Vučić: Nivo investicija u 2019. godini 3,8 milijardi evra, više nego ceo Zapadni Balkan zajedno

Ostavite komentar


    1. Hvali se napretkom Srbije, plus mali Sengen koji ce podici sve zemlje regiona a najvise Srbiju, sve ovo deluje realno!

  1. Reči ništa ne koštaju. Da bi plate 2025 bile 900 treba da rastu više od 10% svake naredne godine.

    1. Bas tako …hoce da nas prave budale …tacno sad ide nova godina ….jos 3 puna mjeseca je 1 april ….nas ili vas presednik je pogresio vrijeme kako on uvjek radi to ali se sad to ne prodaje ….

  2. Ima li neki ekonomista da objasni ove brojke , najvece investicije a najmanji rast u regionu

    1. Ima, svakako, ali ko bi to u ovoj polupismenoj, devastiranoj, posrnuloj, anesteziranoj,………zemlji mogao, tačnije hteo, da razume. Evo jedan egzatni primer, vrlo proverljiv: Pravi, jedini, stabilni, direktni strani investitor u Srbiji je njena dijaspora koja kroz doznake svojima svake godine ‘ubaci’ otadžbini oko 4 milijarde evra. Ovaj podatak (proverljiv u Narodnoj banci RS) je za doznake koje idu zvaničnim (evidentiranim) kanalima, a ekonomski stručnjaci procenjuju da u zemlju uđe plus još oko 50% od gornje sume nezvaničnim kanalima (neevidentiranim) i prilikom dolazaka „dragih naših“ na godišnje odmore, za razne praznike i slavlja i drugim povodima kada donose, i ostave, keš. Malo ko hoće da čuje za ovaj podatak pa čak i oni koji žive isključivo od ovih doznaka pa se, logički, nameće pitanje šta bi se desilo kada bi „dragi naši“ samo malo ‘zavrnuli slavine’!? Kakav je tretman te dijaspore od strane matice je odavno poznat.

  3. Da, da, investicije nikad veće a bogami i opšta bežanija nikad veća! Pod hitno zatvoriti granice da nam mladež totalno ne pobegne glavom bez obzira!

    1. Bežanija je pozitivna stvar. Beže uglavnom mlađi muškarci. Ja sam stariji čovek. Ostaće baba koliko hoćeš! Ne zatvarati granice!!!

  4. Te brojke proseci možda du tačni možda ali trebao kročiti medju srbe otvoriri frižidere i pogledati kvalitet života gde na svakom centimetru se vidi patnja gradjana zbog do kostiju korumpirane vlasti.
    Znači u proseku je sarma dok 99% jede pokvareni kupus a 1% sns elite jede meso

  5. Svaka cast za investicioni plan! Gradjani Srbije koji ne veruju,trebaju da se uvere,jer sve sto je receno do sada je i ispunjeno!

  6. Čekaj, pa tek sada sam ga prepoznao… Pa, to je onaj Šešeljev mali. Propali stand-up komičar iz devedesetih. Hahahaha
    Pa stvarno su mu se nastup i vicevi poboljšali. Postali su nekako… napredni. Ali još uvek nisu smešni.

  7. Aleksandar Vučić je jedini koji gradi Srbiju, i koji radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države. Srbija se cela razvija.Naš predsednik Srbije treba da radi na tome da građani Srbije žive bolje, i da ga građani proglase za doživotnog predsednika, da brani svoje viziju i stavove.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.