Vučić: Spreman da dam opoziciji izbore, da se pokažu

Ostavite komentar


  1. Ha,ha,ha… ali medije ne das. To ti je kao da se ti i ja spremamo za Olimpijadu za 4 godine a ti dobijes lovu, trenere, teretane, svu mogucu logistiku a ja nista, sam da se snadjem. I posle hajde da se trkamo.

    1. Kada je pao medijski mrak u Tadicevo vreme pasce i ovaj…samo sto su oni radili na rusenju nakaradnog Ds rezima a ovi bi da im padne vlast sa neba….

      1. Milice, pametan čovek (žena) misli o čemu piše, a glupi pišu šta im padne napamet. Pa u Tadićevo vreme na „Utisku nedelje“ Olje Bećković su se pojavljivali Vučić i njegovi satrapi u svakoj emisiji. Nakaradni režim DS-a je u tvojoj glavi, tako si drilovana. Ondašnja vlast DS-a je nažalost bila u koaliciji sa Dačićem, Palmom, Krkobabićem, Dinkićem i to je skupo koštalo najpre Srbiju, a onda i DS.

  2. Ko traži izbore? U ovakvim uslovima mediskog mraka, zastrašivanja, krađe glasova?!? Ne dolazi u obzir. Novi izbori kad Vučić podnese ostavku.

    1. E moj Ero puna su ti usta demokratije…..ako bi Vucic poludeo i dao ostavku pre izbora…i zasedne neko novo lice npr..Djilas ( nikad bio na vlasti) da li znaci ako se skupi sacica kao kod Vas i zatrazi da taj isti novi politicar Djilas mora da podnese ostavku jer je medijski mrak.itd….Jeli to znaci da izbora nece vise biti….Ps…Čudno poimanje demokratije talibanskoga stila….

      1. Evo ga jos jedan bot koji lupeta pa moram da mu delim casove iz logike. Kazes medijski mrak. Ko pravi medijski mrak? Diktator ili demokrata? Da li ce diktator da podnese ostavku mirnim putem? Naravno da nece jer ne bi zavodio medijski mrak. Da li su protiv diktatora dozvoljena sva sredstva da se on srusi? Naravno da jesu, koji normalan i slobodouman covek moze da brani diktatora. Samo olos poput njega.
        A ti se zapitaj kako to da od uvodjenja visestranackog rezima u Srbiji mirnu predaju vlasti imamo samo kod Tadica i Kostunica dok je kod crveno-crne kolacije to pitanje zivota i smrti pa ulica mora da zavrsava posao? Sta ti kaze logika, gde lezi problem? Eto ti domaci iz logike, resi ga pa se vrati da ga ocenim.

    2. Ero koliko si danas slagao sutra neces imati razloga da lazes…Ta tvoja Amerika ,Eu priznala je da su izbori u duhu demokratije….Što bi rekao nas narod ekser u opozicioni kovceg…

  3. Gde je problem?
    Kad su napadali Mirjanu Karanović decenijama to je OK. Naravno nije Mirjana Karanović urušila i obesmislila život u Srbiji, nije nas ona dovela do dna. Oni koji su nas doveli do dna i dan danas izjednačavaju stvari kjoje se ne mogu izjednačiti. Ima onih koji su ovu zemlju doveli do obesmišljavanja od 1990-2018 na njima je odgovornost oni treba da polože račune, umesto da to urade oni za loš život u Srbiji traže dežurene krivce (a u tome im pomažu nove turbo pink Mile Štule)tj. ljude koji ama baš ništa loše nisu uradili, čak naprotiv zahvaljujući tim ljudima u nas i postoji neka kakva takva normalnost.

  4. Jedini uslov za izbore je ukidanje medijskog mraka najmanje godinu da na pre izbora. Ovako, sa mrakom u kojem drži pola Srbije, izvesno je njegovih 55%, plus vadikali i SPS. To jasno pokazuju sva istraživanja. Nije Srbija samo Beograd i Vojvodina, a u provinciji nema ni kablovske televizije ni Interneta. A ako i ima, to je „njegov“ Kopernikus.

    1. Da bre Boro, na zadnjim izborima u bg tom gde ste obavešteni taj sns imao 65%, koliko ja znam u ,,provinciji,, kako je ti zoves nije imao nigde iznad 55%. Misliš da je narod glup vam tog bg karcinoma

  5. Pa ko kome i šta daje ? Ko raspisuje izbore ? Kako Predsednik na ovaj način govori o izborima, šta piše u Ustavu ? Na šta ovo njegovo ponašanje ukazuje ? Očigledno računa na njegove „Barbare“.

    1. Mogu izbori, ali kad spiskovi birača budu očišćeni od pokojnika, kad se zna tačan broj birača. Kad birače ne obilase sns-ovci, od stana do stana, kad svi mediji budu dostupni svakom, od ovužih na vlasti i onih koji ukazuju na greške u upravljanju državom i narodom. Kad pored glasačkih kutija budu edukovana lica kako da paze na razne podvale koje se dešavaju. Kad izbore plati vlast, svaka stranka svoje troškova iz svojih para, ne donacija po 40 000 dinara, ne od naroda da oduzimate.

    2. “ … pise u ustavu … “ … u Vucicevoj Srbiji ??? :))))) :))))))) :))))))))))))))))) :))))))

  6. Kako se aktuelni predsednik Srbije usudjuje da bilo koga naziva lopovom ? Da poziva narod da „glasa za koga hoce“ ? Pa naravno da cu da glasam za koga hocu, ne treba on da mi govori, hvala lepo. Medjutim na takozvane izbore koji su do sada bili organizovani na njihovu melodiju i tekst, nema vise izlaska.

  7. A kad ce lokalni izbori u cipuljicima da i tamo pobedi ?! Osnovni je red valjda prvo dobiti poverenje ‘gradjana““““ u svom rodnom kraju !?

  8. A dokad cemo mi da slusamo tvoje gluposti i pretnje Aleksandre?
    Napravio si od SRBIJE malu izopacenu banana drzavu.
    Gde svakom moze da se desi da se oklizne na koru od banane! Hocemo Srbiju, demokratsku, u kojoj vladaju zakonitost, rad i dostojanstvo.Gde svako zna sta mu nosi dan a sta noc.Najmanje sto mozes da nam das su izbori, pa da tebe, tvoje istomisljenike i placenike posaljemo u zaborav.
    Sa zeljom da zivite kao sto mi zivimo sada.
    Hoces, kao da das izbore, a plasis se izbora Lucanima i zato si najavio da ides tamo. Koliko se secam ti si predsednik Srbije a na samo SNS-a. Ili je obrnuto?

  9. Eeeeeeee, malo smo se u.rali od samo jednog protesta na kome je bilo „hiljadu“ ljudi!

  10. Predsednice,najveci manipulatoru od postanja sveta,demokratskije od izbora su demokratski uslovi. A to da das,neces.Zato se promena vlasti,nazalost,nece desiti demokratskim izborima. Morace na drugi nacin.

  11. ……..Spreman da dam opoziciji izbore,……. reče On i ne trepnu. Da se zaključiti da smo se, u poslednje vreme, poprilično „obogatili“ pa možemo da se luksuziramo i spiskavamo ogromne pare, ne na rešavanje gorućih problema nego na izbore svakih godinu dana i kad se nekome ćefne. Ne razumem zašto? Ko je, uostalom, tražio ili traži izbore? Da li je, uopšte, suvislo u ovakvim uslovima, stanju u kojem se nalazi država, bremenitim problemima oko Kosova, ukupne međunarodne situacije,……….razmišljati o nekakvim izborima kojima bi se zemlja stavila u polugodišnju „ler“ poziciju zbog istih? Ili je u pitanju samo gola borba za opstanak na vlasti pa i po cenu ukupnog stagniranja, nazadovanja,……..i daljeg propadanja? Sve ovo nije dobro, čak postaje opasno, jer je, kako mi se čini, neko počeo da se igra državom! Neozbiljna je, i neodgovorna bilo koja vlast koja čim oseti malo tvrdo odmah poseže za izborima. To bi možda bilo koliko, toliko prihvatljivo da smo dostigli sve standarde uređene, pristojne i demokratske države. Ovako……..??

  12. „Ako hoćete narode da glasate za ove lopove, glasajte…
    I ovo je izjava nace predsednika o opoziciji..napredno nema sta.

  13. Sta ovo znaci? Cim neko malo, ili donekle, makar to bila i tzv opozicija, masovnije izrazi neslaganje, protest ili dzarne u osinje gnezdo odmah se pripreti izborima. A, uslovi na izborima su – da se trkamo na 100 metara, a da ja startujem sa 50-og metra. Vrlo mudro, je l’ tako!? Pa, sad ne znam ko ce da se upeca na tu udicu? Skakljivo dosta.

  14. Ali nasilje bi da zadržiš, znači. Traženo je da staneš sa nasiljem, a ne da raspisuješ izbore. A i kad dobiješ izbore ne znači da možeš da radiš šta hoćeš. Demokratija nisu samo izbori, kako se to kod nas predstavlja.

  15. Izbori, Izbori samo izbori, pa komso kada cete da se naucite!? Mi zivimo u Balkan! U ceo Balkan je isto, onaj ko ima „maraka“ dobije u izbore, ali nema veze bilo ko da pobedi na moje oci su iste, pokvarene, lazljive, kriminalne grupe pozicija ili opozicija, isto je stanje na Kosovo, ala licimo se medjusobno mnogo kao da smo imali istu mamu i tatu!.

    1. I jesmo druže. Da smo pametni pa da se narodi udruže i oteramo i naše i vaše. Svima da nam svane pa da živimo normalno. Ovako oni jedni druge podržavaju i prave gužvu kad nekom zatreba da zabašuri krađu.

  16. Dali je normalno sto ovaj covek prica, pa on je predsednik svih gradjana, ako nisu uz bratiju SNS ti si izdajnik i strani placenik. Proizilazi dan as izdajnika i stranih placenika ima podosta. a na kraju ce se videti ko ce da preda Kosovo.

  17. Kada predsednik „svih“ gradjana ide na lokalne izbore i jos je nosilac liste kao da se on kandidovao da bude predsednik opstine!Predsednice ne krsi Ustav nad koji si se zakleo da ce biti predsednik svih gradjana.E ovo je upravo razlog zbog koga treba da podnese ostavku na mesto predsednika u stranci da ne bi koristio drzavne resurse i polozaj kako bi favorizovao svoju stranku.Ako su oni toliko dobri sta ti ima da ides i predstavljas ko je sta uradio?Ali pod ovakvim medijskim mrakom retko ko moze da ima iole ozbiljni rezulatat dok narodu ne prekipi i vecina izadje na izbore. A nesto mi govori da bas dolazi vreme da ce veliki broj gradjana izadji na sledece izbore.

  18. Nemoj da se mnogo trudiš g Vrhovni komandante. Napraviće tebi drugi vanredne izbore kada ne budeš više potreban ili ako slučajno postaneš neposlušan.
    Posle ćeš u padinjaku da igraš šah do mile volje sa tvojim prijateljima.

  19. iz emirata AV salje poruke o unutrasnjoj situaciji u Srbiji . Covek je preopterecn i preplasen da ne izgubi vlast jer sve ode u Honduras. Razloge za ovu njegovu pose4tu saznacemo nakon nekoliko godina u medjuvremenu interesuje me da li je AV kao dokazani borac za mir ukazao emiracanima da ne treba da se mesaju u unutrasnje stvari Jemena kao sto mi trazimo da se niko ne mesa u nase odnose sa Kosovom. Da li je ukazao da je za bSrbijun neprihvatljivo da se uvode sankcije i blokade susednim zemljama kao nacin resavanja problema. Da li je ipak ukazao kako se Srbija bori za postovanje zena u drustveno-politickom zivotuzemlje pa mi kao prijateoljska zemlja ocekujemo da te nase standarde primeni i UAE

  20. Zato više ne dolazim u Srbiju:Jedan apsolutista je zaplašio sve „hrabre“ Srbe!

      1. A šta je trebao da radi? Da mu celi život prođe u večitoj borbi sa vešticama i u polupismenom okruženju koje bira i aminuje te apsolutiste (odnosi se na apsolutiste svih boja i porekla)!? U čemu je „olicenje“ hrabrosti proćerdati život u ništa dokazujući time nekakvu „hrabrost“?? P.S. Izvinjavam se…. Gastarbeiter,penzioner-u (autoru komentara) što, na neki način, odgovaram u njegovo ime.

  21. Ovaj covek se pogubio.Neznam sta bi.Tuzno kako nas omalozava „nas predsednik.Poz.Gucanima.Otvorite oci,kako su nam nasi roditelji govorili,

  22. Ko je ovaj čovek što samovoljno daje i uzima? Ima li Srbija atribute koji je čine državom?

  23. Super, ali prvo Vucicu promeni Zakon o izborima. To trazimo mi obicni gradjani. Ako to ne uradis onda ce izbori biti jos jedna prevara.

  24. Spas za dusu je ne slusati ga i ne gledati ga.Upropasti coveku dan,Pun mi ga je frizider i zamrzivac,Otvoris,on,Dosta bre vise!

  25. Prvo ravnopravni uslovi za sve, SLOBODNI MEDIJI SA DRZAVNOM FREKVENCIJOM, do tada BOJKOT!!!

  26. Spreman je da podeli crvenu i sendvic ocajnicima za jos 4 godine. Znam. I niko ga nece pobediti. Znam. Ljudi radio sam na proslim izborima, isli smo da obidjemo nepokretne penzionere 10 penzionera, ja sam isao sa 2 clana sns-a da vidim da li uticu na glasace. NISU UTICALI. 10 od 10 ljudi sa upaljenim RTS-om je glasalo za Vucica. Da je 9 od 10 imao bi vise nade.

  27. Hoće da kaže da je spreman da da izbore pod njegovim uslovima (nepoštene, obilato natopljene manipulacijama, medijskom cenzurom, pretnjama i ucenama). Nadobudnost je ovde neverovatno ispoljena i neprikrivena – on nešto daje, milošću svoje vlladarske samodržačke. Ko ga je ovlastio da bilo šta daje javnosti po svom privatnom (samovoljnom i neobavezujućem) nahođenju?

  28. Bravo! Cim se pojavi neka grupica opozicije koja preti da naraste, odmah izbore raspisati i dok su jos tako slabi potuci ih.

  29. Zemlja be zakona, pa on daje i uzima šta hoće. Koliko ljudi shvata užas njegovih izjava, koje nas, bez skrivanja, obaveštavaju da je on vlasnik naših života? Odvratna je i opasna količina ljudi koji to koriste.

  30. Dok predsedniku svih ljudi, koji Žive u Srbiji „ne pada na pamet…“, dok na TV čujemo da živimo u zlatnom dobu, sin moje kume (43 godine) je sa ženom i troje dece otišao u Nemačku, ćerka (40 godina) sa mužem i troje dece se, takođe pakuje. Na žalost nisu jedini. Dok se mi bavimo „jadnom Barbarom“ u zemlji ćemo ostati samo mi, penzioneri i, verovatno, članovi SNSa, jer ne poznajem nikoga drugog ko živi u zlatnom dobu

  31. Pre nekoliko dana Vucic je izjavio da mu ne pada na pamet da raspise izbore radi dobijanja jos kojeg mandata.Rekao je da se zna kada su redovni izbori i da o njima uopste ne razmislja. Dakle , tacno je da kada Vucic kaze NE to znaci DA i obrnuto!

  32. Prvo, nema predsednik, ili bilo ko drugi, nekome da ‘daje izbore’, valjda su izbori legitiman nacin izrazavanja volje. Oni vec postoje (trebalo bi da je tako?). Drugo, nije demokratija samo odrzavanje izbora! Demokratija je kad ti smes sve da kazes, izneses kritiku, sumnju, zahtevas prispitivanje odluka, sve zasnovano na zdravom razumu i dokazima, bez da trpis posledice u vidu pretnji, gubitka posla, bilo cega. Demokratija je kad ti smes da radis bilo sta, sta god te volja, pod uslovom da to nesto ne nanosi stetu drugima ili zivotnoj okolini. Demokratija je pravo gradjana da znaju sta se desava u drustvu, bez uvijanja. Nas predsednik ne zna sta je demokratija. Demokratija nije vlast vecine nad manjinom! Predsednice, nazad u skolu, edukuj se.

  33. Vučiću, ti si samo predsednik po Ustavu. Kako te nje sramota da ti, ko si ti potrčko Šešelja odlučuješ kada ćeš priuštiti nekome izbore?

  34. Gospodin pokazuje da je zaboravio na izreku “Cutanje je zlato“ dodao bih onda kada nemas nesto pametno da izjavis.Na zalost nije jedini na politickoj sceni nase zemlje.Da cesce primenjuje navedenu izreku bio bi uspesniji na politickoj sceni, kako on tako i zemlja kojoj on cesto svojim neodmerenim izjavama ponekad steti.Moj savet je da se drzi svojih nadleznosti, sto gospodin to cesto ne cini i zeli da bude mirodjija u svemu sto se desava u zemlji, sto pravi politicar ne bi trebao da radi.

    1. Pored, citirane, izreke o ćutanju ima još jedna, možda eksplicitnija: „Bolje je da sediš i ćutiš da misle da si glup, nego da ustaneš (progovoriš) i to sam potvrdiš“!

  35. Sta je demokratskije od izbora (u Srbiji) – pita predsednik A.V. Hmm… Mozda izbori u Demokratskoj Republici Kongo?! Je li to sve sto nudi? Pa, malo je to… U izbore koje on nudi ja ne verujem.

  36. Hvala do neba na dramaticnoj darezljivosti, ajde sad budi darezljiv pa mi vrati otetu penziju, i donesi zakon o lustrciji tajkuna-lopova

  37. Od izbora su demokratskiji samo pošteno organizovani izbori. Da li nam o takvim izborima govori predsednik? U to sumnjam posle „legalne“ kupovine medija.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.