Vučić primio hrvatskog ambasadora u oproštajnu posetu 1Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV SPUTNIK KREMLIN/ AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Hrvatske Gordana Bakotu i zahvalio mu na profesionalnom i korektnom pristupu, koji je pokazao tokom diplomatskog mandata u Beogradu, navodi se u saopštenju iz Kabineta predsednika.

Vučić je rekao da ostaje posvećen razvoju dobrosusedskih odnosa sa Hrvatskom i da očekuje da dve zemlje u budućnosti prevaziđu probleme proistekle iz različitih shvatanja prošlosti. On je i ovom prilikom naglasio da će nastaviti da promoviše stabilnost u regionu, vodeći politiku mira i saradnje.

Ambasador Bakota je istakao da Hrvatska za dve nedelje prvi put preuzima predsedavanje Evropskoj uniji, u trenutku kada se otvorila rasprava o novoj metodologiji pristupnih pregovora, te je pred njegovom zemljom posebna odgovornost prema najbližem susedstvu i da je važno da, podrškom proširenju, bude garant stabilnosti regiona.

Vučić i Bakota su se saglasili da bi dve zemlje trebalo da prioritet daju infrastrukturnom povezivanju i ekonomskoj saradnji.

Vučić je ambasadoru Bakoti, na oproštaju, poželeo dobro zdravlje i ličnu sreću, kao i mnogo uspeha na novoj ambasadorskoj dužnosti u Berlinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari