Vučić u Budimpešti sa Orbanom 1Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIĆ (arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom o bilateralnim odnosima, saradnji i solidarnosti u borbi protiv korona virusa, kao i planovima za podršku ekonomskom razvoju dveju zemalja nakon završetka pandemije.

Kako je saopšteno iz predsedništva, Vulčić i Orba u prisustvu ministra finansija Siniše Malog i ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta razgovarali su i o migrantskoj krizi i procesu evrointegracija Srbije.

„Dve zemlje intenzivno rade na planovima za saradnju u otklanjanju ekonomskih posledica pandemije, s obzirom na velike potencijale i napredak u ekonomskim odnosima u prethodnom periodu“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je predsednik Vučić „zamolio premijera Orbana da se kao veliki prijatelj Srbije založi za ubrzano uključivanje Srbije i Zapadnog Balkana u programe pomoći EU za borbu protiv korona virusa i otklanjanje ekonomskih posledica pandemije“.

„Prijatelji i partneri u dobrim i feškim vremenima“, napisao je Vučić na instagram nalogu buducnostsrbijeav.

Na fotografiji postavljenoj na tom nalogu vide se još i ministar finansija Siniša Mali i šef mađarske diplomatije Peter Sijatro.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari