Vučić: Sa Makronom u ponedeljak o vojnoj industriji, nuklearnoj energiji i veštačkoj inteligenciji 1foto FoNet/Instagram predsednika Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u intervjuu za TV informer da putuje u Francusku gde će u ponedeljak sa predsednikom Emanuelom Makronom (Emmanuel Macron) razgovarati o 14 tema, među kojima o veštačkoj inteligenciji, vojnoj industriji i nuklearnoj energiji.

„Mi ćemo da imamo 14 tema. Tri su vezane za veštačku inteligenciju. Razgovaraćemo i o nuklearnoj energiji. Razgovaraću sa Makronom i o vojnoj industriji, i on ima pitanja za mene, znam šta će da me pita“, rekao je predsednik Srbije zagonetno.

Jelisejska palata saopštila je u petak da će Makron primiti u ponedeljak uveče Vučića da razgovaraju o evropskoj integraciji Srbije i odnosima između Beograda i Kosova.

„Dvojica predsednika će takođe razgovarati o jačanju bilateralne saradnje u oblastima odbrane, energije, inovacije i veštačke inteligencije“, saopštila je Jelisejska palata.

Vučić je nedavno rekao da će sa Makronom imati važne razgovore i da će to biti „strateški razgovor i jedan od najvažnijih do sada“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari