Vučić se obratio okupljenima ispred Skupštine i najavio da će čuvati stabilnost i mir 1Foto: Screenshot/RTS

Novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas nešto pre 11 časova u zgradu parlamenta, gde treba da položi zakletvu, a u kratkom obraćanju okupljenima najavio je da će na toj dužnosti učiniti sve da sačuva mir i stabilnost države.

„Kao predsednik nisam se ponašao i neću se ponašati tako da udovoljavam ljudima, već ću raditi u najboljem interesu građana. To znači da se nekada nećete slagati sa mojim odlukama ali ćemo čuvati mir i stabilnost, čuvaćemo Kosovo i Metohiju i brinuti o budućnosti naše dece“, rekao je Vučić grupi okupljenih građana ispred zgrade parlamenta.

On je rekao da će, u uslovima krize, pokušati da čuvajući Srbiju „nikoga ne povredi“ i da očuva zajedništvo i jedinstvo.

„Da pokažemo koliko smo sposobni da budemo zemlja normalnih ljudi. Da ne proterujemo ni Dostojevskog ni Čajkovskog, a da normalno nastavimo evropskim putem“, rekao je on.

Vučić je zahvalio građanima koji su se okupili ispred parlamenta, naročito onima koji su došli sa Kosova i Metohije, i rekao da za njega „nema veće časti, ponosa i obaveze“ od toga da vodi „najlepšu zemlju na svetu“.

„To nikada ne bih mogao bez vaše podrške, snage i pomoći. Zajedno smo dobili milion i po glasova više od onih koji su pokušavali da nas pobede. Dobili smo jer narod ne možete da prevarite. Ljudi su dobro videli ko vodi računa o nacionalnim interesima“, rekao je on.

Vučić je na kraju obraćanja pozvao okupljene da se raziđu zbog kiše ali je ocenio da je ta kiša „dobar signal“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari