Vučić u Beogradu razgovarao s mađarskim premijerom Orbanom o geopolitičkoj situaciji i planovima 1Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i ministrom spoljnih poslova te zemlje Peterom Sijartom o razvoju geopolitičke situacije, procenama i planovima.

„Sa Viktorom Orbanom i Peterom Sijartom o razvoju geopolitičke situacije, procenama, planovima, novim projektima i saradnji, o budućnosti“, napisao je Vučić na svom Instagram profilu uz slike susreta.

On je napisao da se „prijateljstva dugo i pažljivo grade, ušvršćuju i jačaju u teškim vremenima“, a da su ona prava „dragocena baš zato što su izuzetno retka, pogotovo u politici i naročito u današnje vreme“.

Orban je na svom tviter nalogu na engleskom napisao danas da su odnosi dve zemlje na najvišem nivou uz sliku kako igra bilijar sa Vučićem.

„Posle Brisela dah svežeg vazduha u Beogradu. Mađarsko-srpski odnosi su na najvišem nivou. Hvala za igru i prijateljstvo“, napisao je Orban.

Šef kancelarije premijera Mađarske rekao je da su najavljene teme razgovora „evropska integracija Srbije i Zapadnog Balkana, kontinuirani razvoj mađarsko-srpskih bilateralnih odnosa te mogućnosti promocije primirja i mirovnih pregovora u rusko-ukrajinskom ratu“, prenosi danas Radio Slobodna Evropa (RSE).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari