Vučić se izvinjavao nemačkoj novinarki 1BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić našao se u neprijatnoj situaciji na svojoj večerašnjoj konferenciji pred put u Ohrid, kada ga je nemačka novinarka upitala kako gostuje na televizijama Pink i Hepi kada upravo ove televizije šire laži, te je tako na Hepiju za ministarku spoljnih poslova Nemačke Analenu Berbok rečeno da se pre politike „profesionalno bavila prostitucijom“.

Novinarka Britni Hil iz ZDF-a je rekla Vučiću da probleme sa kojima se Srbija suočava pokušava da objasni u višesatnim intervjuima na Pinku i Hepi televiziji, ali da joj se čini kako ovi mediji, nažalost, šire „fake news“ i laži, te navela primer kada je na Hepiju za ministarku spoljnih poslova Nemačke rečeno da je radila kao profesionalna prostitutka pre svoje političke funkcije, prenosi nova.rs.

Hil je zatim upitala Vučića kako miri svoje pokušaje da ne laže u medijima i njegove proevropske napore, s obzirom da jako dosta vremena provodi na ovakvim televizijama, a Vučić je u svom stilu pokušao da odbrani dotične televizije.

„Nije lako za mene da kritikujem naše medije i političare, kada strani političari i novinari traže od mene da to uradim. To je pitanje ponosa i integriteta predsednika države. Ali, kako god, nikada nisam čuo takve vesti na Pinku. Dali ste Pink kao primer jer ste čuli neke lažne vesti od nekog nazovi analitičara, koji je plaćen od strane neke nemačke fondacije, koji je zapravo davao lažne informacije nekim nemačkim političarima.

Pink televizija nije čak ni proruska, Hepi je politički rečeno potpuno na ruskoj strani, ali Pink nije. Neću da kažem koja mi je bliža srcu ili da li marim za to ili ne“, naveo je Vučić.

Predsednik je zatim istakao kako nije čuo te vesti, ako su to uopšte bile vesti, te zamolio novinarku da prihvati njegovo najdublje izvinjenje jer se to „ne može desiti u pristojnoj zemlji“.

„Vaša ministarka spoljnih poslova je značajna, pristojna, uspešna, ako se usudim da kažem, neko koga smatramo prijateljem naše zemlje. Kao što vidite, nije mi problem da to poreknem i preuzmem na svoja pleća, samo proverite to sa nama povremeno. Na koju god televiziju da odem odgovaram svim novinarima, čak i novinarima N1 i Nove S. I to su jedine televizije na koje nisam išao i reći ću vam zašto, ali im uvek na fer način odgovorim kada me pitaju nešto.

I iskreno bilo bi mi jako lako da opovrgnem sve njihove tvrdnje i s vremena na vreme opovrgnem sebe zbog činjenice da sam bio pomalo slab i shvatio sam previše lično kada su zadirkivali i vređali moju decu i porodicu bez razloga na svakodnevnom nivou. I možda sam napravio grešku, ali nisam mogao da odem tamo i pravim se kao da se ništa nije dogodilo, i da pogledam u oči svog sina ili brata“, zaključio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari