Vučić predstavio plan „Srbija 2027 – skok u budućnost“: Ponovo pričao o platama i penzijama, najavio 14 fabrika i 487 kilometara puteva

:

Ostavite komentar


  1. Mene je strah. Ovaj izvođenjem državne himne počinje svoje govore i Power Point prezentacije. Od jutra do večeri mlati po televizijama, sumanut, agresivan, izgubljen… Svađa se sa sam sa sobom, dok Srbija tone u diktaturu i mrak. Nadam se da će ceo ovaj kartel koji ga podržava i skandirali av, av, av… jednog dana žestoko da odgovara. A Vučić bi bio smešan da nije na funkciji predsednika, za psihijatrijsko posmatranje sigurno jeste.

  2. Pa jel ima neki psihijatar,da se dobrovoljno prihvati posla ??? Kod ovog ce biti „posla“,ihaaaaaaj !!!

  3. Najbolji je ovaj jedan od njegovih koji kaže da je od siromašnih roditelja…. pa kao iz naroda je, a to što živi na Dedinju od siromašnih roditelja pokazuje valjda ne samo koliko je pošten, nego i snalažljiv dečko.

  4. Radoje Domanovic nije bio jedan od najvecih srpskih satiricara .
    On je najveci srpski prorok.

  5. С њим само можемо колективно да скочимо у амбис. Ово је постало, не само физички него и ментално, неиздрживо.

  6. Karakteristika svakog autoritarnog režima je da se pre ili kasnije dohvati PROGRESA. Pa je tako postojao jedan čika zvao se Mao Cedung, i on je imao svoj „veliki skok napred“, koji se završio kanibalizmom, glađu, ubijanjem vrabaca i tzv.kulturnom revolucijom, sve u svemu 20 miliona mrtvih. Isto su se tako završavali i svi ostali pokušaji politike progresa u autoritarnim državama od SSSR, Koreje do Ugande.

  7. Ostaje mu samo Road & Belt…a novac od mafijanja ide na pranje u UAE…EU mit je gotov. Svo zaduzivanje ide iz Kine…Oni ce isisati sve prirodne resurse iz Srbije i betonirace celu zemlju.

  8. Moram da reagujem , odmah u vezi plata i minimalca, tj odnosa između zanimanja..Dispariteti moraju da postoje, zbog vrste zanimanja manja, odgovornosti, nivoa stručnih sprema, kao i iskustva u radu, praćenju promena untar tih struka i sl..znači , da se vratim osnovnoj mojoj primedbi a ona je ta da npr u domu zdravlja, čistačica sa 39 godina i radom za jedan dan praznika ima veću platu nego onaj koji radi centralni posao u računovodstvu..ona pri tome nema nervoze, nema stalne promene načina rada, nema uplate , isplate , saradnje sa delovima Min. finansija, sa Min. zdravlja sa Fondom, sa elementima platnim prometa..i to sve sa nekim znanjem i predznanje..Znači ne pričam o kjigovodstvenimm poslovima, ni kadrovskim, ni magacinskim službama, ni piarovima, ni kurirskim, ni vozačkom ni…sve je to u drugom planu, sa mnogo lakšom dinamikom,,pri tome tu su zatečeni ljudi sa nešto nižom školskom spremom , ali ogromnim znanjem , i umenjem u radu..to se pri tome , pogotovo na taj način neuči ni a novim fakultetima..niti se može zbog stalne dinamike , i promena, stići!! Eto toliko o minimalcina i napretku..ja toliko , u nečem konkretnom, a neka nekimdrugi navedu druge primere, nelogičnosti, iz onih oblast gde za te i takve stvari znaju a rekao BiH i nepoštenja!!

  9. Nista novo!!!!!Kao po obicaju „Trla baba lan“.Covek je bas dosadio sa svojim obracanjima.Kako je krenuo otkrice Ameriku.Pozdravicu ga sa „Dobro jutro Kolumbo“.

  10. Ima li išta da je dobro rekao?
    Naravno da ima.
    Medjutim… Ovde se briše komentar koji nije negativan prema državnim planovima.
    Nije Vučić bitan. Bitni su razvojni planovi.
    Ne pljujte optimističke vizije.
    Ako možete doprinesite, ako nećete ne ometajte druge.

  11. Ovaj lik za mene više nije legalan presednik države već jedan običan kriminalac koji je na silu prigrabio to mesto, u sadejstvu sa organizovanim kriminalom.

  12. Ako se ne dese promene i odgovornost za enormno zaduzivanje i pljacku, Srbija 2027 ponovo stara devizna stednja, neki novi Dafina i Jezda, sankcije…

  13. Onoliko koliko se vlast ugradila do sada, nije ništa prema ugrađivanju u naredne 4 godine! Živeli !

  14. Šta bi od onog „pisma celom svetu“ i „elaborata o mešanju jedne strane države u izbore u Srbiji“ ??…

  15. Ево, гледам, личи на предизборни скуп. Пуно се обећава. Мени није баш све сасвим јасно. А који воду ћемо да пијемо, којом храном да се хранимо, кинеским пасуљом и белик луком, замрзнутим месом из Аргентине, откошталим месом из ЕУ, поврћем из Албаније? Који ваздух ћемо да дишемо? Чија ће да буде наша земља? Хоћу ли моћи да останем на мојој дедовини, или сам подложан експропријацији да би те стране компаније нешто градиле или копале на мојим њивама? Мене све ово брине.

  16. Ljudi, zašto ga slušate, gledate i nervirate se?
    Nikada to nisam radio, ni devedesetih, kada se pojavio i počeo da se grebe za državnu platu u Parlamentu.
    Dovoljno ga ima u DLZ, 4 i po muškarca, 25 minuta … i previše.

  17. Masta radi svasta, nepresusni izvori. Inace sto se EXPO 2027 tice, treba stalno podsecati sta to tacno znaci „Играјте за човечанство – спорт и музика за све“ za razliku od EXPO u Japanu i EXPO u Dubajiu koji su ono sto prica g. Vucic za nas EXPO 2027, tesko da ce tu biti velikih inostranih prezentacija inovacija i projekata u smislu prica i ocekivanja nekih ljudi.
    U pravu je komentator koji rece da je Radoje Domanovic ne samo satiricar nego da je bio Prorok, a ja bih dodao da nije daleko bio ni G-din. Nusic koji je lepo objasnio sta je „Vlast“, ko ne zna neka procita, mozda mu se razidje magla. Napredno. Ziveli

  18. Ko o čemu – Vučić o parama. Stanovništvo jedne zemlje je zadovoljno i srećno kada institucije funkcionišu, kada mogu da ostvare svoje zakonsko pravo pred sudovima, kada funkcioniše sistem zdravstvene i socijalne brige i zaštite. Njegov skok u budućnost je skok u propast. Tako se ne vodi ekonomska ni državna politika. Njegova vizija je da bi Srbija propala bez njega kao predsednika a naša vizija je da se Srbija može spasiti samo ako Vučić ode.

  19. Што је рекао Боро Стјепановић у „Ко то тамо пева“ : Овај човек је неуништив ! Додуше никад ништа није озбиљно радио. Шетао се, пијанчио прескуп алкохол, ждрао скупа јела, цео дан објашњавао нешто што нико нормалан (осим ако му је посао) није могао да слуша и обећавао, обећавао и тако пута бесконачно.

  20. „Kada je reč o penzijama, Vučić je najavio da će u decembru 2027. biti 650 evra.“
    A potrošačka korpa, minimalna, će biti 1200 EUR.*
    *I mi prešli na EUR?

  21. Prica kako ce nas pljackati na kojim malverzacijama i kako ce se razbacivati nasim parama u zemlji gde mesari rade ko akuseri… Srbijo gadna si ko vlada!

  22. Nije Danas džabe izbacio zapadnu Srbije i Zlatiborski okrug iz svega. Kao i vođi nekome smeta malo bolji rezultat opozicije, ali bar se ne stidimo kao neki.

  23. Njegov plan nije neizvodljov treba samo jos srozati € i preceniti dinar i evo vam plate preko 1000€ i sa tim parama ces moci ako budes stedeo da poplavas rezije i poreze.

  24. Moze Vucicu litijum, ali da se ti i vlada Srbije preseli iz Beograda u Loznicu ili blizu iskopavanja posto je tu dobar profit.

  25. Ne znam šta mu je!?
    Ima svoje četiri godine, ostale izbore opljačkao uz permanentno zamajavanje građana Srbije, obezbedio sebi i sekti sve što im treba… Neće, valjda, opet neki njegovi izbori?…

  26. Drž’te ga, ako nastavi da skače odosmo u pizdanovac. Pa jel vidite koliko je zemljotresa u poslednje vreme? Da će on da propadne i đene đene, al što će da se navrati Panonsko more, ima da se podavimo ko pilići.

  27. „Važno da pošaljemo poruku da nastavljamo svoj evropski put..“
    – Koja demagogija i podilaženje EU zbog decembarskih izbora !
    – Taj „evropski put“ je prekinut još u junu 2012. tako da ga je glupo nastavljati posle 12 godina „stranputice“.

  28. To će biti u skok u mutnu vodu pljačke i otimanja. To će biti skok u dužničko ropstvo.

  29. Ova nasa banda se siri
    Alibaba ima vise od 40 hajduka
    Cup sa blagom se povecava, Ima za sve hajduke.Blago se cuva u rudniku.Samo odabrani znaju mapu.

    .

  30. Cetvrti smo na listi najsiromasnijih zemalja Evrope – sa ovim satrapom na celu nikada nece biti bolje.

  31. Vuciceva kosovska era puna Lazi je završena, Kosovo ide drugim putem nezavisno od Srbije i sad je je na redu druga era Lazi, a to je Srbija u snovima, fantazije i letećih ljudi. Spremite kokice.

  32. Svi znamo njegova obećanja i rokove, služe samo da se složi govor, ništa nije bilo na vreme ili pre roka.

  33. Iza megalonije je skrivena priča o haosu u pravosuđu, o partijskom zapošljavanju i pretplaćivanju svojih, o mobinzima, o izborima , o, korupcije, o privatnim povezanim firmama..o ljudskim, političkim, i radnim pravima..

  34. Ja sam iz ovog izvukao da inflacija nece pasti da cete se i dalje zaduzivati da ce narodu biti sve gore ali da nemas nameru da ostanes na vlasti dalje od 2027 ! spakovaces kofere i pedala !!!!

  35. Ne postoji nas EU put kada imamo na delu diktaturu, i to ce pokazati EU i US cim dovrsis predaju KiM, jer je to ocigledno

  36. Meni je neshvatljivo da covek ne zna koliko je sela u Toplici bez ijednog stanovnika i da ce i ostala sela sa po dva tri stanovnika ostati pusta.Kome on to obecsva bolji zivot i napredak?

  37. Ovo je kontradiktorno i neozbiljno, jeftina demagogija, „nastavičemo svoj evropski put i čuvati tradicionalne prijatelje“. Toga nema, lepo se čuje ali nikako ne ide zajedno. To je dezinformacija i hibridni rat protiv vlastitog naroda. Svaka zemlja kandidat ima uvjete za prijem, koje mora ispunjavati, ne može birati, takva je procedura. Ne postoji alternativa, budimo realni, osim za domaču javnost. To vam je kao kad se upisujete na fakultet. Ne postavljate vi uvjete, njih ne interesuje vaše mišljenje. Nije to nikakav pritisak, vi slobodno birate. Nečete na fakultet, nema problema. Čuvati te tradicionalne prijatelje zapravo znači, budimo ozbiljni, u današnje vreme, mi ne želimo u EU. Ne može država kandidat, ako misli ozbiljno, određivati uvjete. Orban jedini podržava Srbiju i srbske „tradicionalne prijatelje“, druge države če blokirati Srbiju, jer ne ispunjava uvjete za članstvo. Odluka mora biti jednoglasna, poglavlje po poglavlje. Bilo bi poštenije, da kaže narodu, mi ne želimo u EU, želimo biti ruski protektorat. I taj izbor je legitiman, može i rublja. Ali ne može, to su činjenice, istovremeno i rublja i euro narode, ili evropski put ili put-in.
    Druže Tito, ja se izvinjavam, ali vaše vreme je več odavno prošlo. Ili Istok ili Zapad.

  38. Неки ћете у дужничко ропство да враћате кредите, а неки ћемо да уживамо наредних пар генерација са дигнутом ловом….

  39. Skok u septičku jamu. Stadion u Leskovcu se bukvalno raspada a svi se prave blesavi. Teško nama.

  40. Trenutak iskrenosti: „Sve što smo postigli nije ništa…“ i nažalost, tako će i dalje da bude. Ono što se uradi je manje od 10% od obećanog (jedino se potroši preko 100% od planiranog).

  41. Kao po obicaju prazne price Aleksandra Vucica koji nema ni dana staza osim u politici sa zeljom da pokaze da se razume u ekonomiju ali je zapravo pravi laik.Ponovo posto su izbori na pragu predizborna kampanja koja je svima onima koji pametno razmisljaju smesna i ne veruju u bajke koje Aleksandar Vucic u dosadnim obracanjima uporno prica.

  42. Ma mene interesuje šta je sa nacionalnim okupljanjem. Čekam da se uclanim. Nebili šta vajdio. Do sad sam uvek kasnio.

  43. Citam komentare i ne mogu da verujem sta Srbija ima od opozicione „elite“. Prosto da covek ne poveruje „logickom“ nacinu razmisljanja ovih ljudi. Raduje me saznanje da ovi nikada nece imati priliku da odlucuju o sudbini nase zemlje. Naravno ovo je samo za administratora kao i za svaki komentar do sada koji se vama „nepristrasno objektivnima“ ne svidja.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.