Vučić o Anketnom odboru: Nisam se mešao u to, za mene je reč roditelja najvažnija 1Foto: Screenshot RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nije mešao u temu Anketnog odbora za utvrđivanje okolnosti o dva masovna ubistva s početka maja i dodao je da je za njega najvažnija reč roditelja ubijene dece iz osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ na čiju je molbu obustavljen rad tog odbora.

Komentarišući tvrdnje predsedavajuće Anketnom odboru, potpredsednice Stranke slobode i pravde (SSP) Marinike Tepić da vlast blokira rad tog tela, Vučić je ocenio da građani „sami sve vide“.

„Nisam se mešao u to, nisam ništa govorio. Za mene je reč roditelja najvažnija. Očigledno je da su neki ljudi živeli u potrebi za samopromocijom po svaku cenu, pa makar i uz nanošenje bola i štete celom našem društvu“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara na poligonu Pasuljanske livade kod Ćuprije gde je prisustvovao pokaznom gađanju iz novih sredstava VS.

Ocenio je i da Tepić neće uputiti izvinjenje zbog izjave da roditelji ubijenih učenika nemaju „tapiju na bol“.

„Da je htela da se izvini, to bi uradila odmah. Da li se izvinila i za Morović i kokoške? Tamo se krije droga, tako su govorili. U kokoškama verovatno, u jajima. Vojska da krije drogu? Pustite to“, kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari