Vučić: Nikada više investicija nismo imali, to svi primećuju

Ostavite komentar


  1. Koga vi lazete? Sebe ili narod? Sve te investicije su jedno obicno izvlacenje para na necije privatne racune, kao najbolji primer Beograd na vodi i rekonstrukcije po centru Beograda.

  2. Te njegove naočare mora da su neke specijalne, ja baš i ne vidim te silne investicije.

  3. Da su to domaće investicije, onda u redu, ali to su strane investicije u preduzeća ino vlasnika, koji su došči ovde radi profita. Sve ostalo je bljutava propaganda.

  4. Građani plivaju u g…a a ti se igraš vođenja države, okružen alavim, nemoralnim, nesposobnim… i, da ne bi išli u zatvor zbog svojih nedela, poslušnim likovima. AWidi Bog sve.

  5. U ovom veku u privredu Srbije ušlo je petnaesetak kvalitetnih investicija, uključivši privatizacije, sve ostale su, manje više, krš.
    Od tih petnastak, deset je u Vojvodini (Kontinental, Simens, Hemofarm- Stada…) što je, opet, manje više realno zbog tradicije i infrastrukture (Novi Sad, Subotica, Pančevo, Vršac…), ali isuviše malo s obzirom koliko je uništeno, sankcijama, ali i traljavim startom procesa privatizacije devedesetih. Najteže je prošao Zrenjanin, za njim Kikinda, ali i drugi, a ništa kvalitetno nisu dobili.
    Pančevo je, opet, izgubilo deset velikih preduzeća (ona koja su imala najmanje hiljadu zaposlenih po fabrici) Utva, fabrike azotnih đubriva, stakla, sijalica, piva…, te stotinu srednjih, manjih i malih, a dobilo tri, kupovinu, obnovu i kvalitetno investiranje u Rafineriju nafte od strane ruskog Gaspromnjefta, odnosno Vojvodinaputa od strane austrijskog Strabag, te kao grinfild, nedavno, nemački ZF.
    Osim privatizacija industrija duvana u Nišu i Vranju, Henkela u Kruševcu, Mešlina u Pirotu, Metalca u G. Milanovcu, te konačno nove fabrike Fiata u Kragujevcu, teško je navesti kvalitnije investicije u ostalom delu Srbije.

  6. Opšti probelm Beograda je prosijačenje a on nam govori o investicijama… Prosijaci su zaposeli Beograd uzduž i popreko. Dovoljno je ući u centar i videti gladne porodice kako prose po ulicama i na svakom ćošku i to svih uzrasta. Od najmladjih do najstarijih. Toliki im je broj da se stalno uvećava i da nikada to nije uzelo maha kao sada. Verovatno zbog boljeg života koji nam je toliko puta obećavan a danas nam ovaj pevuši da nam je svima super i nikada bolje. Čak svi to „primećuju“. U kom on svetu živi, da li si pozvao prosijake u svoje odaje i sa njima razgovarao ili ih neprimećuješ zato što ih smatraš nedostojnim za razgovor. Imamo šminkera za predsednika.

Ostavite komentar


Politika

U javnosti prepoznatljiv kao negator genocida u Srebrenici: Ko je Dejan Ristić, novi ministar za informisanje? 10

U javnosti prepoznatljiv kao negator genocida u Srebrenici: Ko je Dejan Ristić, novi ministar za informisanje?

U vremenu u kojem najveći deo političkog života u Srbiji trenutno obeležava navodna „neverovatna“ borba režima Aleksandra Vučića protiv izglasavanja rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama, u kojoj se, između ostalog, osuđuje negiranje genocida nad Bošnjacima 1995. godine u Potočarima u javnom prostoru, režim Aleksandra Vučića, imenovao je Dejana Ristića, direktora Muzeja žrtava genocida (koji se ne bavi srebreničkim, već pretežno onim NDH nad Srbima u Drugom svetskom ratu) za ministra informisanja, a samim tim i svojevrsnog kontrolora narativa u ovdašnjem javnom prostoru.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.