Vučićev govor akademicima: Godina 2024. biće najteža u savremenoj srpskoj istoriji

Ostavite komentar


  1. Sa tobom tu gde jesi svaka godina je teška i preteška i teža od prethodne.Ako godina i nije krenula kao teška ti ćeš uraditi sve što je u tvojoj moći da nam maksimalno otežaš jednostavno je takav tvoj mentalni sklop.Tvoj način vladanja stane u nekoliko reči a to je što je nama gore toliko je tebi bolje.

  2. Teza i od bombardovanja i ratova i sankcija 90-ih? A zbog cega? Mozda nam najavljujes da ces priznati Kosovo?

  3. A šta na sve to kažu Akademici?
    Ili će i dalje da ćute i “veruju”?
    Predsednik plaši Srbe već godinama, kad god njemu i njegovima na ide po planu.
    Ništa novo nije rekao.
    Svet se okreće sa Zemljom ali Predsednik živi u nekom svom zamišljenom svetu.
    Samo jedno pitanje
    Je li pokušaše Akademici da objasne Predsedniku sta je i čemu služi
    Ustav Države Srbije.
    Ili ćemo ovako “uplašeni “zaboraviti na sve i pokušati da preživimo goli život ( mi obični
    i ne pripadajući).
    Ustaj Srbijo inače te uskoro neće biti možda ni “za pod šljivu”.

  4. Sloba je predao, a ovaj ce da prizna Kosovo a onda proglasi pobedu u ocuvanju Srbije, bas kao i on.

  5. Nije problem u tome sta ce on reci akademcima, nego sta ce oni reci njemu. Hoce li poslusno klimati glavom ili ce shodno svom statusu reci istinu

  6. On priča o dodvoravanju narodu, a to posebno baš on praktikuje, naročito kada se non-stop dodvorava ženama i penzionerima. Na prošlim izborima, reče na dan održavanja tih izbora, da je od svih glasača SNS-a, oko 62% su žene, pa se tako stalno dodvorava ženama, po obrascu da su žene „pametnije, odgovornije, racionalnije, odvažnije, posvećenije, vrednije…..od mušakaraca“. Kada bi neko izrekao te pohvale za muškarce, to bi se karakterisalo kao govor mržnje, seksizam, mačizam, toksični patrijarhat….

  7. Neznam za čega služi ovaj SANU( jel samo za plate da primaju),šta oni kažu na sve ovo ?

  8. Зар опет сакривање под камен? И, зашто су најумнији људи у Србији, пристали да приме овог човека, који је упропастио државу? Зашто неко није устао и рекао да он крши Устав већ више од 10 година? Понављам шта каже Жозе Сарамаго, португалски писац, нобеловац: „Где разум није будан, ту расте коров људских чудовишта.“ Код нас, разума никада није било.

  9. A kamo titula pocasnog akademika za naseg predsednika. Digao je korupciju i kriminal na akademski nivo. U institucijama rade lazni doktori nauka, nosioci kupljenih diploma. Treba mu odati priznanje.

  10. Od kada si ti zajasio Srbiju svaka naredna godina je teza od sadasnje.Da nisi ti mozda razlog?

  11. A zar nije ono prethodna bila naj naj ili ona pre nje,ne secam sw vise ali znam da je uvek govorio najcrnije kako koja godina dodje hehehe ajojjjj promeni ploču malo čoveče…

  12. „Godina 2024. biće najteža u savremenoj srpskoj istoriji.“
    Kako to sad Predsedniče? Do skora ste govorili da smo u zlatnom dobu i da smo ekonomski tigar, a sad, ko grom iz vedra neba, „Godina 2024. biće najteža u savremenoj srpskoj istoriji“. Nešto tu ne štima. Ili ste nas pre obmanjivali ili to činite sada. Iz zlatnog doba se ne može odjednom naći u ponoru. Pre će biti da mi, u početku polako, a zatim se sve brže stmoglavljujemo u ponor. Potpuno se slažem sa Vama. Nikad, ali stvarno nikad, čak u I Svetskom ratu, kada su kralj, vlada, vojska i puno naroda morali da beže iz Srbije i tada je bilo bolje, nismo bili sami i bespomoćni. Vaša parola „Srbija ne sme da stane“, iako mi se ni malo ne sviđa, potpuno je tačna, jer Srbija ne staje, već srlja u nedođiju. Zapitajte se ko je doveo Srbiju dovde? Dal možda Vi ili su se od nekud pojavili marsovci. Onom ko je preuzeo na sebe odgovornost da sve zavisi od njega, za uspeh sledi nagrada, a za neuspeh i fijasko, znate i sami. Pravnik ste po struci.

  13. Metuzalemi slušaju najveceg kršitelja Ustava Srbije Da li je neko od njih „beknuo“,a ne,on im udeljuje novac,pa ćute.Sram bilo svakog u ovoj Srbiji,koji ćuti i nema komentar za ovu nesrecu,koja nas je zadesila.

  14. Pa ovo je dno dna da je usao i u Akademiju nauka. Da li je moguće da su ga nasi najbolji umovi slušali? Srbjio propala si. Narode zalim te.

  15. E ako si im i rekao! Doduše, nisam znala da je Mali Alek postao član SANU, verovatno dopisni, preko „TIK-TOK-a“ mada ne znam u kom „odeljenju“, da li za istoriju ili za književnost, pa on , zaboga, ne bi mogao da bude ni „tetkica“ u Akademiji nauka, kojom prilikom se izvinjavam tetkicama i posebno „Peri Ložaču“.

  16. On drži govor pred Akademcima. Oni slušaju i ćute. Ne mogu da verujem. Da li su ostali bez jezika. Možda su im pare koje dobijaju začepile grlo. E moji mladi naraštaji vi trenutno nema na koga da se ugledate.

  17. Ma da,najgore je sada ,zlatno doba je bilo od 2000-2012 god.ja se sećam,neznam dali se ostali sećaju,sve je bilo savršeno!Dobre plate,zdravstvo vrh,privreda odlična,nije bilo otpuštanja radnika,povoljni krediti,sačuvana preduzeća(nisu privatizovana),Svako malo rasle plate i penzije.Kad odete kod lekara brzo dođete na red,zakazane operacije brzo odrađene,lekovi bili dostupni u svim apotekama…ma ja one godine nemogu prežaliti!Još nisam potrošila onih 1000 eura od Dinkića,neznam dali ste vi potrošili!Ma sve je bilo ekstra!Celo vreme se gradilo u državi,ovi kada su došli, ništa nisu morali raditi…došli na gotovo…lako je tako biti na vlasti,treba da ih srušio,da se vratimo u ono zlatno doba!

  18. Vučiću doveo si Srbiju.do dno dna.Dove si Srbe na KiM do egzistencije opstanka hapse zatvaraju prebijanju proterivanju a ti mirno gledaš i još ideš da pregovarač o predaji KiM .Dali si postao daltonista pa ne prepoznajemo crvenu liniju.Ne poštujem Ustav Srbije ne poštujem Rezoluciju 1244SBUN Ti si prokletstvo Srbije.

  19. Nije nam jos rekao prognozu za zimu kao sto je prošle godine da ce biti mnogo hladna zima pa posle te izjave odjednom naglo skočile cene ogreva za zimu. Tako i ova njegova izjava veliko znak pitanja. Na jedno uvo udje na drugo izadje. Evo ja mu nista neverujem jedan običan manipulator spletkama ( u Srbiji smo uvek bežali od spletkarosa) koji samo prica i manipulise. Neznam ko mu veruje

  20. Propagandom za unutrašnju upotrebu sa stranih govornica doveo je Srbiju do katastrofalne bespomoćnosti na Kosovu i Metohiji.

  21. Zašto u SANU nije bio prof. dr Ratko Božović? Zašto u SANU takoreći nema žena? Nauka, ne politika!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 14. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.