Vučić: Nisam optimista da za pet do sedam godina možemo postati članica EU, ali moramo istrajati na tom putu 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da put Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji zavisi od geo-političke situacije i da nije optimista, kao ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, koja je ranije izjavila da Srbija može postati članica EU „u narednih pet do sedam godina“.

Vučić je na konferenciji za novinare povodom otvaranja aerodroma „Rosulje“ u Kruševcu rekao da je put Srbije – evropski put i da „na njemu moramo da istrajemo“, ali da je po tom pitanju „realista“.

„Uzdamo se u naše snage. Pokazali smo da možemo svojim radom, opstajući na evropskom putu i čuvajući tradicionalna prijateljstva, da zemlju toliko unapredimo, do neprepoznatljivosti“, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanje novinara o stavu Srbije prema abortusu, koji u Sjedinjenim Američkim Državama, odlukom Vrhovnog suda, nije više ustavno pravo žena, Vučić je rekao „nismo planirali da bilo šta menjamo po tom pitanju“.

„Nikada ne bih podržao tako nešto, zato što smatram da je abortus pravo žene. Da li mi se sviđa ili ne sviđa, to je nešto drugo. Mi imamo pravila i zakone koji o tome jasno govore“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari