Borko Stefanović: SSP neće glasati za izveštaj o Kosovu i Metohiji 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Stranka slobode i pravde neće glasati za izveštaj Kancelarije za Kosovo i Metohiju za proteklu godinu o kome će se danas raspravljati u Skupštini Srbije, jer je on uzmicanje pod pritiscima i ne sadrži predloge rešnja kosovskog problema. Taj izveštaj je samo pokriće za obraćanje predsednika Srbije u parlamentu, rekao je na konferencijiza novinare Borko Stefanović, zamenik predsednika SSP.

Prema njegovim rečima ponuđeni izveštaj ne daje nikakav put u budućnost i pokazuje koliko je bilo štetno da se izvikuju velike pobede koje su se završavače porazima. Stefanović je naveo da se poslanici SSP tokom posebne sednice o KiM neće baviti golom kritikom, jer ne žele da se ovo zasedanje pretvori u skupštinski cirkus.

Umesto gole kritike SSP predlaže formiranje skupštinskog tela u koje bi ušli predstavnici svih parlamentarnih stranaka, nevladine organizacije, Akademije nauka i SPC i koje bi u roku od trideset dana sačinile pregovaračku platformu .

“ To je prilika da Srbija dobije najširi mogući konsenzus oko kosovskog pitanja koje nadilazi naše razlike”, poručio je Stefanović i rekao da je nastavak dijaloga sa Prištinom neophodan i da se može razgovarati o svemu, osim o priznanju Kosova i Metohije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari