Vučić: U Briselu ću 7. septembra tražiti ispunjenje ugovora o ZSO iz 2013. godine

Konferencija za štampu predsednika Srbije

Ostavite komentar


  1. Voz vam je Vučiću, Brnabić, putniči, pruga Kraljevo Raška udario u stenu, to je slika Srbije posle 30 g apsolutno pogrešne ratne ideologije (4 rata, nastavak rata drugim sredstvima), sve je zarđalo, korodiralo, u raspadanju….Umesto tranzicije iz komunizma u kapitalizam, umesto socijalizacije naroda, umesto razvoja društva, razvoja institucija, 30 g ratne mržnje, negative emocije kao stil života, kao sistem vrednosti. Umesto da sistem vrednosti bude sposobnost, vrline, znanje, ratna ideologija nameće „podobnost“ bitno je samo da si „naš“ da opravdavaš sumanutu ratnu avanturu i da održavaš tu samubilačku ideologiju APSOLUTNE NEODGOVORNOSTI. Ukratko država (koja je u ratnom stanju 30 g) potpuno je POJELA društvo.

    1. Ha,ha,ha… sporazum potpisan jis 2013 i on ce da trazi ispunjenje 2020. Sacekaj jos malo.

      1. Jaooo, ma kakooo možetee da se smejete na tu izjavu gospodina Vučića? Čovwk se teeek sada probudio… šta li već je u pitanju i shvatio da je VEEĆ, 2020-ta godina! Meni dođe da urlam i plačem, psujem i vičem… ali…. AVAAAJ.. ko šiša nas,, male“!DOKLE LI ĆE DA NAS MAMLAZAJU?

    2. Meni nikada neće biti jasno, ZAŠTO JE NAŠA DELEGACIJA IŠLA NA PREGOVORE, uprkos tome što Albanci nisu hteli da primene i konstituišu Zajednicu srpskih opština, što su nekim briselskim sporazumom prihvatili i potpisali?! Da li je Vučić morao da odlazi na te pregovore, pod ucenama SAD, EU i NATO ili je to radio smatrajuči da ZSO nije važna? Meni ovo potezanje ZSO, posle toliko vremena, liči na neozbiljnost, ili na onaj naš inat, koji se najčešće završavao na našu štetu. Zašto smo pregovarali toliko godina, kada smo znali da ništa od onoga što ne odgovara Albancima neće biti implementirano, čak i ako je prihvaćeno?!?!

      1. @Zoran- – – Potpisano je osnivanje ZSO ali da to osnivanje bude po Ustavu i zakonima Kosova,a to „neko“ nije hteo da prihvati!

        1. A, to, „po zakonima Kosova“, znači da ne budu osnovane ZSO?! Što bi značilo da su Albanci prihvatili i potpisali ono što neće biti prihvatljivo po „zakonima Kosova“.?! Arnauti jesu majstori laži i obmana ali, znate šta preterali ste sa idiotizmima?!

          1. @Zoran—Pročitaj pažljivo potpisan dogovor iz Brisela pa onda komentariši „idiotizme“!Al’ džabe nepismenom objašnjavati!

    1. Čekaj stani, zar naša opozicija ne tvrdi da je Vučić već priznao „Kosovo“, kako sad treba ponovo da prizna ono što je priznato? Očigledno da tu nešto ne štima u njihovoj priči.

  2. Neće te niko, ni Amerika , ni Nemačka , sve nas lažeš već 8 godina, umesto da si odmah rekao, da se slažemo sa EU u svemu osim u Kosovskom pitanju, i da nikad nećemo uraditi ništa što bi ugrozilo bezbednost na Balkanu, ti već osam godina pretiš praznom puškom i glumiš Šešelja i Slobu istovremeno pred našim narodom.
    Bolje da si radio na jačanju samopoštovanja kod Srba nego što si kupovao rashodovane eskadrile i zastarelo naoružanje od lopovske braće.

  3. Čovek bira sve pozitivne mere koje sprovodi Vlada, objavljuje ih kao svoje delo. Sve negativne mere ne pominje, uvećanje akcize, smanjivanje broja zaposlenih u državnim i javnim preduzecima, katastrofalna naplata poreza, pljacka penzionog fonda kroz dalju rasprodaju imovine.

  4. Ko ga je ovlastio da nesto trazi u Briselu? Ima li Srbija jos nekog predstavnika u medjunarodnoj politici?

  5. Evo ga, stidljivo pominje potpisivanje „ugovora“ iz 2013. godine. Zaboravio je da ni jedan jedini detalj tog ugovora do danasnjeg dana nije dostavljen na uvid javnosti ! A sada ce kao da trazi formiranje SZO a ostalo, na primer obostrano priznanje, to kao pravimo se ludi i premazujemo krem sir na sendvic .Uzas. Nemam adekvatniju rec .

  6. Stvarno je krajnje vreme da i ti nesto trazis (bez ovlascenja skupstine, posto oni ionako sluze da aminuju), a ne samo da primas naredjenja i lazes nas

  7. Nema mesta potpisivanju novih sporazuma ako se stari ne poštuju. SZO je formirana 2013. godine ali još uvek nema pomaka u njegovoj realizaciji

  8. Čitaj Ustav predsedniče, dobro ga nauči, to što radiš je izvan tvojih nadležnosti …

  9. I tako dođe vreme da jedan lav i dva orngutana, kao rešavaju Srpsko nacionalno pitanje. Bože pomozi i nezaboravi nas.

    1. Ne rešava se Srpsko nacionalo pitanje samo na Kosmetu, već i u Bih, Hrvatskoj, Crnoj Gori, tako da se u Briselu rešava samo jedan delić.

  10. Pre samo nedelju dana rok za formiranje Vlade iz usta istog coveka bio je 25 Avgust. Sad je „ustavni rok“ do 03 Novembra.

    1. To je zato sto sredinom oktobra treba da mu dodje Putin.Ako bi formirao
      Vládu bez SPS a,poseta se otkazuje.Zato ce sacekati da Putin ode i onda
      formirati Vládu bez SPS a.Lukav je ON ali. mnogo providan.A za narod
      nikad se nije sekirao i vodio o národu brigu.Miloseva deviza.narode moj
      stoko moja, je njegov slogan.

  11. Sta je jos potpisano 2013 u Briselu, jos niste otkrili gospodine aktuelni Predsednice Srbije?

    1. Malo ste zaboravili: Kosovo je tada dobilo MEDJUNARODNI pozivni broj, samostalni elektroenergetski sistem, medjunarodni granicni prelaz (do tada je bio administrativni), prhvacena je obaveza kosovskih licnih isprava umesto srpskih itd.

  12. I tako ovaj Usnija iz Čipuljića, proizvodi po svom uzoru: ( Lutke sa naslovne strane)= DTK i sve replike, a nezna da ipak nismo u Norinoj kući,već u SRBIJI.

  13. Koliko znam pre briselskih sporazuma Sever je bio potpuno nas,sa nasom policijom,upravom,slobodno kretanje sa maticom,a sad hocemo ZSO koje nema nista od onog sto smo imali.Pa sta je sa kosovskom strujom,granicama,pozivnim br.,carinama,tablicama,tzv kosovskom vojskom.Sve su dobili.

  14. Nažalost svi dobro znamo da sve što Srbija traži nikada neće biti ispunjeno.

  15. Oplode te i rode ljubavlju. Uče te i rasteš u slobodi, duhu i pravdi, a onda se između svih pojavi ON. Dali je to kraj ? Za mene nikad.

  16. Koliko znam pre briselskih sporazuma Sever je bio potpuno nas,sa nasom policijom,upravom,slobodno kretanje sa maticom,a sad hocemo ZSO koje nema nista od onog sto smo imali.Pa sta je sa kosovskom strujom,granicama,pozivnim br.,carinama,tablicama,tzv kosovskom vojskom.Sve su dobili.Sta je sporno.

    1. Kosovo je nezavisna država o kojoj prestanite maštati ako vojno ne možete ući. A mislim da znate kako to prolazi.

  17. Kosovo je odavno nezavisna država priznata od većine ozbiljnih država. Čak i one koje ga kao ne priznaju, priznaju njegov pasoš, čim ga u stvarnosti priznaju. Ajde nek neko sa pasošom RSK proba negdje ući. Kosovo je nezavisna država nastala oružjem. Jel mislite da će papirićima i olovkom neko nešto dobiti? Vučko vas zavlači jer vas smatra glupanima koji gusle uz komin. Nezna Vučko da sve ima na YouTube.

    1. Ajde ponovi jos jednom da ti bude lakse. Kompleksi su zeznuta stvar tako umesto sto ih lecis ovde potrazi pomoc na drugom mestu.

    2. Da je gotovo ,gotovo jeste.Treba samo da neko probudi narod i da mu kaze da su snovi gotovi vec 20 godina.Ima onih i u Madjrskoj da jos uvek sanjaju da ce vratiti Transilvaniju i Vojvodinu

  18. Vuki trazi i Skadar deo mora, vole Srbi more , kad oni traze nerealno trazi i ti .

  19. Mi možemo sve da tražimo ali kada se malo prisetimo kroz istoriju ne sećam se da je neki ustupak Srbiji dat, a da se to kosi sa odlukama zapada.

  20. Gde to postoji da jedan potpredsednik države mora da traži mišljenje druge države ili nekog entiteta treće države u vezi svog delovanja u svojoj matičnoj zemlji?!Kakve veze ima Boris Milošević sa Srbijom ili republikom srpskom?On je državljanin Republike Hrvatske i funkcioner te države i nema razloga da se konsultuje sa nekim van svoje države!

    1. Miodraže iz Peći, ako ste napisali Republika Hrvatska onda ste morali da upotrebite isti pravopis i nza Republiku Srpsku. Da li je to „Miodrag“, koji se poput zmije služi mimikrijom ili, pravi Miodrag iz Peći? Mislim da su Vas pakost i bolesna mržnja prema Srbiji odali.

  21. Moze da trazite, opet ce potpisati Ali nece ispuniti. I zato netreba ici na pregovore.
    Posalji vojsku, mig- ove,
    dronove I své sto imamo.
    A ne papire.
    Nema priznanja ni za 1200 godina.
    Sve rep Srbija.

Ostavite komentar


Politika

petar jojić foto snapshot youtube rts

Petar Jojić napustio SRS posle 28 godina: Šta je uzrok nezadovoljstvu ovog radikala?

Petar Jojić, bivši poslanik i još aktuelni odbornik Srpske radikalne stranke u Pančevu, napustio je tu stranku u kojoj je bio član poslednjih 28 godina. Povod za razlaz sa radikalima, kako nezvanično saznajemo, je njegovo nezadovoljstvo predloženim kandidatima za buduće odbornike na lokalnim izborima u Pančevu, gde su radikali zajedno na listi sa Srpskom naprednom strankom i Socijalističkom partijom Srbije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.