Vučić sa ambasadorom Hrvatske: Odnosi Srbije i Hrvatske značajni za ceo region 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Hrvatske u Srbiji Hidajetom Biščevićem o potrebi da se dve zemlje posvete razvoju dobrosusedskih odnosa i jačanju saradnje, jer su odnosi Srbije i Hrvatske od značaja za ceo region.

Vučić je izneo očekivanje da će u budućnosti, kroz međusobno uvažavanje, biti prevaziđene prepreke nastale iz različitog shvatanja prošlosti, kako bi politika mira i saradnje donela obostranu korist građanima Srbije i Hrvatske, posebno na ekonomskom planu.

Sagovornici su potvrdili spremnost dve strane za razvoj infrastrukturnih projekata, posebno železničke pruge između Beograda i Zagreba, kao i za rad na boljem iskorišćavanju plovnosti Dunava, saopštila je Služba predsednika Srbije za saradnju sa medijima.

Vučić i Biščević su izrazili nadu da će okolnosti uskoro omogućiti obnovu političkog dijaloga, kao i rad mešovitih komisija u različitim oblastima.

Vučić je istakao značaj rada Komisije za pitanja nestalih lica, jer je to, pre svega, civilizacijsko i humanitarno pitanje.

Biščević je preneo zahvalnost premijera Hrvatske Andreja Plenkovića za lično angažovanje Vučića na obnovi Kuće bana Jelačića u Petrovaradinu i njenog ustupanja na korišćenje hrvatskoj zajednici.

U saopštenju se dodaje da je Vučić rekao da je ponosan što Srbija ispunjava obećano, kao i da će nastaviti da unapređuje položaj ovdašnje hrvatske zajednice, sa kojom želimo da živimo u slozi.

On je najavio da će nastaviti da se zalaže za poboljšanje položaja Srba u Hrvatskoj, kao što se i hrvatske vlasti zalažu za položaj Hrvata u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari