Vučić sutra u Sloveniji na dvodnevnom Bledskom strateškom forumu 1Lajčak i Vučić Foto: FoNet/Nenad Đorđević (arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sutra i u ponedeljak, 31. avgusta, biće u Sloveniji, da bi učestvovavo na „liderskom panelu“ 15. Bledskog strateškog foruma „Evropa posle Bregzita i Kovida-19“, saopštila je danas njegova kancelarija.

Vučić će na Bledu imati i zasebne sastanke sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, kao i s domaćinima, predsednikom i premijerom Slovenije – Borutom Pahorom i Janezom Janšom.

Petnaesti Bledski strateški forum biće u ponedeljak, 31. avgusta, o izazovima i mogućnostima u svetu posle pandemije korona virusa, navedeno je na sajtu Foruma.

Ovogodišnji forum pod nazivom „Izazovi i mogućnosti u svetu posle KOVIDA-19: Susedi – Regioni – Globalni svet: Partneri ili rivali?“ biće „hibridni dogadjaj“ jer će neki učesnici biti na Bledu, a drugi će učestvovati „daljinski“, uz pomoć interneta.

Na „liderskom panelu“ će, pored Vučića, govoriti i generalna direktorka Medjunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgijeva, kao i premijeri Slovenije, Hrvatske, Madjarske, Italije i Bugarske – Janez Janša, Andrej Plenković, Viktor Orban, Djuzepe Konte, Bojko Borisov, piše na sajtu Foruma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari