Vučić: Radujem se krivičnim prijavama opozicije 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da se raduje krivičnim prijavama opozicije i da ako neko misli da za 100 evra može nekoga da kupi, onda više govori o sebi.

Komentarišući krivičnu prijavu zbog navoda da će mladi dobiti još 100 evra ako ostanu na vlasti, Vučić je za televiziju Prva rekao da valjda nekoga možete optužiti za ono što je već uradio, a ne za ono što će tek da uradi.

„Mladi su zaslužili našu pažnju, ovo je simboličan znak pažnje u korona pandemiji, stari su najviše stradali, a mladi su najviše izgubili. Ja sam ponosan na naše mere“, rekao je Vučić i istakao da se krivična prijava podnosi protiv nekoga ko je pomogao u stvaranju dobrih javnih finansija, stabilnosti fiskalnog sistema i da građani dobiju ono što su mogli da dobiju.

Dramaturškinja Biljana Srbljanović rekla je da je mera od 100 evra populizam, a ne nešto protivzakonito, i da ako mladi promene mišljenje za koga će da glasaju za 100 evra „onda smo džaba krečili“.

Ona je istakla da je zabrinjava bujanje nacionalizma i jačanje desnice kod mladih ljudi i potpuno odsustvo reakcije države i svih političkih učesnika i da ne vidi da je neko podneo krivičnu projavu protiv navijača zbog transparenta protiv vaterpolo trenera Crvene zvezde.

Vučić je rekao da 100 evra nije populistička mera, već rezultat dobrih ekonomskih pokazatelja, ali i ulaganje u potrošnju, jer se tako donosi „efekat psihološkog optimizma“, a da su jednokratne pomoći penzionerima davane i prethodnih godina.

On je dodao i da se na celom jugoistoku Evrope primećuje porast šovinizma, pa i u regionu bivše Jugoslavije, a na pitanje da li ga to zabrinjava, Vučić je rekao da ne misli to samo sa Srbima, već i sa ostalima.

„Te navijačke stvari, pošto sam pripadao tom miljeu, traju već decenijama i to nije karakteristika samo navijača Crvene zvezde, već svih klubova sa prostora bivše Jugoslavije, a nešto je izraženije kod navijača Crvene zvezde“, kazao je Vučić.

On je istakao da se Crvena zvezda trudila da nema trenere drugih nacionalnosti.

Naručene zalihe soli, brašna, mleka u prahu, graška i pasulja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je država danas, zbog krize između Ukrajine i Rusije, naručila 30 miliona kilograma soli i po milion kilograma graška i pasulja.

Vučić je za televiziju Prva rekao i da je naručeno i mleko u prahu kao i 30 milona kilograma brašna tip 500, ali da još nisu obezbeđene zalihe naftnih derivata i da se na tome radi.

On je u emisiji učestvovao sa dramaturškinjom Biljanom Srbljanović i novinarom Nikolom Tomićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari