Vučić razgovarao sa ministrom trgovine Kine Vangom Ventaom: Ponosan sam na partnersku saradnju 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ministrom trgovine Kine Vangom Ventaom o bilateralnim odnosima, ekonomiji i projektima koji će prema njegovim rečima snažno ubrzati rast Srbije.

„Ponosan sam na partnersku saradnju sa Kinom, koja je dodatno ojačana posetom uvaženog ministra Ventaoa i zasedanjem Mešovite međuvladine komisije za trgovinu i ekonomsku saradnju, na kojoj su formulisane brojne važne smernice za nastavak saradnje, posebno u smislu velikih investicija u najznačajnijim granama privrede“, istakao je Vučić na svom profilu na Instagramu.

On je dodao da je od najvećeg značaja za Srbiju da velike projekte u okviru specijalizovane izložbe Ekspo realizuje sa pouzdanim partnerima, čime će se dodatno pokrenuti i razvoj celog regiona.

Vučić je dodao da su razgovarali o aktivnostima u okviru Sporazuma o slobodnoj trgovini, Sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture, kao i o poljoprivredi, veštačkoj inteligenciji i informaciono-komunikacionim tehnologoijama, energetici, nauci i inovacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari