Vučić u Bijeljini: Srbija svoju deonicu puta od Kuzmina do Rače završiće za najviše godinu dana 1Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da za Srbiju nije malo da u ovakvom trenutku izdvoji 100 miliona evra za deonicu puta od Bijeljine do Rače, ali da će to učiniti, jer se time povezuju gradovi i dovode novi investitori, najavljujući da u plaćanju svojih obaveza neće kasniti „ni dan“.

Vučić je, u prisustvu člana Predsedništva Bosne i Hercegovine (BIH) Milorada Dodika i predsednice Republike Srpske (RS) Željke Cvijanović, rekao da će Srbija svoju deonicu puta od Kuzmina do Rače završiti za najviše godinu dana, jer je most urađen.

Srećan sam što novac dajemo, jer povezujemo Bijeljinu sa Beogradom, Novim Sadom, povezujemo Brčko, Modriču, Doboj, Banjaluku, rekao je Vučić.

Ovo će za Semberiju da znači život, istakao je Vučić na ceremoniji kojom je označen početak radova i poručio da se nada da će neki ljudi u BiH prihvatiti ideju Otvorenog Balkana.

On se nada i da se može dogovoriti sa Bošnjacima o daljoj izgradnji autoputa koji bi povezao Sarajevo i Beograd, najavljujući da će Srbija raditi i deonicu od Požege do Kotromana, sa izlazom na Višegrad.

Cvijanović rekla je da autoput koji će povezati Bijeljinu i Raču, nije samo moderna saobraćajnica, već simbol nacionalnog jedinstva i kruna nikada boljih i sadržajnijih odnosa Srbije i RS.

Povezivanje sa Srbijom je vitalni interes i strateški cilj RS, ali ni na čiju štetu. Ovaj autoput će služiti svim građanima. Verujem da će u narednim godinama ovaj put biti samo jedna deonica na autoputu od Banjaluke do Beograda, rekla je Cvijanović.

Dodik je zahvalio Vučiću na finansijskoj podršci za izgradnju ovog puta, podsećajući da predsednik Srbije nikad nije oklevao da pomogne RS.

Želim da dobijem vašu saglasnost da se ova deonica autoputa, pa do Brčkog, zove „Put srpskog jedinstva“, rekao je Dodik.

On smatra da je ovo jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u ovom delu RS i naglašava da su u toku pregovori i za izradu projekta brze ceste od Bijeljine, preko Zvornika do Sokolca.

Imamo probelma sa drugima u BIH, koji smatraju da je Otvoreni Balkan neka velika srpska podvala,
ali im ne smeta, drugim članovima Predsedništva, da traže od mene da zamolim Vučića da ih tretiraju kao deo te inicijative, preneo je Dodik.

On tvrdi da im je rekao da ga sami pitaju, budući „da to nije Vučićev proces, već naš“.

Imamo mnogo borbi koje vodimo u BIH, ali ovo je dokaz da probleme savladavamo i idemo dalje, rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari