Aleksandar VucicFoto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će sutra obavestiti javnost o svom stavu povodom zakona o eksproprijaciji, navodeći da se priprema ceo paket, analiziraju se svi zahtevi i nađeno je rešenje.

„Spremamo dodatne provere još jednom da ne bismo učinili nešto protivustavno, ali sutra ćemo izaći sa tim ako i danas dobijemo potvrdu više nadležnih institucija i pravnih eksperata“, rekao je Vučić posle obilaska završnih radova na Kuli u Beogradu na vodi.

On je rekao da nije znao da je Savet za borbu protiv korupcije, koji je izneo primedbe za ovaj zakon, nadležan na proveru ustavnosti.

Kako je rekao „važno je saslušati ljude, kao što je on to učinio u Gornjim Nedeljicama, koji se bave svojim životima, a ne gluposti Đilasa, Tepić, Zelenovića“.

„Probaćemo da nađemo rešenja, iako nismo ni za šta krivi, osim što nije bilo dovoljno razgovora sa ljudima. Iako su drugi nadležni za to, ja sam spreman da preuzmem krivicu za to“, rekao je Vučić.

On je rekao da su „Đilas, Tepić i Zelenović uzeli pare od Rio Tinta a sada protestuju“.

„Za tri meseca su izbori, ali neće brojati glasove ‘mašinski mozak’ već će važiti jedan čovek jedan glas. Samo će se na izborima odlučiti ko će upravljati Sribijom“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari