Vučić: Posledice Petog oktobra bile su i dobre i loše

Ostavite komentar


  1. Vreme je da budemo iskreni prema sebi i zapitamo se da li smo zabravili prazne rafove, redove, devalvaciju, vize, bombe……Sada zivimo bolje i dostojanstvenije u svakom pogledu

    1. Svakako, ali ne zahvaljujuci Vucicu. Zapravo u njegovo vreme Srbija nije bila ni u UN.

    2. bolje? Haos je neviđenih razmera, posle 1 miliona sada ima 2 miliona bespravnih objekata….ne možeš ni pešački prelaz da pređeš i tu je „ruski rulet“,…svuda je „ruski rulet“…. ja ne znam nijednu državu gde svako u 2 milionskom gradu ide kako on hoće, kao pešak, na biciklu, za volanom…tako je i u firmam i poslovima POMEŠANO privatno i javno, umesto struka imate „struke kako ja hoću“ (ja mislim da taj posao treba da se obavlja kako JA hoću)…. a sve se to dogodilo zbog čega?
      u slučaju 5 oktobra 2000. tj. izostanku 6 oktobra ima nešto od „pustio bi ja njega ali neće on mene“! „Коларц, Симфонијски оркестар РТС-а. „За живот и мир” композитора Ивана Јевтића – дело посвећено – „Русији, вечној, и Путину”.
      Ps. Smena vlasti od Slobe ka Koštunici bila je uz prisustvo (garant) ministra inostranih poslova Rusije Ivanova. A tzv „naše“ službe garantovale Ivanovu da neće biti 6 oktobra ( lustracije kadrova) tj. da će svi „ruski ljudi“ ostati na svim mestima u državi i društvu. Rečeno učinjeno. Ali posle 18 god. ti „su rusofili“ nastavili ubrzano kadriranje i sad su apsolutno svi kadrovi u državi i društvu „ruski ljudi“. Ovo više nije „samostalna, suverena“ država Srbija , već prava ruska gubernija 100%

    3. Dajte ljudi, Vucic je jedini koji je nesto uradio za Srbiju, u poslednjih 20 godina smo imali i ratove i krize, a ekonomski oporavak drzave je bio tezak, nije Vucicu lako da nakon svega Srbiji vrati dostojanstvo!

  2. Istina je negde tamo, međutim za mene lično, koji sam na sopstvenoj koži osetio „draži“ tog tranzicionog perioda posle petog oktobra, prevladale su loše posledice, jer ne mogu da se otmem utisku da je sa ove vremenske distance, sasvim objektivno posmatrano (ni u kom slučaju ostrašćeno), svrha, uloga i prava suština petog oktobra je bila u pljački svega onoga što je mukotrpno stvarao ovaj napaćeni narod više od pedeset godina – to je nešto što „para oči“ i baca potpuno negativnu konotaciju na sve ono što predstavlja taj dan u istorijskom smislu!

    1. Vasa ocena peto-oktobarske „revolucije“ sasvim je tacna. Samo, nedostaje Vam dijagnoza onoga sto je trajalo do 4. oktobra 2000. kao i osvrt na sadasnjicu.

    2. Dijagnoza je svakako ta da je Srbija pre 5.oktobra zivela lose i da je narod hteo i verovao u promene, samo je verovao u pogresne ljude, to je ono sto se ne moze vratiti, 5. oktobar je imao bunt i imao je smisla, ali nikako nije imao smisla kada vidim sta su ljudi koji su rusili tadasnju vlast posle nje i uradili!

  3. Loše je što svi vi, uključujući i vas Vučiću niste lustrirani, procesuirani, lepo malo odležali, i bili zauvek izopšteni iz političkog života pošto ste bili cancer ovog društva i ispisali najcrnje stranice naše novije istorije. Ne sada ste ponovo na vlasti i u situaciji ste da vršite reviziju ne istorije, pošto vi i vaša bratija ne pripadate istoriji već smetlištu iste, već reviziju svih zločina koje ste počinili 90’ih i nastavljate sa svojom „politikom“ presvučeni, drugim metodama ali sa istim žarom i ludilom u sebi.

  4. Znam kako smo živeli osamdesetih, devedesetih, a kako nakon dvehiljadite, kao što znam ko je vršio vlast od 2008.-2012.godine, kada je, po Vučiću ,država uvedena u najveću dužničku krizu. Znam i ko je na vlasti od 2012.godine, kao što znam da su PUPS, JS i SPS na vlasti u kontinuitetu od 2008.godine i jedino što mi nejasno je kako sme predsednik države, kao najbolji student beogradskog pravnog, da pljuje po bilo kome ko nema pravosnažnu sudsku presudu?! Od 2012.godine do 2018.godine SNS je imao jedinstvenu priliku da proveri sve finansijske izveštaje i sve negativce DOSa osudi u skladu sa zakonom. Ono što vidim, činjenica je, mnogi članovi DSa su sada u SNSu i to na odgovornim pozicijama, pa se pitam kakvu poruku nam šalje predsednik države tim postavljenjima i nereagovanjem pravosuđa na krađu i pljačku o kojoj nam on kontinuirano govori ?!

  5. Da je 5. oktobra 2000. DOS uradio ono zbog čega je dobio poverenje naroda, Vučić i Dačić danas ne bi medijima davali bilo kakve izjave.

  6. Znaci Sloba nas je nenamerno doveo na najnizu tacku u nasoj istoriji,Djilas nas je namerno opljackao a nas predsednik je Isus. Eto za par minuta meni se otvorise oci i nasledecim izborima cu glasati za Vucica. Jedino pre tog idem kod neurohirurga da mi izvadi mozak jer sta ce mi ako ce mi je na celu drzave bezgresni Bog licno.

  7. Pa ako ništa taj 5. Oktobar je nekome sa puta uklonio Miloševića, pa se onda Šešelj samo uhapsio i otišo u Hag, pa je neko ubio Đknđića, pa je neko Tomi pomogao da osnuje novu stranku, pa je taj Toma pobedio na izborima Tadića, pa je neko postavio Dačića za premijera i tako ga odvojio od DSa, pa je onda neko preuze glavni deo državnog aparata i kad mu Dačić nije trebao toliko sam postao premijer., i onda je sve bilo samo JA pa Ja, pa je neki postao predsednik postavio fikus premijerku vodi stranku koja to više nije i eto. I svega toga nebi bilo da nije bilo 5. Oktobra.

  8. Smisao petog oktobra je nasa sadasnja opozicija obesmislila svojim radom dok su bili na vlasti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.