Vučić sutra u 12 sati sa Srbima sa Kosova i Metohije 1foto (BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Nikola Nedeljković)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutar sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, u 12 sati u Centru za kulturu Gradac u Raškoj.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, sastanku će prisustvovati i predsednica Vlade Ana Brnabić i članovi Vlade Republike Srbije.

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da će politički predstavnici Srba sa KiM na sastanku sa predsednikom, premijerkom i ministrima „jasno preneti kako Srbi žive na Kosovu i Metohiji“.

„Još jednom ćemo predočiti sve ono što (premijer Kosova) Aljbin Kurti radi sa ciljem da onemogući život Srbima na Kosovu i Metohiji, počev od hapšenja i optužbi, pa do pokušaja ubistva (Milana Jovanovića kod Bistričkog mosta)“, rekao je Simić za televiziju Pink.

Danas je više stotina građana Zvečana i Severne Mitrovice učestvovalo je danas u protestnoj šetnji na koju je pozvala Marina Jovanović, supruga Milana Jovanovića, na kojeg su pripadnici kosovske policije pucali na Bistričkom mostu u ponedeljak uveče.

Protest je završen oko 15 sati potpisivanjem peticije za povlačenje Kosovske policije sa Severa Kosova „Idite odavde“ i to u neposrednoj blizini policijskog punkta.

U blizini protesta, nalazili su se, kako su javili izveštači portala Kossev i Kosovo onlajn, policijski punkt i baza KP. Skup se zvršio mirno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari