Vučić: Priština pod sankcijama, a dobili članstvo u Parlamentarnoj skupštini NATO 1Foto: FoNet/Instagram/Miloš Vučević

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, komentarišući to što je Priština danas dobila status pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO i najave da bi uskoro mogla da postane članica Saveta Evrope, da se sve to dešava dok je Priština pod sankcijama.

„Sankcije u kojima im daju viznu liberalizaciju, pridruženi član Parlamentarne skupštine NATO, to je stepenik više nego što su bili, članstvo u Savetu Evrope… Teške su te sankcije“, rekao je Vučić novinarima prilikom obilaska fabrike „Borbeni složeni sistemi“ u Krušumliji.

Evropska unija uvela u junu prošle godine sankcije protiv Prištine zbog nepreduzimanja mera za smirivanje situacije na severu Kosova i Metohije.

Prema Vučićevoj oceni, to pokazuje „da su sve vreme radili zajedno, kao uigran tim“, odnosno da su „samo glumili dobrog i lošeg policajca“.

Govoreći o tome što je Priština dobila status pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO na 25. godišnjicu agresije na tadašnju SR Jugoslaviju, on je ocenio da „oni vole to na ovakve datume“.

„Zato su one naše bednike naterali da isporuče Miloševića na Vidovdan, zato su danas doneli odluku o Prištini kao pridruženom članu Parlamentarne skupštine NATO-a, zato će opet da izaberu neki poseban dan kada će da ih prime u Savet Evrope“, naveo je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari