Vučić: Ovi što kritikuju prodaju Komercijalne banke zaboravili na vek u kome žive 1Foto: Beta/Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je „najjeftinije prikupljanje poena“ to što predstavnici opozicije kritikuju prodaju Komercijalne banke slovenačkoj NLB Banci, za koju je rekao da i nije slovenačka već američka, „zato što Slovenija ima 25 odsto vlasništva“, kao i da to govore oni „što su prodali sve tri cementare i sve banke, a koje nisu prodali, razorili su i uništili i oko njih se i danas vode postupci“.

Vučić je gostujući na TV O2 rekao da Srbija ima „jednu pristojnu banku kao što je Poštanska štedionica“, kao i da su oni koji ga kritikuju „zaboravili na vek u kome žive i da mi hoćemo da živimo u Evropi bez granica“.

„Pa nećemo partijske banke. A to je 25 odsto slovenačka, to je američka banka, i kakve to veze ima sa bankarskim sitemom koji odlično funkcioniše i radi? I šta je tu problem i smisao? Treba da izbacimo Rajfajzen, OTP, Intezu, koje odlično rade u ovoj zemlji. O čemu ti ljudi pričaju, neko misli namerno da nas vrati u 17. vek“, kazao je Vučić.

On je rekao da je u Komercijalnoj banci, „kada je morao da ode onaj Smolić, koga je postavio Dinkić, njemu je svojevremeno isplaćeno 700.000 evra otpremnine zato što nije na čelu banke“.

„Barabe jedne lopovske, zašto niko nije odgovarao“, rekao je Vučić.

Vučić je na pitanje novinara „zašto nije zbog toga podneo krivičnu prijavu“ odgovorio da „ako kao predsednik nešto kaže valjda Tužilaštvo treba po službenoj dužnosti da reaguje“.

Obradović u Nišu: Dveri krenule u pokret za spas Komercijalne banke

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas u Nišu da su Dveri krenule sa pokretom i peticijom za spas Komercijalne banke.

Obradović je na konferenciji za medije organizovanoj u okviru promotivnog karavana koji Dveri organizuju pod nazivom „Oslobodjenje“ pozvao „sve bivše i sadašnje radnike Komercijalne banke, sve štediše, klijente i gradjane da tu banku spasu od prodaje i poklanjanja strancima“.

Vučić: Ovi što kritikuju prodaju Komercijalne banke zaboravili na vek u kome žive 2
Boško Obradović Foto: Stanislav Milojković

Obradović je rekao da su predstavnici pokreta Dveri u proteklih sedam dana obišli više od deset gradova, a danas i naredna dva dana obići će Niš, Aleksinac, Leskovac, Prokuplje, Pirot, Zaječar i Bor.

„Na terenu smo kako bi gradjane upoznali sa razlozima za bojkot. Gradjani će saznati da ovde nema uslova za normalne i poštene izbore, da ovde više nema normalnih medija, mislim pre svega na beogradske medije i televizije sa nacionalnom frekvencijom, da ovde nema normalne parlamentarne debate i da takve lažne izbore treba bojkotovati“, izjavio je Obradović.

On je kazao da tokom promotivnog karavana gradjani Srbije imaju priliku da se upoznaju i sa 55 mera pokreta Dveri za poboljšanje života u Srbiji, a neke od njih su zabrana prodaje prirodnih dobara i strateških prirodnih resursa strancima, smanjenje poreza na zarade i preusmeravanje subvencija koje se daju stranim investitorima, ka domaćoj privredi.

Obradović je podsetio da su Dveri pokrenule peticiju protiv migrantske politike aktuelne vlasti i istakao da pokret za to dobija veliku podršku gradjana, čak i birača SNS.

„Smatramo da je politika aktuelne vlasti prema migrantima krahirala i da mora hitno da se menja. Imamo u Srbiji sve veći broj migranata koji protivzakonito prelaze granicu, koji čine sve veći broj krivičnih dela i predstavljaju sve veći bezbednosni rizik za gradjane i državu“, izjavio je Obradović.

On je kazao da Srbija treba da zaštiti državne granice od nekontrolisanog i protivzakonitog ulaska migranata na našu teritoriju na isti način kako su to uradile Madjarska, Češka, Slovačka ili Poljska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari