Vučić: Suditi po delima a ne po rečima 1Foto: Fonet

Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić poručio je večeras u
Subotici da Mađarima ne nudi ništa više, ali ni manje od onoga što i ostalim građanima Srbije – mir, stabilnost, poštovanje i veru jednih u druge.

Pozivam Mađare da razmisle kako sam se prema njima odnosio u prethodne četiri godine. Neka sude po delima, a ne po rečima, rekao je Vučić i dodao da Mađari srcem mogu da osete da li će neko raditi u njihovom interesu, jer on to „možda ne ume da pokaže“.

Podsećajući da u Srbiji živi veliki broj Mađara, Vučić je istakao da je obaveza države da oni sutra „žive zajedno sa nama i da budu još srećniji i zadovoljniji nego što je to slučaj danas“.

Ovo je njihova domovina jednako koliko i naša otadžbina i tu nema apsolutno nikakve razlike, konstatovao je on.

Hvaleći lidera Saveza vojvođanskih mađara Ištvana Pastora, čija stranka mu je davala i daje podršku, Vučić je ukazao da su se njih dvojica, i kada nisu delovali zajedno, veoma poštovali i nisu izgovorili ništa jedan protiv drugog.

To je iskren i otvoren odnos, koji je na kraju prerastao u prijateljstvo sa poverenjem, mnogo više nego što ga imate sa onima koji su tu dok ste na vrhu, a koji vam okrenu leđa
onog sekunda kad na vrhu niste, rekao je on.

Vučić je napomenuo da se Pastor pokazao kao iskreni prijatelj države Srbije i srpskog naroda, i bio taj koji je pravio most prema Mađarskoj i doprineo da ta država „uvek i u svakom trenutku podrži Srbiju“.

Nakon obraćanja Mađarima, Vučić je podsetio na dosadašnje rezultate Vlade, koje hvale i predstavnici međunarodnih finansijskih institucija.

On je poručio da neće dozvoliti nikome da ponižava i ruši Srbiju.

Moj mu je savet da to ne čini, mi mu to nećemo dozvoliti. Srbija je snažnija iz dana u dan jer vidimo gde je naš put u budućnost i ne gledamo u prošlost. Hoću da se borimo jako, a
ne da dozvolim povratak na vlast onima koju su zemlju
urušili, naveo je Vučić.

Pastor je rekao da će njegova stranka učiniti sve da Vučić bude predsednik Srbije i svih građana.

Prebacuju mi da sam ovu odluku doneo zbog poltronstva i da smo zaboravili prethodne decenije. Nisam poltron. Brinem od državnim inetersima, a što se tiče prošlosti, svako ima
svoju i ona je za istoričare. Mi se ovde bavimo budućnošću. Nema ništa važnije od mira i napretka, zaključio je Pastor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari