Vučić sa Bin Zajedom o Kosovu: Zahvalnost na ličnom angažmanu za rešavanje otvorenih pitanja 1Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom, koji boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Beogradu.

„Dragi prijatelju, hvala vam na poseti i iskrenom prijateljstvu prema Srbiji. Sa šeikom Mohamedom sam razgovarao o aktuelnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji i zahvalio mu na dosadašnjem ličnom angažmanu za mirno rešavanje svih otvorenih pitanja“, napisao je Vučić na Instagramu.

Predsednik Srbije je naveo i da su partnerstvo i prijateljstvo dve zemlje, pre svega, utemeljeni na međusobnom uvažavanju i razumevanju i da će zajednični nastaviti da unapređuju ekonomsku, bilateralnu i sve druge vidove saradnje u korist građana Srbije i UAE.

„Još jednom sam zahvalio na pozivu za učešće na klimatskom samitu UN COP 28, koji će se održati u Emiratima i naglasio da je Srbija u potpunosti posvećena ulaganju u projekte koji će doprineti ublažavanju posledica klimatskih promena“, dodao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari