za to isto Kosovo, i smatram da ga ja volim više od bilo koga. Sada čujem po ulici ove mlade naraštaje da im mobilni telefon čak zvoni melodijom „Sini jarko sunce sa Kosova“, a da pritom ne znaju ništa o tome. Ova izjava predsednika nije ništa drugo nego realno stanje stvari na KiM-u. Kada bi se setio, onaj ko može i ko ima godina, još 2008. je proglašena nezavisnost Kosova, sa čim se srpski narod naravno nije slagao, ali ništa ne učiniše po tom pitanju. I evo sada, kada jedan predsednik želi mirnim i demokratskim putem, bez ratova i plača majki i očeva da jednom za svagda reši to pitanje, vi ga i dalje tako bezglavo pljujete, a cenim da niko od vas ne bi uzeo pušku u ruke, ne daj Bože, da do toga opet dođe. Znate li samo koliko je mojih prijatelja, drugova, komšija, poginulo tada? Bilo, ne ponovilo se. Ovi razgovori, pregovori, koliko god dugo trajali, su jedino razumno rešenje za Srbiju, verujte, jer se ne sme više dopustiti da se ugasi ni jedan srpski život zbog toga, a kamoli genocid… Zapravo megacid koji je počinjen tom prilikom na teritoriji KiM-a. U zdravlje sinovi, nadam se da ćete shvatiti ove moje reči tačno onako kako treba.

    1. I ti si se kazes borio za Kosovo i Metohiju a sada si zagovornik da se ono “ mirno” preda. Ma sram te bilo! Koliki su kroz istoriju izginuli za ovu Srbiju ali to ne znaci da je treba deo po deo rasparcati.

    2. Prvo,otkud tebi pravo da se ljudima obracas sa „sinovi“? Vecina je ovde ljudi starijih od tebe a ti pises sinovi sto zvuci i veoma uvredljivo.
      Drugo,ti si prvi koji je kao ratovao a pise da Vucic vodi mudru politiku a ociglledno je da je vodi ka priznanju,ili se bar meni cini.
      Trece,to sto su teroristi sami sebi priznali drzavu na trenutno okupiranom delu teritorije Srbije je apsolutno nebitno a da je tako potvrdjuju i ovi silni pregovori i pritisci da se prizna Kosovo i Metohija.
      I poslednje „ratniče“ ili sine da te nazovem? Da ja tebi dodjem u kucu sa 10 prijatelja i zauzmem ti kucu jel bi ti priznao da je to moja kuca? Jel bi pregovarao sa mnom da ti dam makar jednu sobicu ako moze?
      Nemamo mi razloga da žurimo nigde…odlaze oni masovno sa Kosova, decu niko vise od njih ne cuva kao nekad po 7-8,niko vise od 2 deteta a i oni retko… To je okuporana teritorija i u nasem Ustavu stoji da je to deo nase teritorije,pa kada bude trenutak samo ce se vratiti pod nase a ako sada potpisu nesto onda mozemo da se oprostimo od te teritorije.

    3. Nisi jedini koji je branio zemlju tada Radovane. Nedostojan si odgovora, ali ako si stvarno bio ratnik tada onda znaš šta je politika reciprociteta i koliko znači u vojnog doktrini odvraćanja neprijatelja. Komentar za „megacid“ nemam, osim… bruko jedna.

    4. Stidim se što smo te 98/99. delili rov, saborče.
      Dok smo mi čekali amere u blatu, ovaj tvoj predsednik je ubijao Srbe po Beogradu.
      A možda si i ti praznio ambare…

    5. Neću da sumnjam u tvoju iskrenost, ali razmisli malo o tome koju i kakvu to realnost treba da priznamo. Realnost da je 26 najmoćnijih zemalja na svetu bombardovalo Srbiju i proteralo 250000 Srba 1999, da je posle toga oterano još bar 50000, da je u Titovo vreme sistematski forsirana albanska nacionalnost i proteran veliki broj Srba. Koliko ih samo ima u Beogradu, Kraljevu, Kragujevcu, Smederevu… Pa, ako to priznamo, šta nas sutra čeka?

    6. A zašto si se ti uopšte i borio tamo kad tako razmišljaš, što nisi odmah dezertirao – pitanje da li nisi neki bot možda…

  14. Kako god…Srbija treba da bude kraljevina…Parlamentarna monarhija. Kralj neko od mladih princeva.
    Prednost: nema predsednika politicki obojenog koji putuje po zemlji i inostranstvu u propagandne i usko stranacke politicke svrhe, nema predsednickih izbora i ogromnih troskova samog procesa, nema inaguracija, telohranitelja u velikom broju, penzije predsednicke i obaveza cuvanja bivseg predsednika. Nema potrebe da kralj kalkulise kome hoce a kome nece poveriti mandat. Ili vam ovaj i ovakav predsednik treba?

  15. Uzmi olovku u ruke i potpisi sta treba, nemoj vise da nam okolisas… Svi znamo zbog cega si tu gde jesu, prema tome ne prenemazu se vise kao strina… Mogu samo da zamislim sta bi rekli ovi na pinku ili informeru da je ovo npr Djilasu izjavio…

  16. Opa, priprema morona i botova za predaju Kosova. Rešio gazda da nam ga ogadi pa da ga lagano damo. Glasaj stoko!!!

  17. „Nova krv, a stoput’ ispričane priče, svoju prošlost bi da isperu pre kiše.“

  18. Sektas o Vidovdanu?!
    Srpska Napredna Sekta ne bi smela da se babi duhovnim pitanjima… kao ni pitanjima Kosova i Metohije.
    Bolje misli koliko si porodica u crno zavio manipulacijom Korona virusa.

  19. Jedino sto nije obmana je da pozicija ove individue sa fotografije zavisi od „raspetljavanja kosovskog cvora“,naravno u vreme i na nacin kako je to zamislio „spoljni faktor“. Kako ce „kuvana zaba“ (ovdasnje „drustvo“) prihvatiti to raspetljavanje moze da zavisi i od neke buduce jednokratne uplate od 200 eur za „pretrpljenu dusevnu bol zbog dela teritorije definitivno pustenog niz vodu“. Nemoguce? Sa ovakvim ucinkom i euforijom oko proteklih 100 eur ne bih se slozio da nam je „skocila vrednost“.

  20. Gospodo iz lista Danas jel ovo najbolje sto mozete da kazete o Vidovdanu ? Kako bilo, SRECAN VAM VIDOVDAN.

    1. Ako je slava lista“Danas“ Vidovdan,onda ste u pravu a ako nije ne znam sta je to na danasnji dan „srecno“ i za cestitanje?! Parastos,litutgije,pomeni palima u kosovskom boju nisu srecne ceremonije osim mozda za“bica“ slicna ovom sa fotografije u tekstu.

  21. „Ovaj“ si nije našinac ! Toj si je vaš i ima da si ga pričuvujete , kako i Vuka , kako Šemšelja, kako i ostali grobari i saranitelji na Srbiju. Jug … si je tak’v – kak’v je – naivan , malko prosvećen i neprosvećen a u vas – „Beogradjani“ gleda kako prizetko u testament ! Gleda a ništa pametno ne vidi , vidi samo zinule guzice za pare i prinadležnosti – na njegovu grbinu !
    A „ovaj“ , da si predpostavim – neje našinac jer si nije pod libelu a ni pod vagras ! On si je vaš „nepatvoreni“ , pravi „Beogradjanin“ – tikva bez korena , kojemu ništa nije sveto! Pa , „on“ kak’v je /nikakav/ ima da decu „nauči“ da je Albanska golgota bila preko Avalu i preko Žrnov a možda i preko Deliblatsku peščaru ! A AustroUgari su prešli preko kanal Dunav-Tisa-Dunav i napali Suboticu i Vranje ! Zatoj u Vranje i ima Madjari a i raskrsnica „HungaroRing“ !
    Ajd’ u zdravje i sas zdravje !
    „Drinooo podunavskosavska u Polimlju… !

    1. Cudno,DANAS je doneo analiticni clanak,a patriote to propratile emotivnim komentarima.A POLITIKA I njeni komentatori nista.Bravo Drazo Srbine

  22. opa, curi vreme, radikalna izjava od radikala, a sećam se kada je pozivao da se napravi živi štit (obruč), oko Skupštine ako dođe do izdaje Kosova.

  23. Princ Patetike ponovo na delu. I opet se izvukao? Sta radi onaj „gore“?

  24. Je li ova fotografija napravljena pre ili posle izbora? Oni iz njegovog drusta na proslavi izbornih rezultata su pozitivci. A tu su bili i oni trubaci koji su duvali koronu unaokolo dok su ti pozitivci cupkali i podvriskivali kao oni iz apokalipse…. Na stranu demagogija sa rukavicama (fotografija). Te su rukavice za zastitu koze ruku a koronu prenose i one svaki put kad se uhvati kontaminirani predmet.

  25. I ptice na grani znaju da si doveden da predas Kosovo i da te zbog toga trpe.
    Ajde, ako imas kohones predaj ga ili zameni za par opstina sto je izgleda tvoja jedina strategija. Kuvas zabu evo 7-8 godina… jel skuvana vec?
    Znas i sam da je deo naroda koji te podrzava vec dugo anesteziran i nece ti zameriti da im uzmes i deo kuce ili deo primanja a kamoli Kosovo.
    Ali sta je sa ovima koji cute i gledaju te… njih se ti plasis i jos neznas kako ce reagovati.
    Necemo se iznenaditi i da jednog dana potpises (ili neko umesto tebe) predaju i da se sledeceg dana javis za azil u jednoj od zemalja u koju si sklonio ustedjevinu (citaj pokrane milione).
    Krckaces nase pare u Arapskoj pustinji a ovaj narod ce traziti novog Mesiju koji cega voditi u provaliju.
    Tebe cemo u svakom slucaju dobro zapamtiti, ali lekciju nauciti necemo.

  26. Ovaj se već odrekao i Kosmeta i Srba tamo. To potvrđuje ova njegova izjava! Doduše on već dugo kukumači oko Kosmeta -ali je ovo prvi put njegovo DIREKTNO priznanje da će Kosmet -a možda prude i deo Srbije sve do Vranja, dati (ili prodati) Šiptarima. Daj Bože da ovaj članak pročitaju Srbi i da mu na ponovljenim izborima, kaoi veleizdajniku, ne daju ni jedan glas!

  27. Molim VAS U DANAS-U SVE NOVINARE I UREDNIKE, OSIM KORAKSA
    DA VISE NE OBJAVLJUJETE I NEKOMENTARISETE, VLADALAC VUCICA
    JER JE NAJOBICNIJI LAZOV I MANIPULATOR, ETO MU MARICA SARAPE
    KRSTICA I OSTALIH TZV STRUCNIH ANALITICARA I KOMENTATOTRA
    UNAPRED HVALA

  28. A mogao si da obmanjuješ narod na Vidovdan 2012,2013,2014……šta sen u međuvremenu desilo kod tebe,saznao si nešto o čemu je Koštunica upozoravao još 2008 godine,Nema ulaska u EU bez priznanja Kosova,znao si još tada ,

  29. Jako bitan praznik za Srpski narod i nasu istoriju…ovaj praznik nas podseca na nase hrabre davne pretke i ne smemo ih nikad zaboraviti…

  30. Ako u obmane racuna falsifikatore dalje i blize istorije tj one koji tvrde da smo 1389 god pobedili tursku a 1999 NATO „armadu“ i da smo u oba slucaja sacuvali suverenitet cele teritorije onda je tacna konstatacija o obmanama. Na stranu sto najvise takvih falsifikatora ima u sopstvenim redovima ali sta ga briga dok su u statusu disciplinovanih ulizica

  31. Za 10 godina ćete imati predsedika sirijca. Ma, nemaaa vezeee, vi sve kroz istoriju sve prihvatali…sve može! Samo bih srbe stavila na vakcinu i čipovanje.

  32. Svim Srbima srecan ovaj veliki praznik! Ne kaze se za dzabe da se ovoga dana sve vidi! Predsednik ce ciniti nasu buducnost boljom uz postovanje nase izuzetno bogate istorije!

  33. Ko hoce nek predje na stranu Sultana Murata. Mi nemamo gde pa makar i da svi izginemo braneci nase zivote, zemlju, veru, kulturu… Taman i da se svi upisemo u janicare, ako su Arnauti resili da nas opljackaju nece nas spasiti drugacija istorijska verzija VIDOVDANA od one stvarne.
    Takva je nasa sudbina, a ko je zalutao medju nas moze slobodno da se vrati svojim korenima. Sad su nasi neprijatelji u modi.

  34. Bitno je Vucicu da ti guslaš bajke i mitove od 2000 -te o evropi .
    Prodajes maglu kao i Tadic i Djindjic o evropskom snu.

  35. Zato nam i jeste ovako pogazili smo sve sveto pretke što su živote davali za nas i našu budućnost pratiće nas kletva zbog toga dok postojimo

  36. Pa zar i danas ne mozete da mu ne date prostora, zaboga!?Odmorite narod bar jedan dan od ovog pasoniranog lazova, ljige i najveceg nitkova sa ovih prostora.Cime on to zavredjuje neciju paznju???

  37. Pa zar i danas ne mozete da mu ne date prostora, zaboga!?Odmorite narod bar jedan dan od ovog pasioniranog lazova, ljige i najveceg nitkova sa ovih prostora.Cime on to zavredjuje neciju paznju???

  38. Treba zabraniti politicarima da u sekularnoj drzavi bulazne o verskim praznicima.

  39. Danas fotsira i pofstice komentatore na kizrazavanje fasizma Sram bas bilo

  40. Bog Vid je staroslovenski bog rata i plodnosti,kakve on veze ima sa hriscanstvom?!?

  41. Izdajnik bio i ostao! Pretvarao se da je nacionalista kao prava hulja do momenta kad se dokopao državne kase. Tad je i pokazao svoje pravo lice. Lopov i izdajnik.

  42. Nadam se da ce ovaj narod konacno uspeti da se izbori za svoje interese, a da za to ne mora da se proliva krv.

  43. Vrlo je indikativno naruceno veselje srpskih garadjana prilikom objave vesti o sumnji da su Thaci i Veseli koji su bili neke vodje UCK gerile navidno pocinili zlocin ..
    Interesantno je analizirati psiholoski mentalitet srpskog nacina komentiranja optuznicu za dva kosvska albanca
    Ne moze covek stati ravnvodusan i verovat da stvarno svi komentatori misle da netko moze im poverivati ili komentatori msle da je svet zaboravio sto se zapravo desilo na kosovu
    A na kosovu srpska vojska, policijske snage i paravojne formacje kojih se smatra da je bilo vise od 100 hiljada tj.
    10 srpskih koljaca i genocidasa na 1 Km2 dosli sa svh strana srbije i crne gore da vrlo konkretnim zadatkom i ciljem, doslo su organizirani na drzavnoj razini na kosovu pocinu zlocn tj. pokolj, genocd , etncid i masovna silovanja
    Optuznicom Thacja srbija nastoje se oprati izjednacivsi svoj drzavni pokolj i teror nad neduznim i nezasticenim stanovnistvom svoje bivse kolonije koje nije bilo srpsko
    a albanci branili pragove svojih kuca

  44. Cinjenica je da na ovako veliki praznik mozemo da kazemo koliko pamtimo istoriju i koliko volimo i cenimo svoju zemlju.

  45. Sramotna govorancija, najava njegovog odricanja od svega vaznog srpskom narodu.

  46. Hajde budimo realni, bar na Vidovdan.

    Prvo, zar stvarno neko jos vjeruje u taj nekakav Kosovski boj. U vrijeme kada se to, navodno, desilo, Turska imperija je imala jednu od najjacih vojnih sila na svijetu. Pred njih je na Kosovu mogla izaci manja grupa slabo naoruzanih seljaka koja nije imala nikakve sanse. I pored toga, guslari o tome pjevaju kao da je to bio boj kakav historija ne pamti.

    Drugo, ako su Turci cinili takav zulum i zlocine tokom 500 godina okupacije jugoistocnog dijela Evrope, kako je moguce da su Srbi uopste prezivjeli taj zulum. Ako to uporedimo sa zlocinima koje su Srbi pocnili od 1941-1945, a onda u jos vecoj mjeri od 1991-1995, da su Turci pocinili i deseti dio toga, danas ne bi bilo ni Srba ni tzv. srpskih drzava. Ovo nije tvrdnja da Turci nisu cinili zulum i zlocine, jer to cini svaki okupator. Ali za svaku sljedecu osvetu koju planirate, adresa vam je Ankara i Istanbul, a ne Bosna i Sarajevo.

  47. Srbi su hrabar narod uvek smo znali da se borimo za Srbiju i njenu čast. Samo što se to danas ne radi puškama već rečima.

  48. Vecu pogan po srpski narod odavno nije bilo!On da nas uci nasom istorijom?Perfidni izdajnik-zli klovn!Subasa srpskog naroda!

  49. Danasnji praznik je nesto veliko i znacajno za srpski narod, sveto za srspki porod koji opstaje kroz vekove u teskim okolnostima.

  50. Vidovdan veliki Srpski praznik i secanje na nase hrabre pretke. Opomena da moramo biti slozni i jedinstveni, cuvati i braniti nasu otadzbinu.

  51. Kao i uvek jasan do sludjenosti. Kosovo i Metohija su teritorija drzave Srbije. To sto su vec godinama, i sto ce biti ko zna koliko jos, pod okupacijom NATO pakta tj. SAD ne menja cinjenicu da je to teritorija drzave Srbije. Srbija nikada ne sme i ne moze da prizna bilo sta drugo osim da su Kosovo i Metohija delovi drzave Srbije.

    1. Ljudi moji ,kako i gde je video Srbina iz Bugojna ,,,ti su davno pravi Srbi zavrsili u jamama i rekama .Bog da ih u Carstvo Nebesko primi ,a ovaj president Srbije po diktatu i proceduri zapadnoj ima da nas rasturi za sve ono sto Tito ( moz’ misliti iz Kumrovca ) nije uspeo.

    2. Nije Ksovo deo Srbbije, … ako si ga trampio NATOu i Briselu za dlozivotnu .vlast u Srbiji, …

  52. Dok si ti tu ljudi su ponizeni i nasa istorija zgazena kada ti odes onda cemo biti srecni !!

  53. Sta mislis ti Vucicu, zasto su Nemci samo na Srbima primenjivali kaznenu meru za jednog ubijenog Nemca da streljaju 100 Srba? Celu Evropu su okupirali, delove Afrike i Azije a samo su nad Srbima vrsili tako drasticnu odmazdu. Sta mislis zasto je to tako bilo?

  54. veliki praznik gde su srbi i tada ginuli za kosovo,nadamo se da ce uskoro biti resen status kosova a nasa vlada ulaze velike napore.

  55. SRBIJA???Srbija je prostorno mala zemlja sa puno velikih ljudi u istoriji covecanstva! Sta je nas problem???Razluciti stoku (ma koje boje bili,ziti,plavi, zeleni…), i razdvojiti ih! Narod je dobar!!! Istorijski dokazi!!!A sta cemo sa sto kom??? Pa u tor, gde joj je i mesto!

  56. Jadnik je sve pobrkao, i nebo i zemlju i rad i istoriju i opstanak. Prodana duša misli da ako volimo svoju istoriju i svoje pretke da to znači da nećemo da radimo i da napredujemo. Katastrofa od čoveka.

  57. Jeste Vucicu!
    Mozda bi masovni prelaz Srba na Islam pomoglo srpskom
    ‘vidovdanskom odmicivanju’?! Da jednom i sa tim zavrsimo kada tvoji cipuljicki preci nisu, … ?

  58. Mi cemo Srbiju cuvati i necemo ukaljati ono sto su nasi preci cinili da sacuvaju nasu zemlju.

  59. Istoriju i proslost ne mozemo da menjamo ali zato je buducnost pred nama.

  60. Vidovdan je praznik koji Srbiju opominje na cuvanje proslosti, ali i na cuvanje buducnosti.To podrazumeva miri i narod kao prioritet.

  61. Sećajući se Vidovdana težimo miru, stabilnosti, slobodi i borbi za bolji život svih naših građana.

  62. Veoma je vazno da bas na ovaj dan još jednom pokažemo koliko smo spremni da svoju zemlju sačuvamo, odbranimo od svakog zla, i načinimo je velikom I poštovanom.

  63. Vidovdan je deo srpskog bica.Dovoljno je izgovoriti ovu rec i pa da se pokrenu osecanja koja cine srpsko bice.

  64. Ovoga puta se slažem sa predsednikom, a to je da više treba da gledamo u budućnost, a manje obmanjivati narod slavnom, ali i turbulentnom prošlošću.

  65. Samo da zemlja ne bude manja, na to nema pravo ni jedna generacija. Ode li Kosovo, Srbi ce nestati. K9sovo i metohija nisu mit, nego koren naciona svuda gde zive Srbi, i najbogatiji deo Evrope.

  66. Na Vidovdan smo odbranili Srbiju. Nasi junaci branili su ono sto je vekovno, branili su ono sto je srpsko. Do poslednjeg junaka. I danas kada je borba politicke prirode junaci postoje. I bore se za Kosovo. Jedan od njih je Aleksandar Vucic.

    1. Tako sto vam je pred izbore obecao kako; ‘nikada nece priznati Kosovo’, da bi odmah posle izbora uhvatio da vas ‘leci od kosovskog mita’?!? Izgleda da vam je Voljeni previse inteligentan za vas?!

    2. Lazare evo stize sendvic ! Doduse od juce je al je podgrejan .hahahaha

  67. Hvala na primanju
    Hvala na prijateljstvo
    Ja se divim vama, dragi moj Presendicnehvala. Najbolje dosad i naj spisibniji i najlepsi. Iskren, papetan, lep, voli srbiju. Lep razgovor i stav ima. Nijedan nije bio bolji od njega. Mnogo njih nevolu njega, ali ja bas mnogo volim ima karisma pravi Gospodin. Hvala lepa❤️

  68. Zbog toga što se jedan od najvažnijih događaj u srpskoj istoriji – Kosovski boj, odigrao na Vidovdan 1389. godine, prepliću se istorijska zbilja i narodni običaji i verovanja, pa se kosovski mit razvijao uporedo s paganskim kultovima starog slovenskog božanstva Vida.
    Za ovaj praznik se vezuju mnoga verovanja, koja se vekovima prenose s kolena na koleno.
    Vidovdan je nepokretni verski praznik koji se proslavlja u Srbiji i Bugarskoj gde se zove „Vidov den“. Reč je o jednom od najvećih praznika i malobrojnih koji su po svetkovanju očuvani iz stare narodne vere.
    Na ovaj dan se ne igra i ne peva u znak poštovanja prema mrtvima.

  69. Posle Kosovske bitke, uz veliku svecanost, porodica je prenela telo Kneza Lazara u njegovu zaduzbinu Ravanicu i od tada se slavi spomen na ovog Bozijeg ugodnika.

  70. Na pravoslavni praznik Vidovdan niko ne peva, i ne veseli se jer toga dana narod se priseća ratnika izginulih na Kosovu.

    Večna im Slava i hvala što su položili svoj život u temelje stvaranje naše države Srbije !

  71. vucic je riba u horoskopu kao i gorbacov koji je izdao sovjete..nikad ne treba za drzavnika stavljati nekog u znaku ribe, izdaja je zagarantovana….i kad su ti prijatelji, izmigolje se, izvuku izdaju.

  72. Vidovdan je mit, koji je osnov našeg nacionalnog identiteta, ne bežimo od njega, ali niti slepo se držati njega.

  73. Vidovdan je jedan od temelja našeg nacionalnog identiteta, i simbol našeg opstanka.

  74. Dan od velikog znacaja za srpsku istoriju i svakako da ga ne smemo zaboraviti!

  75. Na Vidovdan smo odbranili Srbiju. Nasi junaci branili su ono sto je vekovno, branili su ono sto je srpsko. Do poslednjeg junaka. I danas kada je borba politicke prirode junaci postoje. I bore se za Kosovo. Jedan od njih je Aleksandar Vucic.

  76. Vidovdan je praznik koji Srbiju opominje na cuvanje proslosti, ali i na cuvanje buducnosti.To podrazumeva miri i narod kao prioritet.

  77. Pinokijo opet lupeta u svom neznanju, apokalipsa sledi uz ovakvo idiotsko ponašanje, najmanje prava ima on da priča na Vidovdan, 1244 Kosovo je Srbija stoko.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.