Vučić: Odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Mađarske u Beogradu Atilom Pinterom, koji ga je obavestio o napretku u rekonstrukciji srpskih škola u Mađarskoj, za šta vlada u Budimpešti izdvaja značajan novac, kako bi i na taj način doprinela unapređenju položaja srpske manjine.

Vučić je i ovom prilikom zahvalio za aktivnu podršku koju Mađarska pruža Srbiji u procesu evrointegracija, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Istakao je da su odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou u istoriji, zahvaljujući međusobnom razumevanju i poverenju i naglasio posvećenost premijera Mađarske Viktora Orbana jačanju partnerstva dve zemlje.

Zahvalivši mađarskoj Vladi na brizi za srpsku manjinu, Vučić je sa Pinterom razmotrio planove da se u Beogradu postave spomen obeležja značajnih ličnosti iz zajedničke istorije.

Sagovornici su posebnu pažnju posvetili predstojećem polaganju kamena temeljca za deonicu pruge od Novog Sada do Kelebije, istakavši da je taj projekat, kao deo jedinstvene evropske železničke mreže i Koridora 10, od strateškog značaja ne samo za Srbiju i Mađarsku, već i za celu Evropu, stoji u saopštenju.

Kako se dodaje, razmotrili su i druge zajedničke projekte, istakavši da je u interesu obe zemlje da visok nivo političkih odnosa obezbedi još veću ekonomsku saradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari