Vučić: Spremni da pomognemo obnovu simbola francuske i svetske civilizacije

Ostavite komentar


  1. Svoje rusi i unistavaj,tudje gradi od narodnih para ne bi li se dodvorio Makronu iako si tamo sedeo u magarecoj klupi gde ti je i mesto.

    1. Nije tako. Srbi su emocoonalno vezani za Notr Dam jer su zvona zvonila sa njenih zvonika u cast pobede u Kosovskom Boju.
      Normalno je pomoci u obnovi mozda najvece svetinje hriscanstva kao sto je sav svet pomogao obnovu Hiendara koji je takodje spaljen. Nije sve u novcu vec u empatiji prema bastionu hriscanstva i znamenitosti koju svake godine posecuje na desetine miliona ljudi.
      Mizerno je i maliciozno iskazivati svoja dnevno politicka osecanja u ovoj prilici jer takvim komentarima se svrstavate uz one koji su rusili i palili srpske svetinje na KiM.

      1. Francuzi su 1999. zdušno pomogli da naše crkve na Kosovu budu spljene, a mi da pomažemo da se obnovi crkva u Parizu u kome većina Srba nikada nije bila niti ima šanse da bude. Ima li veće gluposti?

        1. Molim Vas da mi oprostite zbog slovnih grešaka izazvanih pisanjem na tabletu ili mobilnom. Naravno da sam mislio na Hilandar.
          @Moma. Otkud to da su Francuzi „… zdušno pomagali“ 1999. god. (verovatno misliš na NATO bombardovanje) jer tada ni jedana crkva ili manastir nisu porušeni niti spaljeni a pogrom i uništavanje preko 130 manastira, crkvi i crkvišta je usledio 17. Marta 2004. god. kada su albanski vandali uništavali sve što je srpsko medju njima i manastir Bogorodicu Ljevišku i Dević a pogrom bi bio veći da nisu reagovali upravo Italijanski, Francuski i Nemački Bataljon i svih devetnaest ubijenih su bili Albanci koji su pucali na Srbe a KFOR ih odbranio. Npr. U Belom Polju kraj moje Peći je Italijana pripadnica italijanskog bataljona ubila čak trojicu Albanaca braneći Srbe saterane u kapelu.

  2. Obnovu AV plaćaj iz svog džepa. Od poreza koji ja plačam Srbiji, neće moći.

    1. Ps, ono, kad je mogao Durakoviću u Srebrenici da da 5 milions evra da bi pobedio Srbina, pa Klintonovki 2 miliona dolara da pobedi Trampa, desetak miliona evra Mostaru – u kome nema Srba, NATO paktu da dovrsi autoput Niš – Priština, na trasi Drač – Crno more, Đukanoviću i Albaniji autoput i železnicu – može i Makronu desetinu miliona evra… Ima se, Srbija nema 4,5 milijarde evra za 112 hektara u srcu Beograds za Arapski kvart, ali – tu je „batov biznis“…

  3. Prestani vise da govoris u ime svih srba dok su ti mrznja proteruje i ugnjetava ogroman deo tih srba.. Prestani vise da se ulizujes u ime srba patronima svoje pozicije. Podelio si srpski narod na svoj nacin kao niko do sada. Zato uvek se ulizuj nekome u ime svoje SNS stranke..

  4. Ti bi pre toga, junacino nasa Radikalska, i najveci branitelju Srpstva posle Cara Lazara, mogao da obidjes spaljenu i zaraslu kucu svoga Dede u muslimanskim Cipuljicima – koju lokalne Balije pokazuju gostima kao ‘turisticku atrakciju’!!!!

  5. Svi smo jako tuzni zbog Notr dama, ali kako to mislite, gospodine predsednice:“spremni smo da pomognemo obnovu Notr dama?“Cijim parama vi ta obecanja nameravate da ispunite?

  6. Zamislite šta budala ulizicka trtlja. Naš megaloman bolesni nije popravio 10% fasada koje će nekog u Bg ubiti, otvara reprizno puteve, fabrike od kartona prava smo zemlja Dembelija, nema on granice u obećanjima. On je zapadni proizvod sa felerom kakve guraju ovde, ponižava sebe i Srbski narod preko svake mere. Sistem napredne stranke je rak društva.

