Vučić sa Bocan-Harčenkom o daljem razvoju srpsko-ruskih odnosa 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa (Arhiva)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan-Harčenkom, saopštio je Kabinet predsednika.

U saopštenju se navodi da je Vučić upoznao sagovornika sa aktuelnom situacijom na Zapadnom Balkanu i naglasio nepokolebljivo opredeljenje državnog vrha Srbije da svojim postupcima sačuva mir i stabilnost u regionu.

„Ambasador Bocan-Harčenko čestitao je predsedniku ponovni izbor na odgovornu dužnost šefa države, uz želje da posvećenim radom dalje doprinosi napretku srpskog društva i ekonomije“, dodaje se u saopštenju.

Zahvalivši na čestitkama, predsednik Vučić je rekao da će Srbija, na svom evropskom putu, nastaviti da „čuva tradicionalna prijateljstva i partnerstva sa Rusijom i Kinom“.

Na sastanku se razgovaralo o daljem razvoju srpsko-ruskih bilateralnih odnosa, uključujući sferu energetike, uz očekivanje da uskoro počnu razgovori o količinama, ceni i drugim uslovima nabavke gasa.

„Ambasador Bocan-Harčenko je tokom sastanka govorio o tome kako Rusija vidi sukob u Ukrajini. Predsednik Vučić je izrazio nadu u skoro okončanje tog sukoba i želju da zavlada trajni mir“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari