Vučić sa Čen Bo: Napredak saradnje Srbije i Kine, za pet godina izvoz povećan za 15 puta

Ostavite komentar


  1. Ako nismo dovoljno konkurentni za zapadno trziste molim lepo, izvozicemo nase proizvode tamo gde su dobro dosli na istok.

  2. Zašto se stalno odlaže početak izgradnje početnog dela prve deonice od Novog Beograda do Surčina, kada je to najopterećeniji deo. Prethodna vlast je čak predvidela i metro liniju na ovom pravcu jer su brojanja putnika pokazala potrebu za tim. Ovako svakodnevno stojimo u kolonama do aerodroma i nazad.

  3. Sve one pilece i svinjske nogice , samo putuju puta petnaest u pravcu Kine. Srbija nema proizvodnju nicega sto bi moglo da pokrije potrebe samo jedne, makar i najmanje kineske provinicije . Tako kad se laze , nek se laze na veliko.

    1. Ne vidim smisla u vašem komentaru. To što ne možemo da zadovoljimo potrebe jedne provincije, ne znači da ne izvozimo. Uostalom, da li i koliko izvozimo u Kinu je lako proverljiv podatak, pa učinite to, a ne da pričate napamet.

  4. Investicije u poljoprivredu i prehrambenu industriju od strane kineskih investitora, uticu pozitivno na snagu nase ekonomije, zaposljavanje i bolji zivotni standard gradjana.

  5. Kada je Tomislav Nikolić došao na vlast, jedan od susednih lidera je sarkastično primetio da je Srbija najzad izabrala pravog Srbina, što je ovaj to kasnije potvrdio Tomovačom. Sumnjam da je iko tada verovao da će srpski glasači nadmašiti sami sebe. Ipak, svaki put kad čitam opširne Vučićeve recitale, diže mi se kosa na glavi. Jedna stvar koju on konstantno izbegava je diplomatski jezik. On se namerno obraća svojim ‘vernicima’ kafansko-uličnim žargonom, da bi ih valjda potsetio da je to nivo na kojem je on eto ‘ujedinio’ srpsku naciju. Koliko je samo puta ponizno molio strane lidere za usluge? Patetično!!!

  6. je „on“ organizovao ovaj nastup za medije??? Zbog sinoć pristiglih vakcina, ili da nas podseti na obećana obećanja? Što ne reče koliko taj izvoz u Kinu iznosi u dinarima, dolarima , evrima?? Koliko nas je poslednjih godina zlatnog doba zadužio kod Kine? Koliko je plaćena vakcina? Zašto izgradnju kanalizacije po zemlji ne mogu da rade domaće firme, nego Kinezi??? Ima tu mnogo „zašto“ – a odgovor je uvek nešto drugo, demagogija i skrivanje stvarnih podataka.

  7. . Za fruskogorski koridor je 2014. receno da vredi 150 miliona evra. Danas on vredi 600 miliona evra. Na sta i kome ide razlika? Tu su ostali autoputevi za koje ne znamo cene, a znatno su skuplji nego ranije. Brza pruga do Nisa je procenjena na 7 milijardi evra. Metro u Beogradu preko 4 milijarde evra. Radi se kanalizaciona mreza koja je u milijardama evra. Imamo rezervu u budzetu od jedne milijarde evra za povetak radova na kanalizavionoj mrezi? A deficit za prethodnu godinu, bez decembra, je preko 4 milijardi evra ili blizu 10 % godisnjeg BDP. Sa takvim deficitom se tesko da se moze ispratiti postojecu rast plata i penzija bez dodatnog zaduzivanja. Tu su i troskovi pomoci privredi, deljenje po 60 evra svim punoletnima pred izbore. Plus 50 evra svim penzionerima. Planira se nacionalni stadion, jarbol i gondolu u Beogradu. Da li smo mi normalni? Mi sigurno idemo u dug od preko 100% BDP-a, a nasa privreda se ne moze porediti sa zapadnim zemljama sa kojima se poredi Vucic. Ima li ovde ekonomista da se oglase i objasne o cemu se ovde radi? Na ovakav nacin je se mogla zaduzivati svaka neodgovorna vlada. Ko ce vracati dugove i od cega? Obzirom na cene i neke potpuno bespotrebne projekte (spomenici, gondole, jarboli, stadioni), koliko ce se izvodjaci ugraditi? Prosto me hvata strah slusajuci „strucnjaka“ za sve. I vrhunskog demagoga koji na ovakav nacin skuplja predizborne poene, a deo novca se izvlaci i preliva u ko zna cije dzepove. Samo Zezelju ode 60 miliona evra, a sve po zakonu?

  8. Izgradnja metroa počinje! Mislim da je dovoljno reči zašto nam je važna saradnja sa Kinom i negovanje čeličnog prijateljstva!

  9. Kinesku tržište je ogromno. Kinezi su zainteresovani za srpske proizvode i to treba mudro iskoristiti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.