Vućić o stavu SSP o Varheljiju: Krajnje neodgovorno i za žaljenje 1foto BETAPHOTO (AP Photo/Darko Vojinović)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je večeras izrazio žaljenje što je „neko iz Srbije“ mogao da podrži inicijativu Evropskog parlamenta da se pokrene istraga protiv evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija.

On je za RTS u Davosu, upitan da o stavu Stranke slobode i pravde (SSP) o podršci inicijativi Evropskog parlamenta da se pokrene istraga protiv Varheljija odgvorio da je to bilo „krajnje neodgovorno“.

„To je krajnje neodgovorno, ne bih da se mešam u stranačku politiku inače bih verovatno rekao mnogo teže stvari“, rekao je Vučić.

Rekao da je evropski komesar „jedan od retkih za koga vidite da nije antisrpski orijentisan“.

„I onda nađete nekoga iz Srbije koji će da podrži akciju onih koji jesu antisrpski orijentisani“, kazao je on.

Prma njegovim rečima, on je pomagao „koliko je mogao“ i Srbiju i sve ostale na Zapadnom Balkanu.

„To je stvar teatra apsurda u kome živimo ali to pokazuje da je nekim ljudima vlast sve u životu a ne interes njihove zemlje“, rekao je on.

Napomenuo je da je Varheji „jedan od ljudi koji ništa nažao Srbiji nije učinio“.

SSP snažno podržava inicijativu EP da se pokrene istraga protiv Varheljija zbog toga što, kako je u inicijativi rečeno, „namerno nastoji da zaobiđe i potkopa ulogu demokratskih reformi i reformi vladavine prava u zemljama koje hoće da se pridruže Uniji“, rekao je lider SSP Dragan Đilas.

On je u saopštenju naveo da je SSP „godinama na to upozoravala“.

Dodao je da je SSP bila kritikovana jer je „javno ukazivala i opominjala EU“ da ne okreće glavu od urušavanja osnovnih načela EU, vrednosti i principa, naročito, kako je kazao, vladavine prava i pravne države, slobode medija i slobodnih i demokratskih izbora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari