Vučić: Pregovore vratiti na početak, nismo pile sa glavom na panju

Ostavite komentar


  1. Pa ne znam šta ti sada nije jasno. To su uradili tvoji drugari i sponzori, Klinton, Bler, Šreder i Angela Merkel… po tebi naši veliki prijatelji. Stvarno mi nije jasno kako možeš da se pogledaš u ogledalo. Bruka i sramota.

    1. Познато је Г-дину Вучићу да Србија и посебно Срби на Косову немају и неће имати баш никаве користи од његовог позивања на међународно право. Једино што вреди и што је утешно за јадне Србе на Косову је његова ораторска способност, тј. лепа говоранција.

    2. … Vojska ilegalno formirana, pogaženo medjunarodno pravo?! I ti si Vučiču pogazio srbijansko pravo – pogazio Ustavno i istorijsko pravo Srba na KiM, sa Dačićem 2013 god integrisali administrativni prelaz u državnu granicu sa albanskom carinom (zaokružili suverenitet Kosova), potpisali diktatorski veleizdajnički Briselski sporazum (šest godina nećete da ga dostavite Narodnoj skupštini na debatu-raspravu niti referendum) kojim je Kosovo dobilo sve atribute albanske muslimanske države, a sada se pravite ludi kao čudite se, a celu teritoriju predali-poklonili šiptarima? Pet godina govoriš, Vučiću, da je Kosovo srpska pokrajina – sastavni deo Srbije, a sada govoriš da Srbija nema ništa na Kosovu… dobro je ako dobijemo jedan metar.teritorije…nemožemo ni ratom da ga povratima(!)? Planirana veleizdaja! Tako si i Miloševićev režim sahranio kao ministar za informacije- medijski rat za KiM (nemaš pojma o Kosovu), preuzeo-preoteo si funkciju Ministra za medijski rat (dodvoravanjem Miloševiću)koju je trebao da dobije Srbin sa KiM koji živi tamo i zna probleme (na primer Miroslav Šolević, vodja kosovopoljskih protesta) – šta da govori.

  2. Po meni Merkelova je bila zlo jer se trudila da im pomogne. Engleska iasto a o Amerikancima ne treba reci jer su imali korist od njih. Samo dokle?

  3. Zeleo bih da imam vise vere u predsednikove reci, ali znanje me sprecava da budem preveliki optimista. Postoji vreme za razgovore, pa za pregovore, pa za dogovore, zatim vreme za sporazume i na samom kraju je krizni menadzment. E izgleda da je ovde u pitanju krizni menadzment i bilo koji potez je pogresan
    i kontraproduktivan. Sat se ne moze vratiti na pocetak. Putevi spasa su preseceni u brdima hvata se noc.

  4. Čak i kada bi ostao samo Beogradski pašaluk iz 1813. godine od Srbije , nastaviće se pritisak na nju sve dok ne usaglasi svoju spoljnu politiku sa spoljnom politikom EU , bez obzira na to da li hoće u EU ili ne .

  5. Da se vrati sve? Pa jedino neki vremeplov da smislis pa se najbolje vratis u 99 god,dok je bio ziv Curuvija ili Djindjic a ti slucajno bio ministar informisanja. Pa da objasnis Nato alijansi da si ti buduci faktor stabilnosti na Balkanu mislim da bi to uzeli u obzir kao i sad.

  6. … ali neće dopustiti „nove polazne pozicije u kojima će neko da Srbiji objasni kako je u redu da trči trku na sto metata i da pusti to što je neko već pretrčao četrdeset“.
    Kakav manipulator. Pa upravo ti tako vladas Srbijom. Nudis izbore opoziciji a u prednosti si 40 metara zbog medijskog mraka, podmicivanje biraca, pretnji…

  7. Vučić zaboravlja,namerno,da sa iste startne pozicije ne mogu startovati ratni gubitnik bez iskrenog saveznika i ratni dobitnik sa podrškom najjačih sila sveta!Svojim izjavama je izuzetno „doprineo“ srpskim interesima pominjući u negativnom kontekstu USA,GB,Deutschland…Onda se nađe uvređen svojom pozicijom na paradi u Parizu? Dačić se dugo nije oglasio,leči mamurluk il’ se zagubio negde međ’ Pacifikčim ostrvljem?

  8. Mordore sa ljudskim likom,pa što ne zamoliš svog savetnika Blera za savet . Možete i da se prisetite zajedno 1999e , uspešne za obojicu, ti posto ministar ,dobio stanče a on bio premijer , vodio ratne pohode i lobiro za naftne kompanije, ma milina.

  9. A mogli bi i lobiranje za Interpol da vratimo na početak,lobiranje za povlačenje priznanja kosovske nezavisnosti ?

  10. Ima li ovaj covek roditelje, porodicu, savetnike, ima li bilo koga ko ga voli da ga uhvati za rukav I posavetuje ga da ne mora bas svaki dan uporno izigrava Glupog Avgusta?

  11. Kakve bre takse sta je sa protiv pravnim aktom, Zakonom o vojsci Kosova!
    Kakve bre takse covece, da povuku Zakone ili nista od razgovora, ovako mi deluje da je sve smisljeno da skrene narodu paznju od njihovog pravnog ustolicenja Vojske Kosova!
    PS: Pravno nepismeni ne bi trebalo da se obracaju, Zakon je problem takse su farsa!

  12. Čiji su narod kosovski Albanci pošto je očigledno da se Vučićeva izjava odnosi samo na kosovske Srbe,a on je po Ustavu predsednik svih građana Srbije? On prvi svojim stavovima vrši etničku segregaciju građana Kosova za koje,opet,tvrdi da je deo Kosova,tzv.“južne srpske pokrajine“?! Ispada da je AV predsednik samo Srbima.

  13. Jad i tuga od izlaganja Predsjednika. Kome treba kuknjava oko toga kako su svi protiv Srbije, ali mi smo ponosni i volimo svoju trobojku… Ustvari, Priština se igra sa Beogradom kako želi i šta im god padne na pamet, mi ćemo ‘ponosni‘ to da istrpimo.
    Jadno.

  14. Al’ si ga ispregovarao u Briselu, svaka ti cast majstore. I sta sad ? Sta je sledece druze vrhovni ?

  15. Predsednik i vlada se pravdaju pred javnošću, kao loš đak pred učiteljom kad je loše uradio domaći zadatak.

  16. Čuj a Rusija ti prijatelj? Pa što kad su nam bili prijatelji nisu Slobu (naterali) da potpiše ugovor iz Rambujea? Baš naprotiv rekli su mu da ne potpiše iako je to značilo rat s NATO i gubitak pokrajine. Po ugovoru iz Rambujea Kosovo nije bilo država. Posle Kapitulacije u Kumanovu nov ugovr (kapitulacije) je bio: „nema na Kosovu povratka NA PREDHODNO POLITIČKO STANJE“…. U PREVODU postaju nova država….

  17. …ma i mi nismo papci da se koji kakvi neobradjene sirovine poigraju sa nama.
    Kreni prema Kosovu … Izadji iz onig centra gdje se sa krijes sa tvokom vojskom , i nemoj da palamudis jer apsolutno ti se ne plasimo napeotiv , plasis se ti nas i sve sto si do sada cinio i rekao , sve si od straha to radio

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.