Vučić sutra u Sloveniji na dvodnevnom Bledskom strateškom forumu

Ostavite komentar

  1. Rec je o izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Evropske unije. Na srpskom ne postoji, niti bilo sta znaci „Bregzit“. Postoji doskocica, posalica na engleskom – brexit. Ali to nije ni rec, a na srpski bi mogla da se povremeno prenese samo i iskljucivo kao ‘breksit’. Dakle: 1) malim slovom, jer je rec o procesu; 2) pod navodnicima, jer rec ne postoji; i 3) glas X moze da se prenosi iskljucivo kao KS, a ne kao ‘GZ’. Jer boks nije bogz, iks nije igz, Meksiko nije Megziko, boksit nije bogzit, Aleksandar nije Alegzandar, ksanadu nije gzanadu, taksi nije tagzi!

  2. Slovenci će gledati u stvorenje, a predstavnika Srba, čiji učitelj Šešelj je nazivao Slovence „Bečki konjiušari”. A sada Slovenici ne bi dozvolili Šešelju ni da se približi Ergeli konja najlepše pasmine na svetu – Lipicanera. A da se Vučić prijavi na kokurs da čisti štale dok su konji na paši, gledajući ga preko televizije da zna i voli da se slika kako radi sa lopatam, ipak bi ga odbili, jer mu ne bi verovali da zna da radi i sa vilom za da čisti štale lepih Lipicinare, koji vuku fijakere po Bečkim ulicama. Jer su Slovenci uvažena Evropska gospoda. Dok Vučić bi da nas nauči da se ničega ne stidimo, kao što se on ničega ne stidi: ni da laže, ni da prisvaja, ni da bije, ni da naruči da nepoželnjog ubiju, niti da ruži grad Beograd i celu Srbiju!!! Dpk Zgorka Dolivec bi metlom pomela štale kada Vučić odveze đubre kolecima. A trebaća ponekad i da pomuze neku kobilu. .

Ostavite komentar

Politika

Šta očekuju poslanici od treće runde međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstvom EU parlamentaraca? 10

Šta očekuju poslanici od treće runde međustranačkog dijaloga pod pokroviteljstvom EU parlamentaraca?

Treća runda međustranačkog dijaloga, koji bi trebalo da unapredi funkcionisanje skupštine, biće održana danas u maloj sali parlamenta Srbije, a pod pokroviteljstvom evroparlamentaraca Vladimira Bilčika i Matjaža Nemeca. Razgovori će trajati dva sata, a u večernjim satima evroaprlamentarci će za šefove poslaničkih grupa i njihove zamenike organizovati radnu večeru na Senjaku .

Naslovna strana

27. januar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.