  7. Ulizica megalomansko lažljiva, izdajnik roda, kukavica i nadmeni prostak. Obećava Francuzima a fasade po Bg
    će nekog ubiti, doduše vide da imaju posla sa ništarijom.

  8. i ja sam tuzna popila zadnji bensendin i otrcala u apoteku da kupim kad apotekarka kaze zabranio loncar slobodnu prodaju a da uzmem recept zakazivanje na mesec dana ana reaguj crknucu od tuge

    1. A na buvljaku besedin od 5 mg 100 din.Kaže mi žena- tu sam i sledeće subote.A kolko vam treba???!!!

  9. Ne pricajte u ime naroda..jer to niste..meni da je zao jeste..a u cemu bi vi mogli da pomognete..hmmm mozda da stave gondolu..

  10. Pa srusili i izbombardovali su Srbiju, a mi mali i u grcevitoj borbi za razvoj i prosperitet, nidimo njima pomoc, a oteo si nam penzije i sad glumis svetskog dobrotvora, samo radi licne promocije, a nama penzionerima pricas da smo trpeljivi i da nam se zahvaljujes na trpeljivosti, umesto da kazes na otimacini, a imas oko sebe dovoljno nelustriranih lopova, o kojima pricas da treba da se stide i da narod vidi da su opljackali Srbiju. A sto se tice pomoci , nema sumnje da ce otici nasi strucnjaci za restouraciju da pomognu, netrbas im ti, koji koristis svaku priliku da se nesto kaze u svoju korist, bolje se okreni i pocni da se ponasas normalno prema svim gradjanima, ako mozes,

  11. Ovaj lik samo iskoči od nekud sa nekim biserom! I sad kako, al kako da ga bilo ko shvati ozbiljno! Pre se ponaša kao neka baba na pijaci što sir prodaje nego kao Predsednik jedne suvere države. Izvini bako na pijaci što te spomenu u vezi sa ovim! Ti se makar ne foliraš.

  12. Mi, kao ovakva ekonomska velesila, bi trebalo da obnavljamo spomenike kulture u čitavom svetu.

    1. Ne slažem se! Ovu ruševinu što pre srušiti, a plac je veoma zgodan za “Pariz na vodi“… Ili sačekati da se na tom mestu počnu da skupljaju narkomani, zmije i pacovi, kao u izgorelom Depou u Bulevaru…

  13. Ni hram S. Save ne mozes da zavrsis, ali zato mozes da nudis laznu pomoc drugima dok u sebi prizeljkujes da oni tu tvoju „pomoc“ ne prihvate.

  14. Salji nase pare predsedniče, salji. A po cemu su to oni nasi prijatelji tacno?

  15. Narod Srbije, da! Pojedinci, da!
    Ali molim te nemoj ti! Krenes li ti da „pomazes“ i to sto je ostalo od katedrale ce nestati.
    pu pu pu… daleko ti lepa kuca

  16. Da li je francuska pomogla obnovu Hilandara? Ako jeste onda da se revanširamo. Ako nije,zašto bi smo i mi pomagalai?
    Suviše malo nas cenimo i suviše mnogo druge.

  17. Dali će ovaj zlikovac opet da otima od nas „bogatih“ penzionera da bi pomogao „siromašnu“ Francusku.Pa da mi smo spasili Srbiju pa sada idemo na viši nivo da spasavamo mnogo veću državu.Vučiću želim ti sve najgore,jer si ti veće zlo od svih zala koje su zadesila ovaj narod.Ni kuga ni kolera ne mogu se porediti sa tobom jer si ti mnoooogo gori od njih.Ako nekad odeš u Pakao i iz njega će svi da pobegnu.

    1. Žuta botino pa ne mogu da verujem da ste počeli da se predstavljate kao penzioneri…čudo šta sve čovek radi za jedan sendvič dnevno hahaha.

      1. Pa u pravu si, penzioneri su vaša ciljna grupa, prava “Budućnost Srbije“…

  18. Ti si spreman da obnovila? Kako te bre nije sramota, nisi u stanju bez Rusa da zavrsis nas najveći hram a nudiš drugima pomoć.

  19. Ni u ovom tužnom vremenu za Hrišćane, ovaj predsednik svoje stranke ne može bez zloupotebe: neka govori u ime svojih članova, putujućeg cirkusa po Srbiji, ali ne u ime nas koji ga se grozimo, ne u ime 3/4 Srbije.

  20. Kako je ono bilo kada je goreo Hilandar??!! Da li je Hilandar deo svetske istorije? Ko je pomogao u obnovi? Da li smo mi mali narodi uopšte bitni za svetsku istoriju, ili postoje samo veliki!!! Interesuje me, da li to vučić drži ključeve od državne kase pa može da daje pare kako on hoće? Koliko ju to u skladu sa Ustavom i zakonima?

  21. Pošalji im vazduplohova i gospođu sa roze šlemićem, oni imaju iskustva u obnovi i izgradnji.

  22. Kakva demagogija, najsiromašniji u Evropi pružiće pomoć najbogatijim, sa koliko 100 ili 200 eura?

  23. Govori u svoje ime, reptilu, kako si sam sebe nazvao pre neki dan kada si klincu lupio bananu.
    Narod Srbije nema veze sa katedralom u Parizu. Narod plaće za Valjevskom Gračanicom koju si potopio. Licemeru.

  24. Pomozi najpre svom narodu, đacima bez struje, talentima stipendijama, starijima domovima i mirom, … , pa tek onda ponudi šta preostane, majoneščino.

  25. Ti isti su nas 1999. bombardovali i razorili zemlju,a mi da im saljemo pomoc? Ima li veceg ponizenja za ovaj narod?

  26. Covjece nije ti ravan ni onaj cuveni Superhik iz Alan Forda koji je otimao od siromasnih i davao bogatim. Ovim ponasanjem me podsjecas na J. Americke diktatore proslog vjeka.

  27. Verovatno ce detalje pomoci Vucic dogovoriti kada Makron jednog dana dodje u posetu svom prijatelju u Beograd .Prioritet u pruzanju iskrene pomoci , svakako ima Hasim Taci .Mozda ce Taci predloziti svom prijatelju Taciu da se sruse Visoki Decani i da se materijal upotrebi za obnovu Notr Dama.Makron je inace veliki prijatelj naseg naroda sto je pokazao nebrojeno puta.

  28. Da li su oni pomogli obnovu Hilandara? Da li su pomogli obnovu naših, pravoslavnih svetinja na KiM? Po čemu su to oni naši prijatelji? Možda su bili kada im je to trebalo, sada oni rade samo protiv srpskih interesa. I ko je Vučiću dao pravo da se tako razbacuje sa našim parama, parama običnih građana. Sramno.

  29. Za razliku od drugih, mi se ne radujemo tuđoj nesreći već smo spremni da pomognemo u skladu sa svojim mogućnostima!!!

  30. Evo, sada i vi iz dana možete da vidi pravu sliku ljudi iz opozicije, ili kako vi sami sebe nazivate, pamerniju i kulturniju Srbiju. Da li treba da šetam sa onima koji ne shvataju vrednost kulturne baštine, koji se raduju tuđoj nesreći, koji na zlo odgovaraju još većim zlom?! U ovim komentarima su isplivale sve moralne vrednosti bajne nam opozicije. Čak i ovo koristi za političko delovanje. I siguran sam da su svi komentari opozocione, jer ne prolaze ne moji objektivno, a o nečijim koji podržavaju SNS ne moram ni da pričam.

    1. Sta lupetas pa svakom normalnom je zao, nego ajde malo pricaj o bombardovanju Srbije, ubijanju naduznog stanovnistva, unistavanje cele privrede, pa nisi u stanju normalno da razmisljas, niko tebi nemoze pomoci, bolje se vise nejavljaj

      1. Čoveče kakva opozicija šta lupaš.Prvo komentar ti je totalno besmislen,a i rečenice su nepovezane i bez ikakve koncepcije.Jedino što shvatam iz tvog komentara je da nemožeš da razumeš da neko misli drugačije od onog kako je tebi naređeno da misliš.

  31. Zasto bi mi njima pomagali?Zar imamo dovoljno i previse za nas narod?Zar smo zaboravili da su nas bombardovali?Ako imas svoje pare,ne one koje si nama oteo ti pomazi!Glumis dobrocinitelja a mi gladni,zapitaj se malo zasto?

  32. Mozda hoces time da platis da sledeci put,na nekoj proslavi ne sedis u magarecoj klupi?Svoje probleme resavaj iz svog,nikako naseg dzepa.

  33. Pomaži ti Vučiću Francuze od TVOJE plate ali ne i od pokrađenih para koje gomila tvoja porodica na računima u inostranstvu! Od mojih para bih i pristao nešto da dam Francuzima ali tek onda kada ONI proporcionalno plate bar deo štete nastale u NATO agresiji u kojoj su i oni učestvovali! Jasno?

  34. Zelimo da pomognemo obnovi katedrale, podrzavamo ih u ovom tuznom trenutku, stojimo uz francuski narod. Velika steta za kulturnu bastinu

  35. Srbija je uvek spremna na pomoć u obnovi bogomolja, jer i sama zna kolika je tuga naroda zbog takvih tragičnih trenutaka.

  36. I pomoc i podrska dragim prijateljima da se sredi situacija i obnovi neophodno.

  37. prvo zavrsi bolnice, puteve, koje su oni u toku bombardovanja srusili pa se onda „siri“ s nasim parama, a mozda je mislio da ce on i brat malo da odrese kesu?

  38. Šizoje bi malo da asfaltira, zavali polovnu kaldrmu preko burazera, restaurira jednim jarbolom od 120 m i poveže gondolom sa Eifel – ovim tornjem.. I pokrade umjetnine i vitraže za vikendicu

  39. Zakačili zastavu Kosova u Katedrali,pokazali ti da sedneš pored
    „vrata WC-a“,, i to su nam prijatelji.Da li su oni nešto dali za Hilandar.Završi prvo Svetosavsku crkvu.Pošalji sendviče vatrogascima.

  40. Da, a oni su spremni i cine vec godinama sve sto je u njihovoj moci da srpske a istovremeno i svetske simbole civilizacije poput manastira Gracanica (1321), koji je inace ispisnik katedrale Notr Dam(1345), predaju Albancima, a za taj „posao“ koriste srpske politicare i njihovu bolesnu ljubav prema novcu i moci. Notr Dam je svakako od izuzetnog znacaja za svetsku civilizaciju ali je u ovim okolnostima bilo dovoljno da se izrazi iskreno zaljenje i iskrena zelja da drzava Francuska sto pre dovede ovaj kulturno-istorijski spomenik od svetskog znacaja u prvobitno stanje.

  41. Napravi prvo sebi(predsednice) toliko dug pokrivac da bi mogao da odseces komad istog i das ga drugom jer ce ti u suprotnom deo tela ostati nepokriven.Pomozi prvo svom narodu pa se onda bavi „dobrocinstvom“ prema drugima.Secam se reci nekih starijih ljudi da debele guske ne treba mazati.Francuska je dovoljno „debela“.Sada govoris o celokupnom Srpskom narodu a na konferencijama za novinare taj isti narod delis na „ulicarski sljam“ i one „fine“ tebi lojalne.Dobra vlast je ona koja slusa glas razuma i od strane naroda.Ti slusas (predsednice) samo sebe,kao da je Srbija soba u kojoj si sam….kao da je Srbija tvoje jutarnje ogledalo gde kada pogledas vidis samo sebe i nikoga vise….Niti si sam u toj sobi,niti je Srbija tvoje ogledalo…

  42. Kakva megalomanija, sujeta, bolesna želja za pažnjom ne znam šta je već. Svoje gazi, pred strancima šeni. Srbija da pomaže Francuskoj u obnovi?! o
    Ovde ljude grcaju u siromaštvu i spašavaju se kada pobegnu iz ovog konclogora, kolonije zvane Srbija.

  43. ….. svi komentari procitani!
    Vucko, zaje** donacije, lose ti se
    pise! Francuzima pomoc kada mom narodu plate ostetu za bombardovanje. Salute !

  44. Pomaži muslimane u BiH,pomaži Francuze,koga još ne,i to sa narodnim parama.Dokle bre.Ako hoćeš davaj svoje,a narodne(naše)nemoj,imamo mi gde da ih potrošimo u ovoj našoj bedi i siromaštvu.

  45. Ja ocekkujem da vidim naseg predsednika kako je zasukao rukave i pomera cigle.

  46. Nisu svi Srbi tuzni… Sta nas ustvari briga kada se u Francuskoj desi neka nesreća? Oni su bili direktno protiv nas ‘99 i indirektno zaslužni za uništavanje mnogo crkava i manastira.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.