Vučić: Srbija više nikada neće biti laka meta 1Foto. Fonet

Kandidat partija vladajuće koalicije za predsednika, Aleksandar Vučić, rekao
je danas na predizbornom mitingu u Kruševcu da je kao premijer ostavio državu kasu u dobrom stanju, da su finansije Srbije u boljem stanju od dve trećine zemalja Evropske unije.

On je izjavio da javni dug prvi put počinje da pada i da je rast ove godine predviđen na više od tri odsto.

„Pred nama su godine uspeha, nama je potrebno da sačuvamo regionalni mir i stabilnost i zato je meni zastrašujuće opasno kad čujem one koji zbog svoji fotelja žele da imaju haos u Srbiji, da uruše stabilnost u zemlji. To su opasne stvari sa kojima nema nikakve igre“,rekao je Vučić.

On je istakao da su „drugi kandidati bili nepošteni prema narodu, jer se slio ogroman novac i tajknunski i inostrani da ih podrži u borbi za nestabilnost u Srbiji“ rekao je on, i dodao “ da se novac za kampanju koju drugi kandidati vode već tri meseca ulaže u ono što je jedan od njihovih
funkcionera noćas izjavio“.

„Bivši predsednik opštine Vračar, jedan od onih koji podržava dosovske kandidate na ovim izborima, rekao je da će u Srbiji da se puca kao u Makedoniji. Ja mu sad kažem, neće u Srbiji nikada da se puca, ni kao u Makedoniji, ni kao u bilo kojoj drugoj zemlji“, poručio je Vučić.

U izbornim hronikama drugih kandidata , kako je Vučić rekao, svi imaju nešto protiv njega da kažu, a da niko od njih ne zna da kaže šta će uraditi za neku fabriku, za bolji život
građana Srbije:

„Ja neću o njima ništa da govorim, neću nijedno ime da spomenem, biće ih 10 ili 15 kandidata, ali nisam se uplašio, i uopšte nisam fasciniran njihovom snagom jer nisam čuo nikakav plan i program za Srbiju“.

Ponovio je „da su plan i program za Srbiju stabilnost, sigurnost, nova radna mesta i veće plate i penzije iz godine u godinu“.

Podsetio je da je onda kada je postao ministar odbrane Srbija imala samo jedan mig 29, a da ćemo za samo nekoliko meseci a možda i ranije, imati deset , kako je rekao, „najmodernijih lovačkih aparata koji mogu da zaštite zemlju u svakom trenutku“.

„Onima koji se pitaju šta će nam to, moj odgovor je jasan, potrebno nam je da nas niko nikada ne napadne, da Srbija više nikada ne bude laka meta, da nam više nikada ne gađaju vozove u Grdeličkoj klisuri, da nam više nikada ne otimaju zemlju kao što su je otimali“, rekao je on.

Poručio je da će, ukoliko ga narod izabere,štiti interese Srbije i kad razgovara u Vašingtonu i u Briselu i u Moskvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari