Vučić o Gazivodama: EU da se uzdrži od licemerja ako može

Obraćanje predsednika Srbije povodom današnjih dešavanja na jezeru Gazivode

Ostavite komentar


  1. Danas je Vuk Jeremić izjavio da toni bler – bombarder,vučićev savetnik i mecena, vodi tajne i kriminalne pregovore u Nemačkoj i SAD o sudbini srpskog naroda na Kosovu i granicama Srbije. Takođe je izneo tačne,konkretne i precizne podatke o tome kako otac lažnog doktora nebojše stefanovića zgrće milione evra izvozeći srpsko oružje u Saudijsku Arabiju i UAE,koje zatim,ilegalnim kanalima, završava u Siriji i Jemenu.Ova današnja (dogovorena i po blerovom scenariju izrežirana) predstava koalicionih partnera vučića,tačija i haradinaja imala je za cilj da skrene pažnju s ovih činjenica koje je izneo Vuk Jeremić,a zbog kojih bi vučić i stefanović trebalo da budu momentalno uhapšeni i sudski procesuirani.

      1. Blago tebi kad veruješ vučiću,bezbroj puta osvedočenom lažovu,licemeru,
        demagogu i prevrtljivcu.

  2. Zasto ste im dali pozivni broj? Uveli granice? Ukinuli srpske institucije? Gde je ZSO? Bruka od amaterskog igranja politike o dravnom trosku.

  3. ……..On je dodao da se danas videlo da „srpska suza nema roditelje“, da mora sama da brine o sebi, da naš narod nema na koga da se osloni osim na sebe i na srpsku državu….. Dobro predsedniče, to smo konstatovali, ‘ajde da ne kažem, mnogo puta do sada, ali da li se nekada zapitamo zašto je to tako, čime smo to „zaslužili“, ko je tome doprineo, šta smo do sada učinili da se to promeni, kako ćemo dalje sa takvim tretmanom, izvlačimo li pouke iz naših grešaka iz prošlosti, a i sadašnjosti, i još mnogo neodgonetnutih pitanja? Valjda smo zaključili da od kuknjave, prenemaganja, prebacivanja odgovornosti na druge strane, kontriranja, inaćenja i sličnih poteza i stavova nema vajde i da nam je sve to kontraproduktivno. Nije li celishodno da se ozbiljno pozabavimo, i to što pre, samim sobom nebi li ustanovili zašto smo spali na tako niske grane i gde je izlaz iz svega toga!?

    1. Sve Vase potpisujem, ali mi(oni) necemo ni istok ni zapad, nego da ostane kako jeste da bi krali, lagali… Najgore sta moze da se pripise Vucicu je da zloupotrebljava nasu nepismenost, nekulturu, neobrazovanost radi svog licnog interesa, a to je ‘greota od boga’, a kosovo je samo dobar slagvort.

  4. Kakva je sada ovo predstava? Pa zar av zaista misli da su srbi toliko naivni da ce ici u rat protiv Nato ponovo 19 godina kasnije?
    Bolhe bi bilo da se zapitsmo sta Srbija ima od neutralnosti tj Rusije i ne bi li nas interes bio bolje zasticen da udje Srbija u NATO momentalno. U svskoj fazi raspada YU bolje bi prosli u NATO a to vazi i za buducnost.
    Ona opoziciona snaga koja je za ulaz u NATO su istinske patriote.

    1. Stvar je u tome, Dušane, što mi nemamo ni s kim ni s čim da udarimo na taj tvoj NATO. A i kad bismo imali ova Tačijeva provokacija ne bi bila dovoljna za to. To je zapravo samo uzvratna poseta. Za nas, ovakve kakvi smo, ni ceo sever Kosova ne bi bio casus belli. Ratovali smo za Jugoslaviju a zatim i za pojedine republike i pokrajine, pa nećemo sad valjda i za opštine. Ne brini, onaj ko je stvarno spreman za rat ne objavljuje na sva zvona da je podigao brobenu gotovost. Bila je to samo predstava, kao što si i sam rekao. Sinoć su čak i neka novinarska pitanja bila deo te predstave.

  5. Licemerje EU je toliko veliko da mi je mrsko da slušam onu pojavu u obliku Kocijančić Maje,koja već godina ponavlja već svima znanu rečenicu.

    1. A……..šta mislite da mi predložimo, onako pragmatično i s ozbiljnim stavom, da Kocijančičevu zameni naša Maja? Naša Maja, naše gore list zasigurno neće da ponavlja jednu te istu dosadnu (nama znanu) rečenicu i, eto, onda nam neće biti mrsko.

  6. Kaže Vučić, a prenosi Blic:

    > Danas je 110-130 pripadnika kosovskih bezbednosnih snaga, svi naoružani dugim cevima, zauzelo pristupne saobraćajnice, objekte u blizini jezera Gazivode, brutalno su napali četiri osobe, držali ih kao taoce, a za nijednu od tih stvari nisu imali nikakav razlog, niti pravo.

    Mislim da su u pitanju kompletni idioti, i da je trebalo da uđu preko dana, i da zovu Haradinaja da ruši… Ili sam to pomešao sa nečim što se desilo u Beogradu…?

  7. Generalno, ako jedna strana ne ispuni zahteve predvidjene pravnoobavezujucim sporazumom u za to zakonom predvidjenom roku, time prestaju i bilo koje obaveze druge strane i taj sporazum se ponistava kao i sve iz njega proistekle odluke.
    Da li su postavljeni rokovi za implementiranje odredjenih stavki/zahteva? Ako nisu, zasto nisu? Da li su dati rokovi ispostovani? Da li su data produzenja za ostvarenje zahteva? Ako jesu, da li su ta produzenja ispostovana? Da li je predvidjen pravni lek u slucaju da se jedna strana ne pridrzava sporazuma? Ako nije, zasto nije? Takav pravni lek je predvidjen u apsolutno SVAKOM medjunarodnom sporazumu.
    Najobicniji ugovorni/sporazumni dokument izmedju dva pojedinca ima ove osnovne odrednice ne samo u domacem, nego u internacionalnom pravu. Ugovor ponistava ostecena strana, tj. strana prema kojoj nisu ispunjene obaveze u razumnom i zakonom za to predvidjenom roku. Ukoliko je rok za ostvarenje zahteva pomeren zbog objektivnih razloga ili teskoca, eventualno se daje mogucnost produzenja, opet vrlo dobro definisana, recimo 20.10. 2018.
    Kada je sporazum potpisan? Koji zahtevi srpske strane su ispunjeni? Koliko rokova je pomereno? Da li su ciljevi ostvareni posle pomeranja? Ako nijedan zahtev srpske strane, ukljucujuci formiranje ZSO, nije ispunjen za pet godina zasto se ne krene sa ponistavanjem sporazuma umesto price i zaljenja?
    To je otprilike to. I formiranje ZSO je vec trebalo da bude ispunjeno kao deo Briselskog sporazuma, ne da se stavlja na sto za dalje pregovore.

    Predsednik treba da procita knjigu profesora Vilijama Urija o pregovaranju i medijaciji, dostupna na Amazonu, umesto sabranih dela Malkolma i Cosica. Jos bolje da zaposli Urija, koji je vec radio za kolumbijskog predsednika i Skotsku, ili nekog slicnog.
    Isluzenom albanskom lobisti Bleru mi cinimo uslugu, ne on nama. Nevezano za KiM, on je potpuno kompromitovan, u svetu i nista nije ispregovarao ni u interesu Britanije gde je potpuno politicki potrosen, tj. unisten i niko zivi ga ne podnosi cak ni oni sa kojima je zajedno krao. Toliko.

    1. Ispravka samog sebe. Izgleda da je profesor Uri vec radio na Balkanu, mada ne reklamira to bas previse, i mogu i da pogodim za koju stranu. Nazalost, dvostrukim igracima ne moze da se veruje.
      U svakom slucaju, tim vise je citanje njegovog opusa vrlo znacajno. Knjige pod naslovima prevazilazenje NE, postizanje da druga strana kaze DA, itd itd. Njegove preporuke ukljucuju i koriscenje eufemizama tj.preformulisanje, znacaj stvaranja privida winwin, itd itd. Ili, narodnim srpskim jezikom, isto g. drugo pakovanje i kako da se zedni prevedu preko vode.

  8. Специјалци политичке творевине Република Косово, упали на територију која је по САД и другим западним силама њихова, а по нама званично наша.
    Смемо ли да интервенишемо?
    Искрено: НЕ.
    На стрaну СНС-приче и АВ-замлаћивања.
    Јер одавно, пре десет и више година, су нашу територију, Косово и Метохију, запоселе међународне снаге, шћиптарска (албанска) држава и део америчке војске.
    Време је да признамо немоћ пред тим силама, односно пред највећом западном силом, а да Републику Косово званично не признамо, док незванично признајемо све што је на Косову и Метохији настало и стављамо се под заштиту Бога, а ко у њега не верује нека зна да нам друге заштите нема, као што није било ни вековима кад је овде владала Турска империја.

  9. Vraćamo se u devedesete .Ako neko nije sposoban i čija je tolitika izgubila ne mora da diže vojsku,pod pričom mira i zaštite Srba,već treba da ustupi messto ddrugome da proba da reši problem.Tamo gde je SPS,SRS,JUL i ostala bratija štitila Srbe,tamo Sba nema.

  10. Ne padajte na jos jedno bolesno vucicevsko foliranje. Valjda shvatate da je Taci na Gazivodama vuciceva ‘isplata’ za tacijevu dozvolu za njegov boravak juzno od Ibra? Gazda ne popusta u svojim ‘fintama’ dok ga jednom ne uhvatimo i zakopcamo mu kosulju na ledjima.

  11. Istina je da se izvozi oruzje zastave u S. Arabiju ali ko ga izvozi i koliko stice time treba da se pozabave institucije poput KRIK i sa jasnim dokazima.

  12. Sasvim obicna drama/bez stida i srama :
    Srblji !! Niko ne sme da vas dira, ja vas branim ,jak sam kao Popaj punjenimn se lignjama hranim..Cim sam poceo da dramim pobego je Taci oni nek se sepure ali mi smo jaci. Uostalom sta će vama Gazivode samo steta od tolike vode,danas kise a sutra poplave kako će kuće da vam se poprave? Jer ako vas jos jednom pipnu drzaću im konferenciju 24 sata kako će se onda izvući iz blata,od moji referata glava ih boli a mene Srbin postuje i voli,verujte meni jer ja ne lazem samo vas cvrstim produktom metabolizma po glavi mazem.Srbija je lider u Srbiji je blagostanje!! zlobnici to krste kao cisto sr..e

  13. Ne EU da se uzdrži od licemjerja ako moze nego Ti Vucicu i tvoja Srbija da kacite u mačkin rep stvaranje Treće ili Nove Jugoslavije ili ,Velike Srbije .Nema vise prevlast nad albanskim narodom pretrči vojnom silom i pripravnoscu vojske u položaj borbene gotovosti zato sto predsednik Kosova Thaci obišao deo svoje zemlje i teritorije , i nije preskočio granicu svoje zemlje kao sto si Ti došao u Gazivode ili , možda ti smatraš da je Gazivoda , Trepca i Sever Kosova gotova stvar stoTti mogu reci da si u velikoj zabludi
    Uzdrži se Ti molim i ne lupetaj gluposti .Počni vec jednom da malo vise kontroliras svoje hormone i nemoj kriviti EU ni Prištinu

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.