Vučić počasni građanin još jednog grada 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO)

Skupština grada Subotice dodelila je danas zvanje počasnog građanina Subotice predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, javila je Radio-televizija Srbije.

Na predlog gradonačelnika Subotice Stevana Bakića, za dodelu najvišeg gradskog zvanja predsedniku Srbije glasalo je 49 od 53 prisutna odbornika.

U diskusiji, predstavnici vladajuće koalicije, odbornici Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, isticali su značajan doprinos Vučića miru i stabilnosti, ekonomskom razvoju, velikim infrastrukturnim investicijama u Subotici i odličnim srpsko-mađarskim odnosima.

Predstavnici opozicije, Pokreta za građansku Suboticu, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Nove Demokratske stranke Srbije navodili su da Vučić nije Subotičanin i da nije zaslužio najveće priznanje grada.

Zvanje Počasni građanin Subotice dodeljuje se za istaknuto i trajno životno delo u oblasti nauke, privrede, umetnosti i obrazovanja i vaspitanja, kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvoju kulturnog stvaralaštva građanima koja su svojim delima i činjenjima doprineli podizanju ugleda grada u zemlji i inostranstvu, navodi se u obrazloženju skupštinske odluke.

Diploma i plaketa Počasnog građanina se uručuju na Dan grada, 1. septembra, na svečanoj sednici Skupštine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari