Vučić o KM tablicama: Portparol EU Stano potvrdio da smo u pravu 1Foto: Printscreen/Pink

Ljudi u Srbiji treba da primete, posle izjave Petera Stana, da Srbija ništa nije slagala jer je on rekao da dogovor nema ograničenja i rokove. Borimo se radimo šta možemo – rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije u Novom Pazaru, odgovarajući na pitanje o tome da li KM tablice ostaju na severu Kosova.

Prema njegovim rečima, dobili smo potvrdu da smo mi u pravu.

– A da li je EU u stanju da privoli Kurtija da uradi to ili ne. Jesam ili ja kriv što je na Jarinju i Brnjaku postavljeno ono što neki nazivaju graničnim prelazom i administartiovnim prelazom. Ne, to su konačno postavili 2011. a da ne pominjem šta je sve bilo 2008. 2009. i 2010 – kazao Vučić.

On je naveo da će se boriti i uraditi sve da pomognrem narodu na KiM koji trpi ogroman pritisak, i politički i svaki drugi, od vlasti u Prištini koja ne želi da primeni ništa od dogovorenog.

Podsetimo, portparol službe za spoljne poslove EU Peter Stano na pitanje N1 o dogovoru dve strane o registraskim tablicama za koji se spekulisalo da ističe noćas u ponoć, rekao je da sporazum Beograda i Prištine od 23. novembra nema postavljeni krajnji rok, niti datum isticanja.

Na pitanje o tome što je premijer Kosova Aljbin Kurti podržao Mila Đukanovića, predsedničkog kanidata na izborima u Crnoj Gori, odgovara da je ćutao celu kampanju.

– Kurti i Bećirović su podržali Đukanovića, ja sam ćutao celu kampanju, njihova kampanja se uvek svodi na Srbiju i Vučića, nemam problem s tim, neka rade svoj posao, narod i građani neka odluče ko će biti predsednik. Ovako kad se svi drugi direktno mešaju, to je normalno, isto kao što je normalno da Srbija ne sme da kaže ništa. A svi drugi mogu da kažu šta hoće. Želim im uspeh u nedelju, da sve prođe u redu i miru, u ponedeljak ću čestitati novoizabranom predsedniku – zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari