Vučić otvorio berzu u Mumbaju 1Foto: srbija.gov.rs

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas u Mumbaju berzu „BSE“, istakavši da je to velika čast za Srbiju jer ona na taj način proširuje bliske veze sa Indijom.

Vučić je, nakon obilaska ove institucije, ocenio da će dve zemlje, zahvaljujući tradicionalnim vezama iz prošlosti, moći da imaju bolju saradnju u budućnosti, uz napomenu da ne misli samo na političke veze Indije i Srbije, već i na jače ekonomske veze, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Indijski privrednici su uvek dobrodošli u Srbiju sa svojim investicijama, poručio je Vučić i dodao da ćemo pokušati da unapredimo trgovinsku razmenu koristeći iskustva Indije.

Činimo sve da iskoristimo ovu priliku da uspostavimo kontakte radi buduće saradnje. Uveren sam u to da ćemo ne samo sa vlastima Gudžarata, Maharastra i sa drugim delovima Indije, već i sa centralnom vladom moći da postignemo mnogo bolje rezultate i uvećamo trgovinsku razmenu, objasnio je Vučić.

Kako je navedeno, BSE u Mumbaju je 11. najveća berza na svetu, čija je ukupna tržišna kapitalizacija u martu prošle godine iznosila 1.430 milijardi dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.