Vučić: Orlić razgovarao sa šefovima poslaničkih grupa, biće sednice i rasprava o ostavkama, neću ići na sednicu Saveta Evrope 1Foto: Milos Tesic/ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao tokom današnjeg obraćanja da je predsednik Skupštine Vladimir Orlić jutros razgovarao sa šefovima poslaničkih grupa, te da im je rekao da će bez problema biti sednica Skupštine, formiranja radnih grupa, kao i rasprava o ostavkama ministara.

„Samo nisam siguran jesu li spremni za kolektivnu ostavku vlade, jer im baš ne odgovara termin za izbore, ali to je za neku drugu priču i drugo mesto“, rekao je on.

Obraćanja je usledilo nakon sastanka sa specijalnom predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom, a Vučić kaže da je zabrinut zbog situacije na KiM, pogotovo na severu Kosova.

„Zabrinutost moja proističe iz stranstvene želje Aljbina Kurtija da izaziva incidente i da izazove rat i sukobe u kome bi on bio nekakav albanski heroj. Sve što radi i sa eksproprijacijom koja je suprotna i njihovim propisima, zabrinut sam zbog toga što žele da nasilno preuzimaju prostorije, ali i zbog toga što se u Kvinti prave nevešti i naivni, jer im je ponekad 3 odsto izašlih na izbore dovoljno da izbori budu legitimni, a nekada im ni 50 odsto ni blizu legitimiteta koji traže“, naveo je Vučić.

On je govorio i o Savetu Evrope u Rejkjaviku, te rekao da je doneo odluku u saglasju sa Brnabić i Dačićem, da Srbija bude predstavljena na najnižem nivou i da on kao predsednik tamo neće ići. Srbija neće glasati za rezoluciju Saveta Evrope, naveo je on, te tako neće moći da kažu da je rezolucija doneta jednoglasno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari