Vučić posle sastanka s Junkerom: Srbija želi u EU, ali i dobre odnose s drugima 1Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, posle sastanka sa predsednikom Evropske komisije Žanom Klodom Junkerom, da Srbija želi članstvo u Evropskoj uniji, ali da će uz evropski put graditi dobre odnose i sa drugima.

Vučić je novinarima u Briselu rekao da je Srbija suverena zemlja i tako će se ponašati.

Bićemo na evropskom putu, ali nikome nije jasno šta će se zbivati u EU, rekao je Vučić i podsetio da je albanskom i premijeru Severne Makedonije rekao uoči Saveta EU šta će se događati i da bi oni trebalo da sarađuju mimo toga šta će odlučivati u Briselu.

Prema rečima Vučića, Junker i evropski komesar Johanes Han su uvek pokazivali veliko poštovanje prema Srbiji.

Očekujte racionalan pristup EU i evropskim integracijama, ali ne neki strahoviti entuzijazam i ogromnu energiju, poručio je Vučić.

Srbija želi članstvo u EU, dodao je on i na pitanje o predlogu Francuske o partnerstvu, ali ne i pristupanju, podsetio da je sa predsednikom te zemlje Emanuelom Makronom u Beogradu razgovarao nekoliko sati.

Verujem da Makron Srbiji želi najbolje, voli Srbiju i uveren sam da će se potruditi da pronađe ono što je za našu zemlju najbolje, dodao je Vučić.

Na pitanje o paljenju knjige zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, on je rekao da se zaprepastio kada je čuo dvojicu ljudi, do čijeg mišljenja mu je stalo, da su povervali u laži da je to uradio neko iz vlasti.

Nadležni organi imaju sva imena, četiri od četiri, rekao je Vučić i dodao da je na tužilaštvu da odluči da li će pokretati postupak.

Volim knjige, živim za to da čitam i ne razumem neke koji idu sa zadatkom da ih spaljuju, rekao je Vučić.

Vučić je najavio da će za mesec dana ići u Iran, kome je zahvalio na tome što su Slavici Burmazović danas vratili troje dece.

Idem da se zahvalim našim iranskim prijateljima i da vidim da li ima mogućnosti za nove ugovore. Mi smo nezavisna, suverena zemlja i ni od koga da tražimo dozvolu za bili šta, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari