Vučić posle sastanka sa Katalin Novak: Hvala Mađarskoj što ćemo zimu sačekati mirnije 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas pisle sastanka sa predsednicom Mađarske Katalin Novak u Beogradu da su odnosi dve zemlje na izuzetnom nivou.

Kako je rekao, beskrajno je zahvalan Mađarskoj što je omogućila Sebiji da pod povoljnim uslovima koristi skladišta za gas.

„Hvala im što ćemo zimu sačekati mirnije nego bez toga“, rekao je Vučić.

On je istakao da Mađarska pruža podršku evrointegracijama Srbije i izrazio zahvalnost za razumevanje koje pokazuju za traženje kompromisnog rešenja u dijalogu sa Prištinom.

Dodao je da su razgovarali o infrastrukturnom povezivanju.

„Verujemo da do kraja 2025. uprkos teškim uslovima, koroni, krizi možemo za dva i po sata vozom da dođemo do centra Budimpešte i obratno“, rekao je Vučić.

On je rekao da su odnosi dve zemlje na izuzetnom nivou.

Naša saradnja je napredovala i Mađarska je sada četvrti trgovinski partner Srbije, a da će ako se trendovi nastave, biti i treći u naredne dve ili tri godine.

„U prvih sedam meseci ove godine robna razmena je bila 2,2 milijarde evra, 935 miliona veća nego 2021. godine“, rekao je Vučić.

On je dodao da su se odnosi poboljšali i da je nivo međunacionalnih incidenata za poslednjih 10 godina smanjili za 35 puta.

Kako je rekao, Katalin Novak donela je izuzetne pronatalitetne mere i danas je slušao njene savete po tom pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari