Vučić prihvatio predlog Ujedinjenih: Poslaničke grupe se ne bi dogovorile ni da li da jedemo grisine ili smoki 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je i predlog opozicione grupe Ujedinjeni iako je imao rezerve prema njemu. On je naime, povodom njihovog predloga da se formira skupštinsko tela, komisija, u koje bi ušli predstavnici svih parlamentarnih stranaka, nevladine organizacije, rekao najpre da nije relano ostvariv.

– Voleo bih da kao predsednik mogu da zamolim predstavnike većine da ga prihvate ukoliko biste ga razradili i ako bi imalo smisla – naveo je Vučić.

On je rekao da bi se u Srpskoj akademije nauka posvađali ko da dođe kao i u na Univerzitetu.

– Da pozovemo sve poslničke grupe je nemoguće, zato ih ni vi niste zvali u vaše vreme, jer se ne bi dogovorili dal da jedemo smoki ili grisine a kamoli oko Kosova. Zato mislim da je bolje da imamo efiksan tim ljudi koji može da radi i napravi rezultat u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244 koja je sve samo ne slatka rezolucija – naveo je on.

Vučić se zahvalio Borku Stefanoviću, zameniku predsednika SSP, članice Ujedinjenih, na korektnom govoru i istupu.

Na dobacivanje u sali, Vučić je rekao da nema brige oko toga da će oni u vladu.

– Ne morate da brinete neće oni u vladu, niti bismo ih mi u vladu. Ali znajte popu reći pop, a bobu bob i biti fer je nešto ljudski – kazao je Vučić.

On je obraćajući se Stefanoviću rekao da je sad nagrabusio jer Vučiću nije u govoru opsovao majku te da se brine za njegovu političku budućnost.

Replicirajući Vučiću Stefanović je precizirao da predlog SSP podrzumeva da se pozovu rektori univerziteta i predsednik SANU, Nacionalni konvent od predstavnika nevladinih organizacija i u najboljem slučaju vladika SPC sa KiM.

Posle tog preciziranja, Vučić je prihvatio predlog.

Podsetimo, ranije danas Vučić je prihvatio i predlog Narodne stranke da pošalje pisma predsednicima Kine i Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari